A végítélet az Istennél van ami Szent és Igaz, nagy Sz-el (nem tudom simán csak S-et kellett volna írnom, vagy Sz-et?) és nagy I-vel.
De amíg ez az idő nem jön el, addig az emberek is tudnak egymáson ítélkezni ami szerintem teljesen egyértelmű. Amikor egy ember kezében hatalom van (bármilyen hatalom, fegyverek, mellé áll a nép STB) akkor esetenként ítélkezhet mások felett. Gondolj csak arra, hogy valakit elküld az anyukája vagy az apukája aludni. Ez még jobb példa volt. Viszont van amikor igazoltan őrülteknek adatik meg a hatalom és bizony sok ember élete felől kimondhatják a halálos ítéletet ami bizony szomorú.. Ezzel a témával kapcsolatban többet is megtudhatsz ha megnézed Kent Hovindnak ezt az előadását:
http://www.youtube.com/watch?v=Uec5Yuf24C4
tattilaboy
Isten azt mondja, hogy igen, ő fog tartani ítéletet majd egy bizonyos napon. De a kereszténység arról szól (vagy legalábbis arról kellene hogy szóljon), hogy Isten egy utat nyitott afelé, hogy fel legyünk mentve az ítélet alól. És ez volt Jézus halála.
Mert azt mondja, hogy „mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének.” (Róm 3,23)
És: „A bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban.” (Róm 6,23)
A bűn büntetése a halál. De az a kegyelem, és az az evangélium, és az az örömhír, és ez a kereszténység valójában, hogy hirdesse, hogy nem nekünk kell meghalni - hanem már valaki meghalt helyettünk! Ez volt Jézus.
És Isten azt mondta, hogy "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, reá hallgassatok!" (Mt 17,5)
Jézus pedig ezt mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14,6)
Jn 5,24 - "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hallja az én igémet, és hisz abban, aki elküldött engem, annak örök élete van; sőt ítéletre sem megy, hanem átment a halálból az életbe."
Jn 3,18 - "Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében."
(aztán részben a 2. kommetre reagálva:) Az egyedüli közbenjáró ember és Isten között Jézus. Csak az Ő halála az, amire azt mondta Isten, hogy 'nekem elég ahhoz, hogy a bűneidet elfelejtsem.'
Az pedig, hogy az egyház kit nyilvánít szentté, jól érzed, lényegtelen. Tiszta butaság, és egyáltalán nem biblikus. És per pill még egyetlen ember sem "csücsül a mennyben", mivel még csakis Jézus támadt fel a halottak közül és ment fel a mennyekbe. A valóban, Isten szerint is szentnek mondott emberek lesznek azok, akik azon a napon, amikor Jézus visszajön, nem mennek ítéletre. És ezt pedig csakis azért kerülhették ki, mert hittek azoknak, amit Isten Jézusról mondott. Csak ez fog akkor számítani. Erre csak egy ige (mert rengeteg van):
Jn 5,27-29 - "Sőt arra is adott neki (Isten Jézusnak) hatalmat, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia. Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az óra, amelyben mindazok, akik a sírban vannak, meghallják az ő hangját, és kijönnek. Akik a jót tették, az életre támadnak fel; akik pedig a rosszat cselekedték, az ítéletre támadnak fel."
Szóval az az örömhír, hogy szabad utad van neked is, és mindenkinek az Istenhez: és ez pedig nem máshogy, mint Jézus Krisztusban való hit által. Vele kezdődik az ún. 'vallásos élet': mert aki őt nem ismeri, nem ismerheti Istent sem. Márpedig akkor kiben hisz? Akit nem ismer, abban nem hihet. Ezért hiszi azt a világ, hogy nincs Isten: mert sokan akik ebben a 'vallásos' témában vannak, nem ismerték meg azt, akiről beszélnek. Így látszik olyannak, hogy egy képzelt agyszüleményt tisztelünk, és az a mi Istenünk.
Sok vélemény elhangzott. A válasz az emberek személyes hitétől, meggyőződésétől függ. Leírok egy lehetséges változatot:
Az Élet igazságos. A rossz amit okoztunk, visszafordul ránk. Lehet most, vagy lehet egy következő életben. De nem lehet elkerülni. Isten nem ítélkezik felettünk, és nem ítélkezik senki más fölött sem. A világegyetem megváltoztathatatlan és tökéletesen igazságos törvényei azok, amik garantálják hogy előre és fölfelé haladjunk a fejlődés létráján.
Szia!
Nem, a Biblia szerint nem csak Isten ítélkezhet fölöttünk.
Isten megparancsolja nekünk, hogy engedelmeskedjünk az ország törvényeinek, amelyben élünk. Mert az országok a mai világban azért vannak, hogy valamiféle rendet tartsanak a törvények és szabályok által, amit a törvényhozóik megírnak az emberek számára. Ezeknek a törvényeknek mindaddig engedelmeskedni kell, ameddig nem ütközik Isten törvényével.
Például: Isten törvénye tiltja az emberölés minden formáját. Nincsenek kiskapuk.
Az országok törvényei sokféle emberölést megengednek: az abortuszt, ölést a háborúban, kivégzéseket...
Isten törvénye felülírja az emberi törvényt.
Egyébként:
"Minden lélek rendelje alá magát a felsőbb hatalmaknak, mert nincs hatalom, csak Istentől; a létező hatalmak Isten által állnak fenn a maguk viszonylagos állásában. Aki tehát ellenszegül a hatalomnak, az Isten elrendezésével száll szembe; akik szembeszálltak azzal, ítéletet fognak magukra vonni." Róma 12:1,2
„21. Mondának néki: A császáré. Akkor monda nékik: Adjátok meg azért a mi a császáré a császárnak; és a mi az Istené, az Istennek.”
Mát. 22,21
„17. És felelvén Jézus, monda nékik: Adjátok meg a mi a Császáré, a Császárnak, és a mi az Istené, az Istennek. És elálmélkodának ő rajta.”
Márk 12,17
„25. Ő pedig monda nékik: Adjátok meg azért a mi a császáré, a császárnak, és a mi az Istené, az Istennek.”
Luk. 20,25
„1. Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.”
Róm. 13,1
„7. Adjátok meg azért mindenkinek, a mivel tartoztok: a kinek az adóval, az adót; a kinek a vámmal, a vámot; a kinek a félelemmel, a félelmet; a kinek a tisztességgel, a tisztességet.
8. Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert a ki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte.
9. Mert ez: Ne paráználkodjál, ne ölj, ne orozz, hamis tanubizonyságot ne szólj, ne kívánj, és ha valamely más parancsolat van, ebben az ígében foglaltatik egybe: Szeressed felebarátodat mint temagadat.
10. A szeretet nem illeti gonoszszal a felebarátot. Annakokáért a törvénynek betöltése a szeretet.”
Róm. 13,7-10
„12. És ímé hamar eljövök; és az én jutalmam velem van, hogy megfizessek mindenkinek, a mint az ő cselekedete lesz.”
Jel. 22,12
#1 Neeem, ez így helyesírási szempontból helytelen! xD Csak tulajdonneveknél és mondatkezdésnél használunk nagybetűt! xD
Válaszra--->Egyébként nem, mivel (ha nem túlzok kék bálna méretűt), akkor szinte bármely ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!