Hogyan lehet venni az élet vizét?
A szellem és a menyasszony pedig szüntelenül ezt mondja: „Jöjj!” És aki hallja, mondja: „Jöjj!” És aki szomjazik, jöjjön; aki akarja, vegye az élet vizét ingyen.
Jelenések 22:17
Itt megkapod a pontos választ:
Egyébként erről jut eszembe, hogy a kánai menyegzőn is érdemes gondolkodni.
És most hála neked megint találtam egy részt az áldozás ellen xD
"34. Monda nékik Jézus: Az én eledelem az, hogy annak akaratját cselekedjem, aki elküldött engem, és az ő dolgát elvégezzem."
"Először is meg kell "tisztulnod". Javaidat adományozd Isten szolgáinak, családodat, rokonaidat tagadd meg"
A javainkat megosztani kell egymással, nem pedig a papokkal.
A pénzt a rászorulóknak kellene adni.
A családunkat meg nem kell megtagadni (csak ha rászolgálnak).
Tudom, nehéz ezt megérteni, főleg ha imádod a családod és ők számodra a mindenség.
Gondolom láttál már horror filmet. (én mostanában nem szeretem). De ott is van, hogy le kell mészárolni a zombi szerettét a szereplőknek.
Tehát az ige csak azt mondja, hogy ne legyél gonosz, ha a családtagod gonosz lesz. Hanem mentsd meg őt vagy el kell engedned. (különben te is gonosz leszel és még többen sérülnek).
Jézus soha nem a személyét akarta imádtatni, hanem megértetni velünk a tanításával, hogy nem vagyunk ellenségek vagy alsóbbrendűek. Amikor Jézusról van szó, akkor a mondanivalójáról van szó. Aki elfogadja Jézust, az elfogadja, hogy nem árt a másiknak, tehát a tanítását ami végül is Isten lényege.
Ahogy egyik kedves válaszoló mondaná, Jézus a benne lévő Atyáról beszélt. Benne kell bízni. És az igazság, szeretet, bölcsesség fontosabb minden névnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!