Mi a véleményetek azokról akik fizikusin tanulnak, de titokban érdeklődnek a New Age, ezoterika, mágia stb. iránt?
Egy fajta vallási pótlékot dolgoztam ki magamnak amit titokban gyakorlok az egyetem mellett (van benne reinkarnáció, asztrológia, imádkozás, meditáció,Biblia,keleti szentiratok stb.), mert úgy érzem szükségem van rá a mai naturalista világban, ráadásul a fizikusi karon szinte csak ateisták vannak és velük nehéz spirituális dolgokról beszélgetni. Meg hát önbizalmat, bátorságot ad. (Szerintem amúgy tényleg működik...)
Nagyon gáz?
ELTE.
És pedig van szakosodás második félévben. Azért van pl. elméleti mechanika A (4+2 kredites) fizikosnak (igaz felvehetik biofikusok, alkalmazott fizikusok is stb.) és elméleti mechanika B (2+1 kredites) (Nem vehetik fel fizikusok). Van Mafihe is tudok.
A kilétemet nem szeretném elmondani...
"A harmadik félévben kezdődő differenciált képzésen belül a hallgatók hét szakirány közül választhatnak
érdeklődésüknek és felkészültségüknek megfelelően: fizikus szakirány, alkalmazott fizikus szakirány, stb.."
Továbbtanulási lehetıségek:
"A fizika alapszakot végzett hallgatóknak lehetıségük van arra, hogy tanulmányaikat az ELTE
mesterszakjain folytassák. Az ELTE TTK 2009-ben elindította a képzést a FIZIKA ALAPSZAKRA épülő FIZIKUS,
biofizikus, csillagász, geofizikus, meteorológus, valamint anyagtudomány mesterszakokon"
Attól, hogy olyan órákat veszel fel, még sima alapszak marad..
A kérdésedre válaszolva, vallás oké, az mindenki szíve joga, sok fizikus volt vallásos (Bár én is ateista vagyok), de komoly fizikus ember nem veszi komolyan a "mágiát"..
Na, de válaszoltam!
És most!
Én is kérdeznék valamit.
4*x^3 (x a harmadikonnak szorozva néggyel) integrálnád nekem 1-től 0-ig? Ez egy nagyon alap kérdés!
Hoppá ez jogos!
Harmadik félév-től!
Amúgy diszgrágiás vagyok, sajna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!