Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell a keresztény...

Miért kell a keresztény valláson belül egymást állandóan letorkolni, kijavítani, elítélni?

Figyelt kérdés
Ha megnézitek a kérdések 80% ezzel ér véget, ugyanezt a buddhisták, ezoterikusak , ateisták csak ritkán teszik meg. Hogy lehet, hogy egy vallás, aminek a fő törvénye a szeretet, ide jusson? Isten miért hagyja ezt?
2013. júl. 11. 21:46
 1/10 A kérdező kommentje:
* kérem, ne írjatok olyat, hogy provokáció, meg el fogok kárhozni. Az ilyen válaszokat nem tartom hasznosnak.
2013. júl. 11. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a legtöbb vallásos álszent és képmutató (tisztelet a kivételnek).
2013. júl. 11. 21:55
 3/10 anonim ***** válasza:
A nevek semmit nem jelentenek...
2013. júl. 11. 22:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Mert mindenkinek van saját elképzelése a vallásról és mindenki azt hiszi, az az igaz ahogy ő gondolja. Hívőként mégis a 2-es hozzászólással kell egyet értsek.
2013. júl. 12. 01:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mire gondolsz, egy-két kirívó esetet én is láttam, ami már nekem fájt, holott nem én kaptam. Szerintem kijavítani azért szoktunk, mert mindenki a saját látását, tapasztalatát, rosszabb esetben vak hitét meg szeretné osztani, mások segítésére. Én azért, mert ha nálam valami működik, akkor az működjön másnál is, saját sikereimből merítek, nem szoktam a levegőbe beszélni. Hogy másoknak hasznos-e, nem tudom, de ad választási lehetőséget. Elítélni nem ítéltem el senkit(talán). Pedig egy kereszténynek kötelessége ítélkezni. 119. Zsoltár 13. "Ajkaimmal hirdetem szádnak minden ítéletét" Bezony, még, ha egyesek félnek is az ítélettől, meg jönnek a ne ítélj Igével, ami nem arról szól, hogy nem kell ítélni, hanem, hogy látszatra, külsőre ne ítélkezzen az ember, és ez nagy különbség. Tehát, ha egy keresztény Isten beszédét szólja, akkor ő Isten ítéletét szólja. Az ítélet más szóval határozat. Így már nem is olyan kemény. Tessék gyakorolni. Ha van egy állítás, vagy cselekedet, akkor azt meg kell ítélni, hogy jó-e vagy rossz. Itt az ítéletet vizsgálatra használjuk. Az ítélet eszköze, Isten Igéje.
2013. júl. 12. 07:04
 6/10 KZitus ***** válasza:
90%

Szervusz

A kérdésedre a válaszom az, hogy miért lenne ez az oldal jobb, mint általában az emberek? Ugyan ezt teszik a mindennapi életben, csak itt kevésbé gátlásosan. Azt írja a Biblia, Sátán az egész lakott földet félrevezeti Jelenések 12:9

Szerinted ennek nem kell láthatóvá válni az emberek viselkedésén?

Nem tudok(nem is akarok) befolyásolni másokat. De azért tehetek, hogy engem személyesen ki irányítson. Mert vagy Istennek, vagy Sátánnak engedelmeskedem. Ez az én döntésem. Ahogyan döntök, az fogja az egész életemet motiválni és az lesz hatással az egész viselkedésemre, a másokkal ápolt kapcsolatomra és arra is, mennyire tisztelem itt a felebarátaimat. Sajnos nincsen sok jó tapasztalatom nekem sem, de azért bízom abban, hogy az emberek többsége tud jó lenni, ha akar.

Isten miért hagyja? kérdezed. Mert szabad döntés jogát adta az embernek és ezt nem vette vissza soha. Ha neked, tökéletlen embernek fáj, amit egymással tesznek az emberek, képzeld el, mennyire fájhat ez a tökéletes Atyánknak?

Éppen azért küldte el a Fiát váltságul értünk, hogy ezt is megszüntese.

Üdvüzlettel: Zita

2013. júl. 12. 09:22
 7/10 Prókátor ***** válasza:
56%

Ha nagyon szemétkedni akarnák, azt kellene mondanom, hogy már Jézus is megmondta, hogy sokan lesznek, akik az ő nevében kvázi a sátán igéit fogják hirdetni. :-D

De most komolyan! Itt a GyKn két probléma adódik össze! 1, sok a fundamentalista, aki félreértelmezte az oldal eredeti célját, és itt próbálnak téríteni. 2, A modik sajnos egy olyan rendszerben nőttek fel, ahol a vallástalanságot emelték a hit szintjére, és emiatt sajnos nem tudnak igazán pártatlanok lenni. Ha megfigyeled, nagyon sok kérdésben gyalázzák a katolikusokat. A protestánsokat viszont egyben sem. Ennek lehetne az az oka, hogy a katolikusok kevésbé keresik a feszkót (és ez nem is alaptalan); de valójában az van, hogy amik a protestánsok ellen irányulnak kérdések, azok órákon belül törlésre kerülnek (és ez sajnos személyes tapasztalat). De jobban végiggondolva ez nem is meglepő, hiszen a vallásmentess kommunizmus a" felvilágosult" reformáció késői kibontakozása.

