Az egyházak és mélyen vallásosak miért nem segítenek most az árvizeseknek?
"A Duna mentén napok óta fenyegető áradások miatt Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye egészére, valamint Pest megye és a főváros egyes területeire veszélyhelyzetet hirdettek. A Katolikus Karitász 50 millió forintot szabadít fel a katasztrófa alapjából az árvízi védekezési és mentési munkálatok támogatására. A Karitász érintett egyházmegyei szervezetei – köztük a Váci Egyházmegyei Karitász – állandó készültségben várják a riasztást és folyamatosan várják önkéntesek jelentkezését, akik részt tudnak venni a védekezésben. Az országos központ katasztrófa-különítménye és a Karitász önkéntesei szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a védekezési és mentési munkálatokat.
A Katolikus Karitász a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében 50 millió forintot szabadít fel a katasztrófa alapjából az árvízi védekezési és mentési munkálatok támogatására! Emellett a segélyszervezet nagy mennyiségben vásárolt ivóvizet, amelyet a legkritikusabban érintett területekre szállítanak, valamint lapátokkal, gumicsizmákkal és egyéb szükséges eszközökkel is segítik a védekezési munkálatokat. Raktáraikban nagy mennyiségben áll készenlétben több száz matrac, katonai ágy és ágynemű, hogy kitelepítések esetén segíteni tudjanak a családok elszállásolásában."
forrás: [link]
"A Magyar Katolikus Karitász is részt vesz a rendkívüli időjárás és minden idők eddigi legnagyobb dunai árvizének katasztrófavédelmi és humanitárius szükséghelyzete miatt megalakított Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetésével működő szervezet összehangolja a segélyszervezetek munkáját, elkerülendő azt, hogy egy helyen a szükségesnél többen segítsenek, míg másutt nem jut segítség..."
forrás: [link]
Egyébként nem feltétlen az egyházi vezetők dolga segíteni, hanem Nekünk és Neked!
A Baptista szeretetszolgálat több mint ezer önkéntessel van kint. A dunamenti településeken ahol baptista közoktatási intézmények vannak szinte mindegyikben szállást készítettek és folyamatosa főznek és szendvicset készítenek a dolgozóknak. A mentőegységük már több embert hozott ki elzárt részről és a baptista tábor Tahiban is nyitva van az elszállásolásra.
Remélem a marxisták is kint vannak
Mt 6,4 Hogy a te alamizsnád titkon legyen; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.
Én nem voltam segíteni. Ennek több oka van, de nem sorolom most fel.
Nekem is van humor érzékem, és ahol helyén való ott rendszeresen alkalmazom. Sőt az egyik tökéletlenségem, hogy többször akkor is amikor nem kéne,
A viccet értem, értettem, nem is bántódtam, meg, mi elött valaki azt hinné :D Köszi srácok
Katy Weaver
S akkor Én nem értem a viccet.
:)
Katy Weaver
☻ Mert a bárkájukat igyekeznek befejezni. ☻
Bocs, ez a fekete humor volt.
De komolyan, ki a fenét érdekel, mi a vallásod? Az hogy segítsz, az emberi mivoltodtól függ. Méltatlan egy egyházhoz, vagy vallásos emberhez, hogy segítségnyújtáskor vallásával kérkedjen, vagy jobban mondva segítségnyujtással kérkedjen. Ez politikusok szokása. Azok öltenek vadiúj sárga viharkabátot a nyakkendőjűk fölé és pózolnak benne az áral a hátuk mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!