Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezt hogy magyaráznátok?

Ezt hogy magyaráznátok?

Figyelt kérdés
Hiszek Istenben és próbálok esszerint élni. A gyermeknevelésre tettem fel az életem, úgyértem szeretnénk kistestvért és imádkozom érte de Isten nem ad nekünk, vagyis két éve sikerült de sajnos nem maradt velünk a baba, elvetéltem. Annyira szeretnénk és tényleg imádkozom és kérem Istent, hogy had szülhessek mégegy gyermeket és egyszerűen nem sikerül. Miért nem? És annak miért ad aki utána a kukába dobja? Ezt hogy magyaráznátok? Köszönöm előre is a válaszokat.
2013. aug. 10. 16:21
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy ezt át kellet élned, remélem vigaszra lelsz.

A bibliában sok hűséges asszony példája van akik egy ideig hiába kértek gyermeket maguknak nem kaptak.

Persze sok oka lehet, hogy miért nem sikerül, de ezekért nem hinném, hogy Isten a felelős.

Amit írtál azt mutatja, hogy keresed Istent, kérlek olvasd el a Prédikátor 9:11

Próbálj több fordításban is utána nézni, hogy egyértelműbb legyen és nehogy az egyik nyelvhasználat félrevigyen.

2013. aug. 10. 16:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Ember ezt nem tudja megmondani, hibába kérdezed. Jó a fantáziám, tudnék írni egy rakás okot, de nem hiszem, hogy a közelébe is járnék a valódinak. Bár nekem az nagyon szimpatikus, hogy nem vádaskodsz és szídod, ahogy általában itt tenni szokták.

Utóirat: ismerős körben a leghosszabban 17 évig imádkozott egy asszony gyermekért. Kapott.

2013. aug. 10. 16:47
 3/8 anonim ***** válasza:
53%
Imádkozás helyett inkább menj el egy szülész-szakorvoshoz vagy a férjed urológiai szakrendelésre. Az orvos meggyógyíthat, Isten nem.
2013. aug. 10. 16:55
 4/8 KZitus ***** válasza:
34%

Szervusz

Őszintén sajnálom, ami veled történt,megrázó és nehezen feldolgozható egy gyermek vetélése. Anyaként tudom. Sajnos én is megéltem.

Ha jól értem szavaidat, már van egy gyereketek. Én is nehezen estem teherbe a másodikkal. Azt tanácsolta a nőgyógyászom, menjünk el a tengerre, mert az a levegő és klíma segíthet. Elmentünk a Fekete tengerre nyaralni. Fél év sem telt el és a szívem alatt hordhattam a régen várt kistestvért.

Lehet számotokra is jó ötlet lenne?

Ahogyan a többiek írták, Isten ma már nem áld meg vagy von meg gyermekeket tőlünk nőktől. A bibliai időkben be kellett népesíteni a földet. Ez ma már megtörtént. Azok a gyermekek, akik Isten ajándékai a Bibliában, ők konkrét céllal születtek. Ilyen volt például Sámuel, vagy Salamon.

Üdvözlettel: Zita

2013. aug. 10. 17:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat és a vígaszt. Egészségesek vagyunk Hàla Istennek mert voltunk már vizsgâlatokon. Azt hiszem így szeretnék erőt meríteni mert picit elfáradtam. De persze tudom,hogy sikerül csak egy kis idő kell még. Aranyosak vagytok, köszönöm.
2013. aug. 10. 17:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Lehet Isten így akarja, ki tudja? Az elfogadás is az erényekhez tartozik. Ha nem akkor nem. Ki tudja-e nem-e a nagy nyomorúság előtt állunk és Isten nem szeretné, hogy a következő gyermek szenvedjen.
2013. aug. 10. 20:01
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne görcsölj! Volt egy pár, ahol nagyon akartak már babát, lombikbébi programban is részt vettek, de nem sikerült semmi. Aztán feladták, és örökbe fogadtak egy gyereket. Nem sokkal azután a feleség teherbe esett.
2013. aug. 10. 20:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, sok magyarázat van, csak hát tudjátok az embernek hinni kell valamiben. Én ezért nem megyek már orvoshoz ezzel, mert az első kislányom megfogant és rá 10 évvel jött ez a terhesség aminek vetélés lett a vége. Lehet, hogy az a gond, hogy nem tudom feldolgozni. Már nem tudom, de az biztos, hogy most hagyom a dolgokat a maguk útján menni és majd meglátjuk.
2013. aug. 11. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!