Nem kellene szerintetek a gyakorikerdesek moderátoránál azért lobbizni, hogy tiltsa le a JT-s kérdéseket?
Hát Én inkább a Teremtőre bízom, hogy ilyet mondjon , ő jogosan fogja mondani,
Nem,hatalmazott fel tudtommal senkit sem, hogy az ember társával így beszéljen.
De hát...
Peanut
Talán még annyit, hogy az angyaloknál is van hierarchia, de ők sem merték azt mondani sátánnak,hogy takarodj, Sőt maga Jézus sem káromolta az ördögöt, ha nem rábízta az igazságosan ítélőre,
Peanut
Nézd, én már csak azért sem tenném, mert akkor mi van, ha van valaki, aki tényleg segítségre szorul velük kapcsolatban, és történetesen pont az alatt az egy hónap alatt épp itt akarna kérdezni. Mondjuk valaki olyan, akit épp próbálnak behálózni, és ő még bizonytalankodik.
Amúgy pedig a felvetésedre, miszerint Jehova tanúit úgysem lehet jobb belátásra bírni - vannak példák arra, sok blog szól ma már erről, hogy vannak, akik kikecmeregtek ebből a szektából. Hátha erre is jár olykor egy-kettő, aki épp gondolkodik, hogy kijöjjön...
Azt hiszem, az az egyetlen megoldás, hogy ha ilyen szempontból gyanús kérdést észlelsz, akkor egyenként jelentsd a moderátoroknak, ha sok ilyet kapnak egy időszakban, akkor talán fokozottabban figyelnek az ilyesmikre. És így marad esély a valós JT-kel foglalkozó kérdésekre is.
Vannak ilyen időszakok, amikor tényleg rengeteg ilyesmi kérdés van, de lehet, hogy köztük vannak egyszerűen kíváncsi kérdések is. Kb. egy hónapja én is feltettem egyet, pedig katolikus vagyok - és nem szokásom különben. :)
Kedves Kérdező.
Az ember sok mindent megenged magának, még olyat is amit nem kéne.
elég szomorú, hogy mint valami gyilkos, gonosz ember csoportot tüntessz fel bennünket, akiket ki kell irtani, miközben csak békésen hirdetjük Isten királyságát
elhiheted Hitler is megpróbálta, és nem sikerült neki, pedig egy egész hadsereg volt mögötte az alig pár testvérrel szemben, akiből 2000-et gyilkoltatott meg, különös kegyetlenséggel
Peanut
Ezaz, vallásszabadság! Egészen addig, amíg ugyanazt hirdetik, mint te. Értem. Egy másik kérdésnél már kifejtettem, nagyjából pont ugyanannyi bizonyítéka van mindegyik vallásnak a saját igaza mellett. Félreértés ne essék, engem aztán hidegen hagy, ki miben hisz, de ez elég erős kettős mérce...
Szerintem meg az idiótákat kellene kitiltani a GYIK-rol, csak akkor vészesen megcsappanna a látogatottság. A moderátorok szelekciója meg elég érdekes, de ez mindegy is.
6-os vagyok, 8-nak válaszolom.
Sosem próbáltam a Jehova Tanúit meggyőzni. Mindenki abban a vallásban hisz, amiben akar. Ez a véleményem, és igyekszem mindenkinek ezt a jogot megadni, de ugyanezt a jogot elvárom magamnak is.
Ezért amikor nálam "csöngettek", ajtót nyitottam, és megkérdeztem: Jehova Tanúi? Széles mosollyal jött a válasz: Igen. Én: örülök neki, én pedig református vagyok. És becsuktam az ajtót.
Nem kell velük leállni, hiábavaló próbálkozás lenne megpróbálni "megtéríteni" őket, mint ahogy gondolom te sem, én sem, a másik sem venné jónéven, ha valaki ezzel próbálkozna velünk szemben. Ők abban hisznek, én másban hiszek. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!