Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnan tudom, hogy elég jó...

Honnan tudom, hogy elég jó vagyok Istennek?

Figyelt kérdés
Mi van ha én azt hiszem, hogy mindent megtettem, aztán majd koppanok a pokolban? Honnan tudom, hogy biztosan megfelelek neki? Kezdek félelemből hinni és nem szeretetből, mert attól rettegek, hogy neki sem leszek elég jó, ahogy anyámnak. Szerintetek?
2013. jún. 28. 22:50
 1/8 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Jó vagy! A félelmet, pénzt meg a többit hagyd meg a vallásos guruknak.

2013. jún. 28. 23:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Én meg nem foglalkozom ezzel a témával. Bízom annyira atyámban, hogy oda küld engem, ahová való vagyok.
2013. jún. 29. 00:53
 3/8 nagylzs ***** válasza:

Miért kell így túlbonyolítani a dolgokat? Azért kell jónak lenned, mert az a jó! Ilyen egyszerű. Nem azért kell jónak lenned, hogy Isten jól érezze magát. Vagy hogy megfelelj neki. Vagy hogy "ne kárhozz el". Micsoda képtelen ötlet! Az ilyen fajta kérdéseket azok az emberek teszik föl, akik nem azzal foglalkoznak hogy mi a jó, hanem azzal hogy ne kerüljenek pokolra. Azt szokták mondani: ha mások boldogságára koncentrálsz, akkor nem lesz időd saját magaddal foglalkozni. És épp ez az, ami miatt nem fogod magad boldogtalannak érezni. Ha folyton azt nézed, hogy te elég jó vagy-e, akkor mennyi időd marad másokra?

Vagy tedd föl magadnak a kérdést: vajon a keresztény vallás szerint Isten azért fenyeget a pokolra jutással, hogy az emberek félelemben éljenek? Ha félelemből cselekszel, akkor nem vagy szabad. Isten csupa szeretet (legalábbis az újszövetségben leírt Isten), és egész biztosan nem akarja a félelmen keresztül irányítani az embereket.

2013. jún. 29. 03:30
 4/8 anonim ***** válasza:

nagylzs-nek igaza van.

Sajnos sok vallásos nem azért akart jó lenni vagy nem azért tesz jó dolgokat, mert azt tartja helyesnek, hanem mert fél, hogy a pokolba jut.

Ez valahol nevetséges, de a keresztény vallás sajnos pont az ilyen "megfélemlítésre" is épül... "Tedd azt amit mi akarunk, különben baj lesz."

Ne aggódj, egyszerűen légy jó és ne görcsölj rajta, hogy jajj mi lesz.

2013. jún. 29. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:

János evangéliuma 3rész

16. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

17. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.

18. A ki hiszen ő benne, el nem kárhozik; a ki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében

Tökéletesen el magyarázza ,hogy mennyire szeret hogy Isten az egyszülött fiát adta érted és a fiu is meghalt érted.

Isten képmására lettél megalkotva mint minden ember mielőt megszülettél volna te a az Atya szívében voltál.Annyira szereti Isten az embereket,hogy sokan fel sem tudják fogni .De míg ezeket nem érted nem tudsz közeledni az Atyához.

Sőt kérdezd megb tőle szeret-e téged és válaszolni fog!Tudom mert én is megkérdeztem tőle:)

2013. jún. 29. 13:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Teljesen jól érzed, hogy nem félelemből kell szeretni.

I. János levél:4:18 A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár: aki pedig fél, nem lett teljessé a szeretetben.

jól írták, hogy mert Isten kimutatta, hogy szeret. Minden előfeltétel nélkül.

Saját erőből nem is tudunk tetszeni. Erről szólt a törvény, hogy azt Krisztusra vezető mesternek nevezi az ige, nem azért mert be lehet tartani, hanem mert erről tudja az ember, hogy úgysem megy, és ezért szükség van megváltóra!!! Pál taglalja is ezt rendesen: Galata 3-ban.

Tehát magadtól nem tudsz, és nem is kell Istennek tetszeni. Keresni kell, ha megtalálod, mert eleve a keresést már Ő munkálja, akkor megérint, és ha Ő szeretetéből részesülsz ,akkor attól tudsz erőt kapni, az Ő szeretetéből, természetéből újjászületés által részesülve fogsz tetszeni neki.

Isten előtt nem kedves a saját erőlködés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

itt a 21:59-es vagyok, a 2. oldalon, abból sok vonatkozik ide, Istennek teszés,szellemben keresés, járás, imádás, meg saját magunk választotta áldozatokról...

2013. jún. 30. 22:25
 7/8 Mulder614 ***** válasza:
Ha már megtetted a tőled telhető legtöbbet,akkor már jó. Isten nem vár el tőlünk annál többet,mint amire képesek vagyunk.
2013. júl. 1. 11:11
 8/8 anonim válasza:

Sehonnan.

Kételkedsz és ez jó. Ne félj a válaszoktól, mert sokkal helytelenebb, ha egyszerűen beletörődsz a kapott válaszokba, s nem gondolkodsz, mint ha keresnéd a válaszokat.

Isten létezik?

2013. júl. 10. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!