Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Érdekelnének válaszok a...

Érdekelnének válaszok a Bibliából?

Figyelt kérdés
2013. máj. 31. 11:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Milyen érdekes,

angol nyelv tudós barátom ide is belinkelte ezt a verset angolul, és más hova is ahol pedig teljesen más témáról beszélgetnek az itt lévők.

szerintem az angol nyelvet itt akarja kamatoztatni..:)

Katy Weaver

2013. máj. 31. 13:41
 12/23 anonim ***** válasza:

Hogy miert felt Isten az embertol:

1Mozes.3 22-24.

2013. máj. 31. 14:01
 13/23 anonim ***** válasza:

Bocs az angolért de csak angolul találtam használható bibliát a neten, amúgy lefordítottam, a leviticusban szó szerint ez van írva, én megjelöltem a forrásomat, ha azt mondod nem úgy van akkor a bibliával vitatkozol.

[link]

2013. máj. 31. 14:04
 14/23 anonim ***** válasza:

Erre gondolsz?

"Tartsd meg törvényeimet. Barmaid között ne pároztass két különböző fajtát, földedbe ne vess két különféle magot, ne hordj magadon kétféle színű ruhát."

De így is szerepel:

"Az én rendeléseimet megtartsátok: Barmodat másféle állattal ne párosítsd, szántóföldedbe kétféle magot ne vess, és kétféle szövetű ruha ne legyen rajtad."

2013. máj. 31. 14:34
 15/23 anonim ***** válasza:

Kedves pillepalack, ha nem tűnt volna fel, akkor mi keresztények nem tartjuk a zsidóknak adott ószövetségi törvényeket. Nem metéljük körül a gyrekeinket, fogyaszthatunk disznóhúst is, és hordhatunk két anyagból készült ruhát.

Mi csak a tízparancsolatot használjuk, mert arra több utalás is van az Újszövetségben, és azt is csak iránymutatóként, nem olyan törvényként mint a zsidók, hiszen mi abban hiszünk, hogy Krisztus által fogunk megigazulni, nem a törvény által.

2013. máj. 31. 14:47
 16/23 anonim ***** válasza:

Miért is ne vessünk a szántóföldbe kétféle magot?Akli érdeklődik kicsit is a biokertek iránt,tudhatja hogy sok rovart,vagy más kártevőt úgy lehet elűzni a kertből,vagy veteményesből,ha egy neki nem szimpatikus növényt ültetünk a haszonnövény mellé.Például ha a kertben sok a mesztelen csiga,de mégis szeretnénk veteményest csinálni,akkor a sorok közé vessünk az adott magok mellett mustár magot is,és akkor attól már nem fogják megkörnyezni a csigák a paprikát/paradicsomot/uborkát/epret/salátát akármit.Itt akkor megszegem Isten parancsát?Tudom hogy az olvasmányaimmal megszegem a Bibliát (pl.:Stephen Hawking :A világegyetem dióhéjban),tudom hogy a szexualitásban is megszegem a bibliát (vagyok olyan galád,és megnézek néhanapján egy egy formásabb női idomot az utcán),de hogy még a kertészetben is megszegem a Bibliát,azt nem tudtam!

Poliateista

2013. máj. 31. 14:50
 17/23 anonim ***** válasza:

Közben idejött utolsó.Hát eZ már tényleg a Bibliából való mazsolázás teteje!Ez olyan mintha én elolvasnám mondjuk a matematikát összefoglaló könyvet elejétől a végéig,és úgy döntenék hogy az első 100 oldalt ami mondjuk az eukleidészi geometriával foglalkozik nem venném olyan fontosnak,mint a töbi oldalt ami meg a prímszámokkal foglalkozik.Egyszerűen nevetséges.Egy szent írásban,hogy lehet nem fontos oldal?Ha valaki tényleg szentnek tart egy iratot,a minimum hogy az utolsó mondatig ugyanolyan tisztelettel legyen a mű felé,mint az első mondatnál.Magas nekem ez a kereszténység.

Poliateista

2013. máj. 31. 14:55
 18/23 anonim ***** válasza:
9%

Poliateista, te nagyon buta ember lehetsz. Ne nyilatkozz valamiről, amit nem ismersz és akkor talán valaki elhiszi, hogy némi értelem benned.

Benne van a Bibliában, hogy nekünk keresztényeknek mit kell megtartani a zsidó törvények közül, de leírom a kedvedért, hogy az apostoli gyűlés Jeruzsálemben erről, hogy határozott, mit kell a pogányból lett keresztényeknek megtartani:

"Azokáért én azt mondom, hogy nem kell háborgatni azokat, kik a pogányok közül térnek meg az Istenhez;

Hanem írjuk meg nékik, hogy tartózkodjanak a bálványok fertelmességeitől, a paráznaságtól, a fúlvaholt állattól és a vértől." (ApCsel 15:19)

2013. máj. 31. 15:03
 19/23 anonim ***** válasza:
39%

Senkit sem kell megalázni, amikor saját magából csinál komplett idiótát minden kérdésnél. :)))))

Az egyetlen könyv, amit olvasott életében az Richard Dawkins-é volt és a barom képes kritizálni a Bibliát. Fogalmam sincs mekkora az esélye, hogy egy ilyen gyogyósból valaha értelmes ember lesz, de tudjuk, hogy történtek már csodák, bár ide akkor hatalmas kell.

2013. máj. 31. 15:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nekem lenne. Az alábbi szöveg alapján nem kéne esetleg a keresztényeknek maguk közt jópofáskodni és hagyni a hitetleneket "elégni a gonosz mesevilágok leggonoszabbikában"? Testvéreim, ne engedjétek, hogy bárki a hitetlenekkel közös igába fogjon benneteket! Mi köze lehet egymáshoz két embernek, ha az egyik Istennel összhangban akar élni, a másik meg áthágja Isten törvényeit? Mi köze lehet a világosságnak a sötétséghez? 15 Miben lehet egyetértés Krisztus és a Sátán[b] között? Lehet-e valamilyen közössége hívőnek és hitetlennek?
2013. máj. 31. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!