Ha a buddhizmussal akarok megismerkedni, mit ajánlotok, mivel kezdjem?
Én is kezdő vagyok, de leírom az eddigi tapasztalataimat.
Fontos! Először csak ismerkedj meg az alaptéziseivel. Hogy eldönthesd kell-e neked a egészben a Buddhizmus, vagy csak részben fogadsz-e el belőle tanításokat.
Eddigiek amiket tudok:
-Nincs hallhatatlan lélek. Tehát nincs lélekvándorlás. Egy hamis egó (hamis én) létezik ami alá van vetve a reinkarnáció és karma törvényeinek. Ez a szamszára.
A végcél kiszabadulni ebből az állapotból és elérni halálod után Nirvánát/Nibbánát.
(Azért mert az egó már végtelen ideje létezik és szenved. Lehet nem mindig, de előbb utóbb szenvedni fog. Ennek a forrása a vágyakozás, sóvárgás.)
-Ezt úgy lehet megtenni, hogy különböző meditációs technikákat kell gyakorolni. Kezdésnek a szahmata és a vipasszana meditáció. (A vipasszánáig jutottam, az egy nagyon jó fajta meditáció, ajánlom próbáld ki, még ha nem is leszel Buddhista)
Illetve csökkenteni vagy lemondani a vágyakozást, sóvárgást.
-Paradoxon: Arról a vágyakozásról is le kell mondani, hogy elérd a Nirvvanát/Nibánnát. Szóval nem könnyű. :)
Itt találsz pár könyvet: [link]
Illetve tanácsos beregisztrálni: [link]
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!