Isten annyira szerette az embereket, hogy az egyetlen fiát odaadta értük. De a mai embert hogy lehet szeretni?
Kedves Kérdező.
Jézus épen ezért tanította, hogy az embereket az alapelveken nyugvó szeretettel kell szeretni amit egyes helyeken agape szeretetnek neveznek.
Nem a Tetteiket kell szeretni, hanem magát az embert és azért, mert az Isten is szereti őket,
Jézus ezért mondta, hogy szeressük ellenségeinket és imádkozzunk azokért, akik bántanak minket, mert Isten is szereti a gonoszokat, nekik ad esőt termő földet, nem tesz kivételt.
S mivel az a kérése, hogy utánozzuk Őt, mint a hívei, ezért úgy tudjuk ezt megtenni, ha szeretjük őket, az Isten miatt, és jó teszünk velük ahogy Isten is, hátha jobb belátásra kerülnek és változtatnak.
Így a gonoszt jóval győztem meg.
Katy Weaver
Szervusz
A Biblia elejétől a végéig arról szól, Isten miért szeret minket, és mi mindent tesz értünk azóta is, hogy megteremtette az embert.
Az első emberpár rosszat tett, de nem hagyta magára őket és a leszármazottaiknak lehetőséget adott, hogy túléljék " ősszüleik hibáját". Ezért adta egyetlen fiát értünk.
A mai embert pedig úgy lehet szeretni, hogy megtanuljuk Krisztustól, hogyan tette ő ezt, amikor itt volt a földön. Mi nem tudjuk azokat a csodákat megtenni, de megtartani amit parancsolt, azt igen.
Például: ha elmegyek az ő parancsa szerint, és beszélek az Ő Királyságáról, ahol halál és betegség, fájdalom nélkül fognak élni az emberek,ezzel szeretetet mutatok irántuk, mert ezt a jót amit én tudok, nem tartom meg magamnak, hanem másoknak is segítek, hogy élvezhessék Isten áldásait ma, és majd örökkön örökké. Ha valaki ezt zaklatásnak veszi, ez azért van, mert nincsen ismerete sem Jézusról, sem Istenről. Ahogyan föntebb írták, imádkozunk az ilyen emberekért, mert tudjuk, hogy amit viszünk nekik, arra nagy szükségük van, csak még nem ismerték föl. Ádám és Éva sem igen ismerte föl, gondolt arra, micsoda helyzetbe taszítják leszármazottaikat rossz döntésükkel. Mi ma tudjuk. De mi is dönthetünk jól, vagy rosszul.
A legjobban úgy segíthetünk az embertársainknak, ha felismertetjük vele, mekkora áldozatot hozott érte Isten, és ez mit jelenthet a számára.
Üdvözlettel: Zita
Igen sok itt a mellébeszélés igaza van a kérdezőnek. És abban is igaza van, hogy a mai embert kevésbé lehet szeretni. Már ott bukik meg, hogy a magyarok 60%-a kevély. Ebben a "betegségben" szenved és ugye a kevélységet baromira nem kell szeretnünk, inkább gyűlöletesnek tartani a Biblia alapján.
Tehát azt tudom tanácsolni neked, hogy a Biblia alapján ki lehet válogatni az Istennek tesző tulajdonságokat, ezeket kell keresni az emberekben. Sajnos ha csak kevés van meg belőlük akkor azt a picit szereted és ezért szereted csak kevésbé azt-ezt az embert. Ugye egy teljesen 99%-ban kevély embert képtelenség szeretni, nem igaz?
"a magyarok 60%-a kevély"
"egy teljesen 99%-ban kevély embert képtelenség szeretni, nem igaz?"
Nem tudom, ezeket a statisztikai adatokat honnan szedted. É s nem tudom igazhak-e? (/0
"a magyarok 60%-a kevély"
"egy teljesen 99%-ban kevély embert képtelenség szeretni, nem igaz?"
Nem tudom, ezeket a statisztikai adatokat honnan szedted. És nem tudom igazak-e? Miért pont 60%.
De az Újszövetség félreértése nyilvánvaló.
"Úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket" -mondja Jézus. Mit jelent ez? Feltétel nélküli szeretetet, ahogy a Nap sugarai áramlanak válogatás nélkül a nyíló virágra és a sáros földre is. Az embert szeretni - nem a bűnét, vétkét. Ítélet nélkül, feltétel nélkül. És ebben benn van az is,segíteni a bűnétől való megszabadulásból - mert a bűnt nem kell szeretni. Nem könnyű, keveseknek sikerül.
"Szeresd a bűnös embert" - mondja Dosztojevszkij sztarece a Karamazov testvérekben. Ez ezt jelenti. Szeretni.
Kérdező? hol vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!