Miért nem keresik az emberek Istennél a nehézségeik megoldását?
Nem tudom,nem talakoztam meg vele:D
Egyebkent valoszinuleg azert mert nem mindenki vallasos.Ma mar sokkal tajekozottabbak az emberek mint a kozepkorban,igy sokan inkabb a realitasok hivei.
:D
Amikor a bajba jutott ember napokon keresztül imádkozott, és kérte az Urat, hogy segítse meg, egy alkalommal az Úr megszólalt: Elmondanád végre konkrétabban, hogy mit akarsz, milyen segítséget akarsz tőlem? Segítek, csak mondd meg azt is, hogy milyen segítséget vársz?
Másik: amikor a lottó ötösért imádkozik, és az Úr leszól: legalább végy egy lottószelvényt!
Szóval mi magunk is tegyünk már valamit, és akkor fog tudni az Úr is segíteni, ha egyáltalán létezik az Úr, ha egyáltalán érdemesnek tartja az imádkozót a megsegítésre, ha egyáltalán azok után, hogy az imádkozó is megtette a magáért, még szükség van további segítségre.
Én ha gondjaim vannak nem istenekhez, hanem a következőkhz fordulok:
- én, a saját tudásom
- anya, apa
- barátok
- orvos, pszichológus, asztalos, villanyszerelő, buszsofőr, kisboltos, stb.
Nekem ők sokat segítettek, istenek még egyszer sem.
Nekem az Istenhit segített. Jézus nem beszélt a levegőbe, amikor a gondviselésről tanított. A magunk részét persze meg kell tenni.
Egy idézet a Zsoltárok könyvéből:
A kik bíznak az Úrban, olyanok, mint a Sion hegye, a mely meg nem inog, örökké megáll.
Isten csak elindít egy úton, lehetőségeket mutat, de azt akarja hogy Te találd ki, merre indulsz tovább.
Csak a megoldás felét kapod meg, másképp nem fejlődnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!