Melyik a legbékésebb vallási szervezet?
A keresztény.
Nem összekeverendő a katolikusokkal, pünkösdistákkal, Jehova Tanúival stb...
A keresztények Jézust követik, olvassák a Bibliát és igyekeznek aszerint élni.
A katolikus egyház nagyon sok pontban eltér a bibliai tanítástól, ezeknek köszönhetőek a keresztes háborúk, vagy az inkvizíció. A keresztény felekezetek távol tartják magukat a katolikus Mária és szent imádattól.
Jehova tanúi Jézus istenségét nem ismerik el, ezáltal a Szentháromságot vetik el, külön, ember által írt magyarázattal együtt olvassák a Bibliát és tanításuk kicsit fura, nekem szektás.
A kereszténység maga nagyon békés, de ahogy a Biblia is megírta már 2 ezer éve, ma sokan támadják, hisz a mai világ a testről és az egóról szól, a kereszténység ezeket elveti.
Kedves Kérdező!
A kérdésedre először azt hittem, hogy a háborúkból való kimaradás stb. a célja. De ha jól érzékelem, akkor Te a legnyugisabb egyházat keresed. Természetesen ebben a bolond világban érthető, ha az ember nyugodtan szeretné imádni Istent, de felhívnám a figyelmedet a Jakab 3:17-re:
"A felülről való bölcsesség viszont mindenekelőtt tiszta, azután békés, ésszerű, engedelmességre kész, telve irgalmassággal és jó gyümölcsökkel, nem tesz különbséget részrehajlóan, nem képmutató."
Nem tudom persze, hogy a kérdésed csak szimplán eszedbe jutott, vagy ez alaőján választanál vallást magadnak, de ha az utóbbi, akkor ez a vers elgondolkodtató lehet. A vers elején az állt, hogy mindenekelőtt tiszta, tehát elsősorban azt a vallást keresd, ahol biztosan a Biblia tanításait adják tovább, és csak utána levő szempont, hogy nyugis legyen, mert nincs értelme nyugodtan imádni hamis módon az Istent.
Üdv: Imre
Szentem minden vallásszervezetben vannak békés és nem békés emberek. Nem lehet az mondani hogy CSAK ez és ez a vallásszervezet békés. Minden válásszervezetben vannak békés és nem békés emberek.
Ahol annyira nem nyilvánvalóak a lázadások, a viszályok akkor ott a felszín alatt folyik. Családokon belül, vagy kisebb csoportokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!