Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik a legbékésebb vallási...

Melyik a legbékésebb vallási szervezet?

Figyelt kérdés
Nem a nagy egyházakra gondolok, hanem a különféle gyülekezetekre. Melyik/melyek azok, amik a legkevésbé elvakultak és fanatikusak?
2013. máj. 31. 20:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Ezt senki nem tudja objektíven megválaszolni. Senkinek nincs minden közösséggel hosszútávú tapasztalata.
2013. máj. 31. 20:51
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
A budhizmus.
2013. máj. 31. 21:25
 3/12 anonim ***** válasza:
20%

A keresztény.

Nem összekeverendő a katolikusokkal, pünkösdistákkal, Jehova Tanúival stb...

2013. máj. 31. 21:27
 4/12 anonim ***** válasza:
35%
Látogass meg párat és te döntsd el.
2013. máj. 31. 21:28
 5/12 Lodgy válasza:
68%
most nem akarok kötekedni, de a katolikus vallás az nem a kereszténység egy válfaja?
2013. máj. 31. 21:50
 6/12 anonim ***** válasza:
66%

A keresztények Jézust követik, olvassák a Bibliát és igyekeznek aszerint élni.

A katolikus egyház nagyon sok pontban eltér a bibliai tanítástól, ezeknek köszönhetőek a keresztes háborúk, vagy az inkvizíció. A keresztény felekezetek távol tartják magukat a katolikus Mária és szent imádattól.

Jehova tanúi Jézus istenségét nem ismerik el, ezáltal a Szentháromságot vetik el, külön, ember által írt magyarázattal együtt olvassák a Bibliát és tanításuk kicsit fura, nekem szektás.

A kereszténység maga nagyon békés, de ahogy a Biblia is megírta már 2 ezer éve, ma sokan támadják, hisz a mai világ a testről és az egóról szól, a kereszténység ezeket elveti.

2013. máj. 31. 22:08
 7/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A kérdésedre először azt hittem, hogy a háborúkból való kimaradás stb. a célja. De ha jól érzékelem, akkor Te a legnyugisabb egyházat keresed. Természetesen ebben a bolond világban érthető, ha az ember nyugodtan szeretné imádni Istent, de felhívnám a figyelmedet a Jakab 3:17-re:

"A felülről való bölcsesség viszont mindenekelőtt tiszta, azután békés, ésszerű, engedelmességre kész, telve irgalmassággal és jó gyümölcsökkel, nem tesz különbséget részrehajlóan, nem képmutató."

Nem tudom persze, hogy a kérdésed csak szimplán eszedbe jutott, vagy ez alaőján választanál vallást magadnak, de ha az utóbbi, akkor ez a vers elgondolkodtató lehet. A vers elején az állt, hogy mindenekelőtt tiszta, tehát elsősorban azt a vallást keresd, ahol biztosan a Biblia tanításait adják tovább, és csak utána levő szempont, hogy nyugis legyen, mert nincs értelme nyugodtan imádni hamis módon az Istent.

Üdv: Imre

2013. jún. 1. 07:21
 8/12 Mulder614 ***** válasza:
14%

Szentem minden vallásszervezetben vannak békés és nem békés emberek. Nem lehet az mondani hogy CSAK ez és ez a vallásszervezet békés. Minden válásszervezetben vannak békés és nem békés emberek.

Ahol annyira nem nyilvánvalóak a lázadások, a viszályok akkor ott a felszín alatt folyik. Családokon belül, vagy kisebb csoportokban.

2013. jún. 1. 09:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Én úgy vettem észre, hogy az ókeresztények, pl Pál apostol idejében rendkívül békés emberek voltak. Még akkor sem folyamodtak erőszakhoz amikor bántalmazták vagy üldözték őket. Maga Jézus is azt mondta, aki karddal él kard által hal meg. Szerintem a kereszténység a legbékésebb vallás az eredeti formájában, de sajnos az idők során a felekezetek eltértek a kereszténység eredeti tartalmától. Azonban aki a mai korban is őszinte szívvel igyekszik Krisztust követni, az biztosan békés ember.
2013. jún. 1. 12:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Az jutott eszembe, hogy a békés is nézőpont kérdése, mert valószínűleg egy elmebeteg állatnak gondolták Jézust azok a kereskedők, akiknek az asztalait felborította a templomban. Nagyban függ az egyéntől. Szerintem békés, más szerint nem az.
2013. jún. 1. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!