Vannak magyarországi baptista közösségek, amelyek nem helyeslik a baptisták ökümenikus alkalmakon való jelenlétét?
Nem tudom, hogy vannak-e, vagy nem, de ez ne zavarjon téged, hiszen ezek általában nem a vasárnapi istentiszteletek, hanem külön ökumenikus imahét van erre.
Ezen akár te is részt vehetsz, de nem kötelező.
köszi
nem vagyok baptista, csak érdekelt, hogy egységen gondolkodnak-e erről a baptisták.
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy szigorúan betartják a szeparációs Igéket, legalábbis nem hallottam olyat, hogy nyíltan elkülönültek volna. A két elmélet kizárja egymást. Reformátusoknál tudok olyat, akik elkülönültek a népegyháztól az árulás miatt.
Miről van szó az ökumenista tilalomnál? Arról, hogy akik hamis tanokat hirdetnek, azoktól el kell különülni - nincsenek közös dolgaik egymással. Elkülönülni pedig csak a bibliához ragaszkodó fog, ugyanis akit Isten parancsa csak nagyjából érdekel, annak nem számít az eltérés - tehát ökumenét valló. Egy pár baptista gyülekezetet ismerek, ők arminianus elvet vallanak - de ettől még lehetnek közöttük is olyanok, akik nem közösködnek. Elég homályos a határ - ez sokkal összetettebb attól, hogy pár mondattal tiszta képet lehessen adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!