Hogy iratkozhatok át katolikusról protestánsra? Mit kell tennem hozzá? És attól a keresztszülőség még megmaradna?
Ezután a református istentiszteletekre jársz. Esetleg a parókián mondod, hogy hozzájuk akarsz tartozni. Semmilyen átiratkozás nem kell.
Ha keresztszülő vagy, akkor az is maradsz.
Én fogtam és bementem a református templomba.
Attól, mert csecsemőként nem tudtam még nyilatkozni, hogy melyik felekezethez szeretnék tartozni, attól felnőttként még dönthetek.
Hivatalosan nem fogsz tudni. Ha keresztszülő vagy, akkor az azt is jelenti, hogy bérmálkoztál is valamkor. A bérmálással a Katolikus Egyház teljes jogú, felnőtt tagja lettél. Kilépni, átiratkozni hivatalosan nem tudsz, ez nem úgy működik, hogy aláírsz egy lapot és kész, mint a hivatalban.
Azt tudod tenni, hogy innentől protestáns istentiszteletre jársz. A keresztszülőség szerintem ugyanúgy megmarad, mint eddig.
A keresztény egyházak általában elfogadják egymás keresztségét, erre az apostoli hitvallás is utal. Ha át szeretnél térni egy másik vallásra, az adott egyház lelkésze előtt kell megjelenned, és be kell iratkoznod a hittanra, hogy aztán konfirmálhass.
A keresztszülőség természetesen megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!