Volt aki így tért meg először csak Istenben hitt később Jézusban is?
A barátom csak Istenben hisz.
Jézust jó embernek tartja
Bibliának semmi jelentőséget nem tulajdonít
De ha IStenhez imádkozik miért nem tért még meg?
Vagy hogy van ez?
Miért kéne megtérni hogy imádkozhass?
Erre van egy bölcs mondás:
"A vég előtt mindenki Istenhez fohászkodik!"
Úgy van ez kérlek szépen, hogy a kedves barátod egy hitetlen ember.
Jézusban is hinni kell és a keresztények többsége szerint Jézus a megtestesült Isten. Ez van. Valamint csakis Jézus (Fiú) által mehetünk Istenhez (Atya).
Tehát hiába hisz Istenben és imádkozik Hozzá, ha nem tér meg Jézushoz, akkor a pokolra kerül. Csúnya dolog, ez van. Viszont ami a gondolkozásmódját illeti, az is csúnya lehet.
"... és Isten vala az Ige ... és az Ige testté lett."
János 1:1,14
"Én és az Atya egy vagyunk."
János 10:30
"Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok."
János 8:58
Ezek az ige-szakaszok után igen "jó ember" lehetett Jézus igen...
"Jézusban is hinni kell"
Nem kell, ha nem akar...
Szia
A barátod azért hisz úgy ahogyan hisz, mert a Bibliának semmi jelentőséget nem tulajdonit. Kitalált egy egyszemélyes vallást, amelyben jól érzi magát.
Kérdezd meg tőle, miért hisz Istenben?
Mit hisz róla?
Milyennek képzeli el?
Van neki hatalma, tulajdonságai, érzései?
a) ha igen, miért tűri el a sok borzalmat ami a világban van?
Ha nem értékeli a Bibliát, miért van véleménye Jézusról? Hiszen róla minden a Bibliában van leírva. Miért tartja jó embernek?
Ezek és az ehhez hasonló kérdések talán ráébresztik arra, hogy kicsit sántikál a vallás, amelyet magának alkotott.
Üdvözlettel: Zita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!