Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberbe kódolt igény a vallás?

Az emberbe kódolt igény a vallás?

Figyelt kérdés

Ha szétnézünk a világban számtalan vallás létezik, melyek egymástól függetlenül alakultak ki, alapvető dolgokban mégis nagyon hasonlóak. A lényeg: egy nálunk hatalmasabb lény létezése.

És ezzel nem azt akarom mondani, hogy igaznak találom az egyiket, vagy mindegyiket, mert én nem vagyok vallásos. Viszont azt belátom, hogy a vallásos emberek nagy többsége kiegyensúlyozottabb. Nem lehetséges az, hogy szükséges a létünkhöz a hit? Függetlenül attól, hogy a tárgya létezik e vagy sem. Maga az, hogy hiszünk benne, nem tudom miféle folyamatokat indít el az agyunkban, de nem lehet, hogy szükség van erre? Nem lehet, hogy jobb lett volna nem tudni mindarról, amit felfedeztünk a tudománynak hála, hanem csak hinni, mint gyerek a mesében?

2013. aug. 1. 23:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
És talán még több keresztény tért át másféle hitre, vagy vált ateistává... ez semmit sem jelent, kedves előző.
2013. aug. 2. 13:20
 12/12 Mulder614 ***** válasza:
Isten adja a vágyat ahoz hogy kutass. Semmilyen más életforma nem foglalkozik Isten létezésével. Belénk teremtett ösztön ahogy egy gyerekben is megvan az ösztön az édesanyja iránt, pedig lehet még nem is lássa, és nem is tudja mi az vagy ki az.
2013. aug. 3. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!