Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol volt az utolsó vacsora?

Hol volt az utolsó vacsora?

Figyelt kérdés
Vitatkoztunk nemrégiben, hogy a Gecsemáné-kertben, vagy a Sion-hegyen volt-e? Továbbá felmerült, hogy mi van, ha a kert a hegyen van...vagy fordítva...
2013. júl. 15. 22:10
 1/5 anonim ***** válasza:
2013. júl. 15. 22:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, én is megtaláltam, de a haver akivel a fogadás volt nem hisz a Wiki-nek. (megjegyzem jogosan)

Azért tettem fel itt a kérdést, hátha egy vallásokban jártas ember, ne adj Isten egy lelkész olvasgatja a kérdéseket :D

2013. júl. 16. 10:09
 3/5 anonim ***** válasza:

LOL.

Gondolod, hogy egy lelkész jelen volt az utolsó vacsorán?

Sokszor én sem hiszek a wikinek, de nem ilyen tárgyi tényekben.

2013. júl. 16. 10:49
 4/5 anonim ***** válasza:

A Gecsemáné kert az Olajfák hegyén van. Az utolsó vacsoráról szóló feljegyzések meglehetősen ellentmondóak, ezért sokféle földrajzi hellyel azonosítják. A legtöbbször az Ős-Jeruzsálem temploma helyszíne, a Sión hegy szerepel, itt volt egy épület, amelynek úgynevezett felső termében volt az utolsó vacsora.

De más leírások is találhatók, akár a wiki különböző szócikkeiben, akár az egyházi honlapokon nézzük, több, eredeti nevén szereplő helyet neveznek meg, amelynek mai földrajzi elhelyezkedése kétséges.

2013. júl. 16. 17:35
 5/5 KZitus ***** válasza:
49%

Szia

A Biblia válaszát kérted:

Lukács 22:7-20 Elérkezett pedig a kovásztalan kenyerek napja, amelyen fel kell áldozni a pászkaáldozatot; 8 ekkor Jézus elküldte Pétert és Jánost, ezt mondva: „Menjetek, és készítsétek el a pászkát, hogy megegyük.” 9 Így szóltak hozzá: „Hol akarod, hogy elkészítsük?” 10 Ezt mondta nekik: „Íme! Amikor bementek a városba, szembejön majd veletek egy ember, aki vizet visz egy agyagedényben. Kövessétek őt abba a házba, amelyikbe bemegy. 11 És mondjátok ezt a ház urának: »A Tanító ezt kérdezi tőled: ‚Hol van az a vendégszoba, amelyben megehetem tanítványaimmal a pászkát?’« 12 És ő mutat nektek egy tágas felső szobát, berendezve. Ott készítsétek el.” 13 Elmentek tehát, és úgy találták, ahogy megmondta nekik; és elkészítették a pászkát.

Végül, amikor eljött az óra, asztalhoz telepedett, és az apostolok is ővele. 15 És így szólt hozzájuk: „Nagyon kívántam már, hogy megegyem veletek ezt a pászkát, mielőtt szenvedek; 16 mert mondom nektek, hogy nem eszem azt újra, míg be nem teljesedik az Isten királyságában.” 17 És elvett egy poharat, hálát adott, és ezt mondta: „Vegyétek ezt, és adjátok tovább egymásnak magatok között; 18 mert mondom nektek, hogy mostantól fogva nem iszom újra a szőlőtő terméséből, míg el nem érkezik az Isten királysága.”

19 És vett egy kenyeret, hálát adott, megtörte, és odaadta nekik, ezt mondva: „Ez jelenti a testemet, amely értetek adatik. Ezentúl ezt cselekedjétek a rólam való megemlékezésül.” 20 Ugyanígy a poharat is, miután megvacsoráztak, ezt mondva: „Ez a pohár jelenti a véremen alapuló új szövetséget; és ez a vér kiontatik értetek.

Tehát Jézus Jeruzsálemben, egy ház felső szobájában tartotta meg az úgynevezett "Úr vacsoráját".

Miután befejezte a vacsorát, akkor ment: "Eltávozott, és szokásának megfelelően az Olajfák hegyére ment; és követték őt a tanítványok is."(39v.)

Üdvözlettel: Zita

2013. júl. 16. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!