Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi vezetői, miért...

Jehova Tanúi vezetői, miért viselkedtek így a bíróságon?

Figyelt kérdés
Erről az esetről melyik Őrtorony irodalomban tájékozódhatunk?

2013. jún. 28. 09:26
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Ha neked megmutatták volna ezt a két párbeszédet, mielőtt megismerkedtél Jehova tanúival, akkor tanulmányoztál volna velük?
2013. jún. 28. 18:44
 12/32 anonim ***** válasza:
88%

Kedves 9-es!

Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül prédaleső farkasok. Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket. Tövisről ugye sohasem szednek szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét?" (Máté 7:13–16).

Ez pont rátok igaz! Kicsit gondolkodj már el kérlek!

2013. jún. 28. 18:54
 13/32 anonim ***** válasza:
83%

25%-os!

A bibliai igazságok érdekelnek nagyon is.... viszont, ha tudom, hogy milyen lelkületű emberek akarják nekem megmagyarázni a biblia igazságait, akkor már fontolóra veszem kinek higyjek.

Nos, számomra egyértelmű, hogy azok a személyek, akik a kérdező kommentjében válaszoltak az ügyész kérdéseire, nem Isten emberei ezek, hanem az ellenkezői! Sajnálom!

2013. jún. 28. 19:07
 14/32 anonim ***** válasza:

Kedves Mindenki.

Menjünk már vissza kérlek benneteket egy kicsit vissza az időben.

Milyen vezetőik voltak Isten népének?

Hányan és hányan lázadtak Isten vezetése ellen, vegyük Kóré, és fiai, vagy Zimri stb esetét.

Azok akik elkülönülnek Isten népétől azoknak van igazuk, vagy azok akik kitartanak?

A bibliában számtalan ilyen eset van,De Isten népe nem lett feloszlatva hanem azok lettel kitéve akik nem akartak Isten vezetése alatt lenni

S ezek nem több száz fős csoportok, hanem néha néha egy egy személyek.

Ja és ha már a gyümölcsökről beszélünk:

Jehova Tanúi mint minden nemzetből való emberek Globálisan milyen rossz gyümölcsöt teremnek akik veszélyeztetik a társadalmat?

Mert hát azt már mindenki tudja, hogy akik paráznák, tolvajok, házasságtörők, spiritizmust gyakorlók, dohányzók , gyilkosok, betörők, adó csalók, hazugok, háborúban vagy sztrájkokban, különféle világi megmozdulásokban és egyéb bibliában leírt helytelenséggel bíró embereket a Biblia szerint nem lehet a gyülekezetben tartani.

Na már most akkor milyen veszélyes emberek csoportja az akik a biblia hirdetésével foglalkoznak naponta, hetente kétszer bibliát tanulnak, nem vesznek részt a világi dolgokban, és még sorolhatnám.

Miféle rossz gyümölcsről beszélünk?

Mert hogy házról házra bibliával a kezünkben prédikálunk,

vagy nem veszünk részt nacionalista ünnepekben, meg a születésnapunkat sem tartjuk meg, meg a karácsonyt sem?

És akik meg tartják, két nap múlva leszúrják egymást,

a szeretetet gyakorolni kell az év 365. napján, nem egyszer három napig ünnepelni.

Itt hányan gyakorolják a szeretetet, amikor trágár szavakkal illetik egymást az év többi szakában?

akkor ki terem rossz gyümölcsöt?

Katy Weaver

2013. jún. 28. 22:29
 15/32 anonim ***** válasza:

11-nek:

"Ha neked megmutatták volna ezt a két párbeszédet, mielőtt megismerkedtél Jehova tanúival, akkor tanulmányoztál volna velük?"

Bennem is voltak előítéletek, a hozzátok hasonlók (és akikre hallgattok) gondoskodnak róla, de saját magam néztem utána a hiteles és eredeti forrásból, nem csak papagájkodtam esztelenül.

-------

12-nek:

"Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül prédaleső farkasok. Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket. Tövisről ugye sohasem szednek szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét?" (Máté 7:13–16).

Ez pont rátok igaz! Kicsit gondolkodj már el kérlek!"

Persze, hogy miért, az hiányzik, mint mindig. Nagyon jól tudod, hogy nem tudnád a Biblia alapján bizonyítani.

-------

13-nak:

"A bibliai igazságok érdekelnek nagyon is.... viszont, ha tudom, hogy milyen lelkületű emberek akarják nekem megmagyarázni a biblia igazságait, akkor már fontolóra veszem kinek higyjek."

