Szeretnék átkeresztelkedni. Mit kell tennem, tudnátok segíteni?
Szerintem is a 7-es ír jót! A 8-ast meg nem értem, a 7-es sehol nem fenyegetőzött!
És tényleg: A Bibliából az Újszövetséget olvasd el, kedves kérdező. Az a gyakorlat, amit a református vagy a katolikus egyház csinál a keresztelés terén, a Biblia alapján egyáltalán nem támasztható alá. A Biblia hitről, megtérésről, újjászületésről beszél, ez világosan benne van a Bibliában. Átkeresztelkedés nincs a Bibliában. Valóban, Jézushoz kell megtérni, és őbenne keresztelkedni meg, nem pedig református vagy katolikus egyházakba bekeresztelkedni.
A Biblia alapján a keresztelkedésnek egy sajátos funkciója van, amit a katolikus és a református egyház is teljesen elferdít. Nem szektás vagyok, tényleg csak nézzétek meg az Újszövetséget, a Károli-fordítást, hogy mit ír a keresztségről, tényleg semmi köze ahhoz, amit a katolikus és a református egyház csinál.
Tudom, nem ez volt a kérdés, de azért remélem, megengedtetik az igazságot leírni, ami a Bibliában van benne egyértelműen. Az ember eldöntheti, a Bibliát fogadja-e el, vagy az egyházak tanítását. Én a Bibliát javaslom inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!