Keresztények! A Biblia alapján bűn, ha puszit adok a páromnak házasság előtt? [többi lent]
Vagy bűn az, ha házasság előtt megfogom a kezét?
Bűn az, ha házasság előtt megcsókolom?
Bűn az, ha házasság előtt kicsit össze tapizzuk egymást?
Bűn az, ha házasság előtt a kezemmel kényeztetem?
Bűn az, ha házasság előtt orálisan kényeztetem?
A paráznaság tudom, hogy bűn és azt nem is csinálnánk, viszont ha ezeket sem lehetne akkor az elég szomorú lenne...
Ezeket a kérdéseket pedig azért tettem fel ilyen felsorolás képen, hogy lássam mire mi a reakciótok és, hogy szerintetek hol van a határ mind Biblikusan mind pedig a saját elképzelésetek szerint ami pedig őszintén szólva nem érdekel. Tehát csak okosan a Bibliából érvelgetni :)
Köszönöm minden KERESZTÉNY válaszát :)
"A Jehova tanúi szerint igen, a többi keresztény hívőnél meg ízlés kérdése."
De vajon miért is van ez így? Jézus talán azt mondta, hogy ne a Bibliára halgassunk, hanem az ízlésünkre?
Valójában a Biblia erről is pontos leírást ad, így ebben sem kell az "ízlésünkre" halgatnunk.
"Vannak, akik a közösülést egyéb szexuális tevékenységekkel helyettesítik, például simogatják egymás nemi szerveit (ezt néha kölcsönös maszturbációnak is nevezik). A The New York Times egyik tudósítása arról az aggasztó tényről számol be, hogy „a fiatalok között megszokottá vált, hogy orális szex útján ismerkedjenek meg a nemi élettel. Sokuk úgy érzi, a nemi érintkezésnek ez a módja nem annyira intim és veszélyes, mint a közösülés, [s hogy] így nem eshetnek teherbe, és a szüzességüket is megőrizhetik.”
Hogyan gondolkodjon egy keresztény a házasság előtti nemi életről? És a közösülést helyettesítő szexuális tevékenységekről? Helyesli őket Isten? Biztonságosak? És ily módon csakugyan megőrizheti az ember a szüzességét?
Mit foglal magában a paráznaság?
Csakis a Teremtőnk, Jehova Isten adhat megbízható, hiteles választ ezekre a kérdésekre. Ő pedig a Szavában ezt mondja nekünk: „Meneküljetek a paráznaságtól” (1Korintusz 6:18). Pontosan mit jelent ez? A „paráznaságnak” fordított görög szó nemcsak nemi közösülésre utal, hanem a buja viselkedés számos más formájára is. Ha tehát két egyedülálló személy szájon át közösül vagy egymás nemi szervét simogatja, paráznaságot követ el.
De vajon a szüzességüket azért megőrzik, mármint Isten szemében? A Bibliában a „szűz” szó az erkölcsi tisztaságot szimbolizálja (2Korintusz 11:2–6). Ugyanakkor fizikai értelemben is használatos. A Biblia azt írja egy fiatal nőről, Rebekáról, hogy „szűz [volt], még nem volt férfinak nemi kapcsolata vele” (1Mózes 24:16). Érdekes módon az eredeti héber szöveg „nemi kapcsolatként” fordított szava egyértelműen nemcsak egy férfi és nő közösülésére utalt, hanem egyéb tevékenységekre is (1Mózes 19:5). Így hát a Biblia szerint, ha egy fiatal a paráznaság bármelyik formáját kipróbálja, semmiképpen sem lehet az illetőt szűznek tekinteni.
A Biblia arra inti a keresztényeket, hogy ne csak magát a paráznaságot kerüljék, hanem minden olyan tisztátalan viselkedésmódot, amely paráznasághoz vezethet (Kolosszé 3:5).* Lehet, hogy mások kigúnyolnak majd, ha így teszel. „Középiskolás éveim alatt mást sem hallottam, mint: »Fogalmad sincs, mit hagysz ki!«” — mondja Kelly, egy keresztény fiatal. A házasság előtti nemi élet azonban nem nyújt többet annál, mint hogy az ember ’ideig-óráig élvezheti a bűnt’ (Héberek 11:25). Fizikailag, érzelmileg és szellemileg maradandó károkat okozhat."
12-es!
Ugye te soha nem tettél olyan "visszataszító" és "bűnös" dolgot, mint a csókolózás? Tudod, amikor férj és feleség az ízlelő szerveiket nyállal simogatják egymásnak, miközben a beszélő szerveik összeérnek, ahová az ételt teszik. Ugye nem! Vagy te is bűnös volnál? Hiszen Isten talán az ajkakat és a nyelvet azért teremtette volna, hogy két pár egymás szájában turkáljon a nyelvével? Hiszen a szex szerinted arról szól, hogy a férfi nemi szerve behatolva a női nemi szervbe periodikus mozgást felvéve a férfi idővel átadja a magot az asszonynak. Nem hinném, hogy neked belefér olyan buja vágykeltő testnedvcsere, mint a csókolózás.
Segítek kérdező!
Hozzál fel olyan rendeletet Istentől a Bibliából (van bővel válogatni való a több, mint 600 törvény közül), ami arra vonatkozik, hogy attól házas valaki, hogy egy harmadik ember előtt kimond egy szót, vagy aláír két tanú előtt egy papírt!
Szervusz
Jó az ha tudod: a paráznaság bűn. De tudod mit jelent a paráznaság? Nem derül ki ez a szavaidból.
A sok kérdés amit föltettél, az mind útjelző a paráznaság felé. Ha eltévednél útközben nyugodtan belekapaszkodhatsz az általad föltett kérdésbe, biztosan, előbb vagy utóbb a paráznaságnál köttök ki, meg ha ez eddig nem sikerült is.
»Ne kövess el házasságtörést.« ... Én pedig azt mondom nektek, mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében” (Máté 5:27, 28). Jézus szavai.
Hol van itt kézfogás?, csók?, tapizás?, kényeztetés?, meg a többi?
Elnézésedet kérem, hogy a Biblia nézőpontját, és Jézus "reakcióit" írtam le neked. De nekem is ez az álláspontom.
Üdvözlettel: Zita
Igen bűn mind talán a kézfogás kivételével.
Mégha ártatlannak is tűnik.
Ha megházasodtok akkor persze hajrá.
Ne paráználkodj mondja a Biblia.
Személyes véleményt nem alkotok mert nem kérted.
Szia kérdező :-)
közben eltelt majdnem 8 év. Sikerült a házasságod?
Szívből kívánom így legyen :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!