Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha nem vagyok megkeresztelve,...

Ha nem vagyok megkeresztelve, de hiszek Istenben, akkor is a pokolra jutok?

Figyelt kérdés
A családom nagy része nincs megkeresztelve vagy ateista, így én sem lettem megkeresztelve. Sokáig nem hittem a létezésében, mondván, hogy ha létezik és jó szándékú, akkor nem hagyná, hogy ennyi rossz dolog történjen. Rengeteget gondolkodtam, és arra jutottam, hogy talán mégis létezik (mostanra már elhiszem, hogy létezik). A Biblia tanításaival nem teljesen értek egyet, és egyik vallást sem gyakorlom, de hiszek benne. Így is a pokolra jutok?

2013. aug. 9. 22:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A keresztelés semmivel sem különb, mint az esőtánc és társai.
2013. aug. 10. 01:01
 12/20 anonim ***** válasza:

Igen a pokolra.

Mert Isten mindenkit feltétel nélkül mindennél jobban szeret, de mivel gyerekkorodban nem csöppentettek pár csepp csapvizet a homlokodra így a pokol tüzén fogsz örökkön örökké szenvedni, ahogy meg is érdemled.

2013. aug. 10. 03:32
 13/20 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Valóban a pokolra juthatsz, ha nem keresztelkedsz meg, de azt tudnod kell, hogy a pokol nem egy hely, valahol rajtad kívül, egy másik világban, hanem egy tudatállapot, amelyben a saját gyötrő gondolataiddal azonosulsz. Nyilván minden ember átélte azt már, amikor több-kevesebb ideig az életét rettenetes kínként élte meg.

A keresztelkedés sem egy olyan szertartás, ahogyan ma azt művelik. Eredetileg a keresztelkedés egy esszénus beavatás volt, amely során az arra érettekkel megismertették, hogy a gondolkodó, gondolataival azonosuló ember és a gondolatokat figyelő nem azonos, vagyis a felszín alá merítették. Figyeld csak meg, hogy a valódi kínlódást nem a jelenségek, történések, hanem az arról alkotott gondolatok és a hozzájuk társuló érzelmek okozzák!

Szóval arról, hogy a tudatod fókuszpontját hova irányítod, csak te döntesz. Ha az elméd ellenőrzés nélkül dolgozik, az kicsit olyan, mintha az autó sofőr nélkül közlekedne.

2013. aug. 10. 09:56
 14/20 anonim ***** válasza:

Kedves Pietrosol!

Honnan veszitek ezt a tudatállapot dolgot? A Bibliában tudtommal nincs semmi ilyen, ez csak az itteni néhány " teológus" agyszüleménye.

2013. aug. 10. 11:24
 15/20 Pietrosol ***** válasza:

# 14!

Márk 13 : 37

"S amit nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Legyetek éberek!"

Az éberség az egyszerre kifelé és befelé forduló tudatos figyelem. Az evangéliumok a belső világ megtisztításáról szólnak. Az eddig csak kifelé fordított figyelem befelé is fordul, és az ember szabaddá válik a gondolataitól, mert képes azt kivülről vizsgálni. Vallásos terminológiával szólva: "Megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz titeket."

2013. aug. 10. 11:54
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia!

A Szentírás szerint minden ember a pokolra kerül, mert a bibliai szóhasználatban a pokol (héber seol, görög hádész) a halottak tartózkodási helyét jelöli. A jó hír, hogy mindenki feltámad a pokolból, a kérdés az, hogy az életre, vagy az ítéletre.

Egy dolog ahogyan élsz és gondolkodsz. Minden ember sajnos önző, ilyen bűn által megrontott természettel születünk, mindenki vétkezik. A bűneink miatt pedig mindnyájan halálra valók lennénk. A jó hír az, hogy van ebből szabadulás! Te az első lépést már megtetted, felismerted, hogy van Isten. Ez az Isten tud megváltani, méghozzá Jézus Krisztus által.

Isten vár Rád. Ő megtette az első lépést azzal, hogy megmutatta, létezik. Ha megvallod a bűneidet Neki, akkor erőt ad neked, hogy elrendezd az életedet, kitölti azt a hiányt ami most benned van, és olyan boldog életet ad, ami már nem a pénzről szól, hanem a szeretetről, a másokért élésről, az önzetlenségről!

Kívánom, hogy mindebben részed legyen!

Üdv. Péter

2013. aug. 12. 16:20
 17/20 anonim válasza:
Ha Istennek tetsző életet élsz, nem.
2013. aug. 21. 18:59
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha hiszel Istenben, keresztelkedj meg!

Ezt bármikor meg lehet tenni.

2015. aug. 13. 13:32
 19/20 anonim válasza:
Én nem tudom, hogy létezik e ez és az de szerintem senki se és nem is fogja!!! Mert nincs olyan ember a földön aki meghalt volna és feltámadt! (kivéve Jézust) persze ha ez is valóban igaz. Majd ha meghalsz kiderül én a reinkarnációba hiszek.
2015. dec. 20. 09:38
 20/20 világvége1 ***** válasza:

Isten nem öli meg a gonoszokat, hogy beszüntesse a rosszat, amit tesznek. Életet adott a testüknek és a lelküknek (még mielőtt gonosszá lettek volna), akkor halnak meg, amikor meghalnak, nem sietteti Isten. Ha ad valamit, nem veszi el.

Nem az megy a mennybe, aki hiszi, hogy van Isten (vagy/és meg van keresztelve), hanem aki jó.

2020. jún. 1. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!