Keresztények, honnan veszitek, hogy a menny meg a pokol csak un. Tudatállapotok? Hol ír ilyet a Biblia?
Kedves Katy!
Köszönöm, egy ilyen választ vártam.
Katy Weaver!
"Mivel Isten nem a földön él, hanem a lakhelye az ég,vagy menny, ezért nevezik ezt égi királyságnak, vagy régi nyelvezettel: Mennyországnak."
Ne feledd: „Az Isten országa bennetek van”
Kedves Pietrosol.
Isten országa nem egy érzés, hanem egy létező kormányzat, aminek van királya, és alattvalói
A királya Jézus, és az eredeti fordítások szerint az Isten országa, közöttetek van.
Vagy is mivel Jézus mint leendő király itt volt az emberek között, azért van közöttünk és nem bennünk, mert Jézus a Teremtő messiási királyságnak a királya.
Ez a királyság megvalósítja majd az egész földön azt, amit Jézus kicsiben megmutatott, amikor meggyógyította a betegeket, feltámasztotta a halottakat.
Ő ezt a földön való beiktatásakor teljes egészében minden itt élőn meg fogja valósítani.
Katy Weaver
14.-es, hú de sok írásjel, miért vagy ennyire dühös?
Kérdező, Jehova Tanúi tanítása való neked,egy ateista, aki betű szerint veszi a Bibliát.
Ha már egy keresztény érvel, akkor azt alapozza a Bibliára! Valaki kitalálta, hogy a pokol és a menny is csak tudatállapotok, de kérdem én, ezt honnan veszi? Mert a szent könyve nem ír erről, sőt ellentmond ennek.
Egy ateista
Szia!
Intéztem hozzád egy kérést, újra megteszem: Fogalmazd meg légy szíves, hogy hol kezdődik a világod!
Kedves Pietrosol!
Kifejtenéd bővebben a kérdésed. Komolyan nem vágom, amit kenysz.
Arra vagyok kíváncsi, hogy a meglátásod szerint az egyéni létezésed hol kezdődik? Mi vagy ki vagy te? Hol kezdődik a világod, mi annak a kiindulása?
Az ahogy te a mindennapi életedet éled, az honnét ered?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!