Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Válaszolna valaki? A kérdéseim...

Válaszolna valaki? A kérdéseimet Katy weavernek tettem fel de ő nem válaszolt,35. hozzászólás. Az alábbi linken.

2013. júl. 3. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:

Kedves Vidripi.

bocsáss meg talán elsiklottam a kérdésed felett.

Mire alapozom?

Hát nem tudom mennyire jársz nyitott szemmel a világban.

Az újvilág fordítást félre fordításnak titulálják némelyek, bár szerencsére nem mindenki.

Arra bátorkodtam alapozni, hogy rossz fordításnak tartják azt a Biblia fordítást amit mi használunk, de még sincs sehol Jehova Tanúi között sem zavargások, sztrájkok tüntetések,állam ellenes, viszály szítások, robbantgatások, amit olyanok pedig elkövetnek, akik állítólag a "jó" fordítású Bibliát használják.

S elnézést kérek, talán a fáradság teszi, hogy néha elnézek mondatokat, de ígérem jobban fogok figyelni.

Katy Weaver

2013. júl. 3. 18:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Két kérdés még maradt amire nem válaszoltál.
2013. júl. 3. 19:21
 3/8 anonim ***** válasza:

És pedig?

Katy Weaver

2013. júl. 3. 20:44
 4/8 A kérdező kommentje:

"Igen és a hitünk gyakorlásához hozzá tartozik a házról házra végzett szolgálat, amit Jézus urunk is tett a követőivel és az utódai a későbbi tanítványainak is ezt a parancsot adta. az alkotmányos jog erre is kitér."

1. Hol az a parancs megírva? Amikor Jézus azt mondja a tanítványainak hogy házról-házra menjenek.

2. Hol van az megírva hogy Jézus házról-házra prédikált?

2013. júl. 3. 20:45
 5/8 anonim ***** válasza:
58%

(Lukács 10:1) 10 Ezek után az Úr kijelölt hetven másikat, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helyre, ahová ő maga is menni készült.

Igaz, i. sz. 30 pászkája után Jézus mintegy nyolc hónapot prédikált Júdeában. De miután a zsidók meg akarták őt ölni i. sz. 31 pászkáján, a következő másfél év alatt majdnem kizárólag Galileában tanít. Ez idő alatt egy nagyszabású, jól képzett hírnökökből álló szervezetet épített ki, mellyel azelőtt nem foglalkozott. Így most egy végső intenzív tanúskodó kampányt indít el Júdeában.

Jézus azzal kezdi ezt a kampányt, hogy kiválaszt 70 tanítványt és kiküldi őket párosával. Így összesen 35 pár Királyság-hírnök indul el a terület bemunkálására. Ők előre mennek minden városba és helyre, ahová Jézus, nyilvánvalóan apostolai kíséretében készül elmenni.

Ahelyett, hogy a zsinagógákba küldené a 70 tanítványt, azt mondja nekik, hogy a magánházakba menjenek. Magyarázata így szól: „Ha bementek egy házba, legelőször ezt mondjátok: ’Békesség ennek a háznak’, És ha van ott a békének barátja, a ti békétek megnyugszik rajta; de ha nincs, békétek visszatér hozzátok.”

(Cselekedetek 5:42) 42 És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.

Az apostolok nem vesztegették az időt. Azonnal nekiláttak a tanúskodómunkának. Félelmet nem ismerve ’mindennap hirdették a jó hírt a Krisztusról a templomban és házról házra’ (Csel 5:42). Ezek a buzgó prédikálók elhatározták, hogy alapos tanúskodást fognak végezni. Figyeld csak meg, hogy az otthonaikban keresték fel az embereket az üzenetükkel, pontosan úgy, ahogyan Jézus Krisztus meghagyta nekik (Máté 10:7, 11–14). Kétségtelen, hogy ezért sikerült betölteniük Jeruzsálemet a tanításukkal.

Ha egy helybe álltak volna akkor bizony nagyon lassan haladt volna ez a munka, és akkor még Pál apostol utazó misszionáriusként is elment más országokba is, ami nem tetszett az ott élőknek.

S a Parancs amit Jézus mondott haladnia kell, mert azokkal lesz akik ezt a munkát végzik.

(Máté 28:18-20) . . .. 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Tehát mivel a világ rendszernek még nincs vége a munka tovább folytatódik, amíg Jézus le nem állítja.

Katy Weaver

2013. júl. 3. 21:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. júl. 3. 21:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen.

Katy Weaver

2013. júl. 3. 21:54
 8/8 anonim ***** válasza:

1. Ezek után pedig rendele az Úr

másokat is, hetvenet, és elküldé

azokat kettőnként az ő orczája

előtt, minden városba és helyre, a

hová ő menendő vala.

2. Monda azért nékik: Az aratni való

sok, de a munkás kevés; kérjétek

azért az aratásnak Urát, hogy

küldjön munkásokat az ő aratásába.

3. Menjetek el: Ímé én elbocsátlak

titeket, mint bárányokat a farkasok

közé.

4. Ne hordozzatok erszényt, se táskát,

se sarut; és az úton senkit ne

köszöntsetek.

5. Valamely házba bementek, először

ezt mondjátok: Békesség e háznak!

6. És ha lesz ott valaki békességnek

fia, a ti békességtek azon marad;

ha nem, ti reátok tér vissza.

7. Ugyanazon házban maradjatok

pedig, azt evén és iván, a mit ők

adnak: mert méltó a munkás az

ő jutalmára. Ne járjatok házról-

házra.

8. És valamely városba bementek, és

befogadnak titeket, azt egyétek, a

mit előtökbe adnak:

9. És gyógyítsátok a betegeket, a kik

ott lesznek, és mondjátok nékik:

Elközelített hozzátok az Isten

országa.

10. Valamely városba pedig bementek,

és titeket be nem fogadnak, annak

utczáira kimenvén, ezt mondjátok:

11. Még a port is, a mely reánk ragadt

a ti várostokból, itt köztetek

letöröljük; mindazáltal ez legyen

tudtotokra, hogy az Isten országa

elközelített hozzátok.

Lukács 10

Ezt tennétek???

2013. júl. 4. 05:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!