Van olyan egyház, ami nem ismeri el az Apostoli Hitvallást?
Figyelt kérdés
2013. aug. 8. 21:08
11/14 anonim válasza:
...hogy tényleg az apostolok írták-e...hááát ...ezt HINNI lehet...:):)...szerintem IGEN...méghozzá olyan apostolok, akik valóban ismerték az URAT...mert a Szentszellem szólt hozzájuk!...de ezt mint mondtam is, csak elhinni lehet (ha valakinek a szíve (lelke)visszaigazolja! :):)
12/14 anonim válasza:
"Kedves válaszoló! Kivéve azt, amit nem az apostolok tanítottak. :-)"
A hitvallásban szereplő mondatok gyakorlatilag a keresztény hit lényegét tartalmazzák. Ezek mind az apostolokig vezethetők vissza, hiszen Jézus maga küldte el őket, hogy tegyék tanítványává a népeket. Ez így is lett, az apostolok mind tanították az embereket és tanításuk során keresztény közösségek jöttek létre. Hitünk lényegét tehát Jézus közvetlen tanítványai adták tovább. Ezért hívjuk Apostoli hitvallásnak.
13/14 anonim válasza:
11
Nem tudom miről beszélsz ennyire, mikor 2013-ban is mind az működik amit a Bibliában az Apostolok mind cselekedtek, mind Szent Szellem keresztség is történik.
14/14 anonim válasza:
...azért rengeteg emberi elgondolás belecsöpögött az egyházi tanítások közé!...de ez VALÓDI...vagyis ezt valóban a Szentszellem adta az apostoloknak!...én ezt érzem, hiszem , vallom...de minden egyháznál rengeteg a tévtanítás, amit éppúgy az apostolok szájába igyekeznek adni...azokat vitatják, azok miatt fordulnak el egymástól és könnek létre szakadások...új kereszténynek nevezett egyházak...viszont ezek félremagyarázzák a Bibliát is, vagy testi szinten próbálják a lelki, szellemi dolgokat is értelmezni...ezért hát üdvözítő egyház nem létezik...mind a sátán zsinagógája, ahogyan azt az ÚR mondja (biblia)..:)..mégis mind Isten felé sodorja az embert...emberiséget...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!