Ha jól megfigyeled, kérdező, nem nagyon találkozol olyannnal, hogy valakiazt kezdi el szajkózni, hogy mindenki imádkozzon szentekhez, vagy hasonlókat; pláne nem olyan kérdéseknél, ahol Úrvacsorát, stb protestáns terminológiát emlegetnek a kérdés kiírásában. Viszont, az olyan kérdéseknél, ahol a kérdésben említésre kerül bármi, ami a katolikus vallásra jellemző, ott azonnal megjelennek egyesek, akik leostobázzák, bálványimádózzák a kérdezőt és a valós válaszok megadóit.

Mindebből úgy tűnik, hogy itt a protestánsokkal van a gond, ők gerjesztik a feszültséget. Pedig ez nem teljesen így van! Sok olyan szöveggel találkoztam, ami szerint a protestanizmus alapja a kevélység. Olyannal személyesen is találkoztam, hogy a protestanizmus alapja a gyűlölet. Sajnos az a helyzet, hogy ezt a képet (egy logikus ember számára) a protestánsok saját magukról terjesztik. Ugyanis sikerült olvasnom pár tételt a református KTből. Engem is meglepett, hogy az olvasottak alapján a reformátusoknak nincs saját teológiájuk, hanem az egész arra épül, hogy mit nem csinálnak mások jól.

És még sorolhatnám!

De az igazi gond itt az, hogy egyesek nem képesek belenyugodni elvakultságukban, hogy nem csak egyféle módon lehet Istennek tetsző életet élni! Az egyetlen hiba itt az, hogy egyesek túlságosan, a józan ész határain túlmenően próbálják megélni hitüket, észre sem véve, hogy ezzel pont a saját vallásuk alapjait sértik meg!

2013. júl. 12. 12:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. júl. 12. 16:01
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

Két féle keresztény van:

aki tényleg komolyan veszi és érdekli, hogy Isten mit szeretne tőle és ehhez olvassa a Bibliát, a másik aki az elsőt gúnyolja, kereszténynek vallja magát, de fogalma sincs az egészről és ezt úgy állítja be, hogy ő úgy éli meg a hitét, ahogy akarja.

Pl katolikusok, akik azt hiszik, mivel soha kezükbe nem veszik a Bibliát, hogy mindenféle közbenjáró szenthez kell imádkozni, pedig ha kinyitnák az élet könyvét, ami Isten szavát és üzenetét tartalmazza, akkor ezt olvashatná:

1Ti 2:5 Mert egy az Isten, egy

a közbenjáró is Isten és

emberek között, az ember

Krisztus Jézus

És csodálkoznak, hogy nem teljesülnek az imák. Ja és nem vagyok református. Prókátor meg ahelyett, hogy másik egyház hittételeit olvasná, a sajátját kellene megvizsgálni a Biblia tükrében.

Katolikus az, aki nem olvas Bibliát. A többi már tudja mit vár az Úr.

Nem az a bűn, hogy az ember Isten elvárása szerint akar élni, mert tudja, hogy Isten útmutatása adja a boldog és teljes életet, hanem az álkeresztény, aki nagyobbat rombol a szentségtelen életével, mint egy ateista.

Róm 1:23 Az örökké élő Isten

dicsőségét elhagyták, és

helyette bálványokat imádtak,

amik halandó emberekre,

madarakra, négylábú állatokra

és hüllőkre hasonlítottak.

Hogy miért szoktunk javítani, mikor magát egy kereszténynek mondó akarattal mond rossz információt?

Gal 1:10 A kérdés az, hogy

embereknek akarok-e tetszeni

vagy Istennek? Vagy talán azt

hiszitek, hogy az embereknek

igyekszem kedveskedni? Ha még

mindig emberek tetszését

keresném, nem lennék Krisztus

szolgája.

Gal 1:20 Isten előtt mondom,

hogy amit itt írok nektek, az

nem hazugság!

De ha bárki megmutatja nekem, hogy a Bibliában hol van leírva a szentek imádata és az, hogy hozzájuk is kell imádkozni és kérni a közbenjárásukat, azt szeretettel fogadom, de amíg ez nem történik meg és még egy egyszerű ember is látja, hogy Isten helyett szobrok elé borulnak az emberek és azokhoz mondják el a kérésüket, addig minden egyes alkalommal ez ki lesz javítva a megfelelő igével.

2013. júl. 12. 20:44
 10/10 Prókátor ***** válasza:
91%

Kedves #9!

Most gyönyörűen megválaszoltad a feltett kérdést … nem szavaiddal, idézeteiddel, hanem tetteiddel! Hiszen pontosan ezt mondtam! Nem azt mondtad, hogy: mi elítéljük a szentek tiszteletét, mert szerintünk … stb; hanem azzal jöttél, hogy Prókátor ostoba, mert hisz a szentek létezésében!

Amúgy, ha már itt tartunk: van egy kérdés, amit a protestáns testvérek ezidáig, valahogy (hogy hogy nem!) nem méltóztattak észrevenni: a protestánsok miért követik ostoba emberek tanítását? Hiszen, tanításuk szerint nagyon ostobának kell titulálnom az apostolokat, akik a Tábor hegyen sátrakat akartak építeni halottaknak!

2013. júl. 12. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!