Ez egy nagy maszlag kedves barátom! Ugyanis a mi lelkületünkre tett buta és általánosító megjegyzésed csak magadat minősíti. Ezt erősíti az is, hogy embereknek akarsz hinni, holott a BIBLIÁNAK kéne, ha már megismerted és megértetted, hogy miért megbízható, mint Isten Szava. Ezért mondtam, hogy nem az a kérdés, hogy a manipulált szövegnek hiszel-e, vagy nekünk, hanem az, hogy amit ma Jehova tanúi tanítanak, az a bibliai igazság-e??? Erről pedig TE MAGAD is meg tudsz győződni, sőt neked is kell meggyőződnöd - de látom, nem erről megy az eszmecsere..., ugye nem véletlenül?!

"Nos, számomra egyértelmű, hogy azok a személyek, akik a kérdező kommentjében válaszoltak az ügyész kérdéseire, nem Isten emberei ezek, hanem az ellenkezői! Sajnálom!"

Számomra pedig egyértelmű, hogy szalmabábérvelést folytatsz!

2013. jún. 28. 23:34
 16/32 anonim ***** válasza:

"11-nek:

"Ha neked megmutatták volna ezt a két párbeszédet, mielőtt megismerkedtél Jehova tanúival, akkor tanulmányoztál volna velük?"

Bennem is voltak előítéletek, a hozzátok hasonlók (és akikre hallgattok) gondoskodnak róla, de saját magam néztem utána a hiteles és eredeti forrásból, nem csak papagájkodtam esztelenül."

A bírósági dokumentumoknál szerinted melyik a hitelesebb forrás?

2013. jún. 28. 23:59
 17/32 anonim ***** válasza:

A Biblia!!!!!

(Az, hogy ez valóban "bírósági dokumentum"-e, vagy hiteles szöveg és fordítás-e, megint csak kétséges)

2013. jún. 29. 02:31
 18/32 anonim ***** válasza:

ugyan minek ez a vita.

azt mindenki tudja hogy akik elhagyják Isten népét azokban olyan szellem alakul ki amiről a Biblia is ír:

7x rosszabb lesz mint megtérése előtt volt

S olyat is tesz amit még megtérése előtti világi korában sem tett volna.

Ezek az emberek elvesztik örömüket, és ha kell még ki is színezik a vádjaikat, olyan emberek ellen akiket azelőtt szerettek.

Mert hát ha nem értenek valamiben egyet és elhagyják a gyülekezetet, ahhoz minden joguk megvan, de hogy sajnáltassák magukat valamikori testvéreit és több mint másik számára ismeretlen embereket is kitesz a szidalmazásnak, megalázásnak.

ahogy Pál fogalmaz:

(Jakab 3:7-12) . . .. 8 A nyelvet viszont egyetlen ember sem tudja megszelídíteni. Zabolátlan, ártalmas, tele van halálos méreggel. 9 Ezzel áldjuk Jehovát, igen, az Atyát, s ugyanakkor ezzel átkozzuk az embereket, akik „Isten hasonlóságára” jöttek létre. 10 Ugyanabból a szájból jön ki áldás és átok. Nem helyénvaló, testvéreim, hogy ezek továbbra is így menjenek. 11 Egy forrás ugye nem csörgedeztet ugyanabból a nyílásból édeset és keserűt? 12 Testvéreim, a fügefa ugye nem teremhet olajbogyót, vagy a szőlőtő fügét? Sós víz sem adhat édes vizet.

Katy Weaver

2013. jún. 29. 05:45
 19/32 anonim ***** válasza:

Kedves Katy!

Luk 11:24-26-ról írtál az előbb? Ott világosan le van írva, hogy olyan emberekről van szó, akikből tisztátalan lelkek (démonok) távoztak... a távozott démonok vesznek maguk mellé még 7 gonosz szelemet, és azok környékezik meg újból azt az embert..

24. Mikor a tisztátalan lélek kimegy az emberből, víz nélkül való helyeken jár, nyugalmat keresvén; és mikor nem talál, ezt mondja: Visszatérek az én házamba, a honnét kijöttem.

25. És oda menvén, kisöpörve és felékesítve találja azt.

26. Akkor elmegy, és maga mellé vesz más hét lelket, magánál gonoszabbakat, és bemenvén ott lakoznak; és annak az embernek utolsó állapota gonoszabb lesz az elsőnél.

Az ex-tagok egyáltalán nem olyan emberek, amilyennek az őrtorony próbálja beállítani őket, hanem akikkel én beszéltem vagy találkoztam nagyon is rendes emberek.

2013. jún. 29. 08:42
 20/32 anonim ***** válasza:

"Bennem is voltak előítéletek, a hozzátok hasonlók (és akikre hallgattok) gondoskodnak róla, de saját magam néztem utána a hiteles és eredeti forrásból, nem csak papagájkodtam esztelenül."

Előítélet?

Ha engem ilyen emberek vezetnének futva menekülnék abból a vallásos csoportból! Remélem te nem akarod megvédeni őket, hogy ejnye-bejnye nem is vagytok ti annyira gonosz emberek valójában. Ezek a vezetők nem Isten szolgái.

2013. jún. 29. 08:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!