Isten ugye nem bocsát meg a gyerekmolesztáló "apának"? Nem nevezném annak hanem nyomdafestéket nem tűrő szavakkal jellemezném .
Nem bocsát meg neki, de nem is haragszik rá. Nem Isten büntet, hanem az élet igazságossága. Egy gyermekmolesztáló apa is elnyeri méltó "büntetését" - ami valójában nem büntetés, hanem az általa okozott rossz semmissé tétele egy hasonló rossz elszenvedése, vagy önkéntes jótett által.
De ez hitkérdés. Talán a hitből akarsz meríteni támogatást? Remélem nem történt veled, vagy ismerősöddel ilyesmi. De ha mégis, akkor talán földhöz közelibb segítséget is kereshetnél, ha van rá lehetőséged.
Van egy rossz hírem, megbocsát neki, ha megbánja a bűneit. Viszont neked nem bocsájtja meg a bűneidet, ha te nem bocsátasz meg ennek az embernek.
Szóval szerintem te fogsz rosszabbul kijönni ebből, ő üdvözül, te meg mész az ördögnek és az ő angyalainak elkészített örök tűzre. Ilyen az élet, nem én írom szabályokat.
Nem, ez megbocsáthatatlan. Jézus, aki az őt kínzóiért is megbocsátást kért az Atyától - "nem tudják, mit cselekszenek" - ezt nagyon határozottan közli: a gyermeket bántó, megbotránkoztatónak nincs kegyelem!
Övék, a gyermekeké az Isten országa. Nincs bocsánat!
e résznél egyértelmű:
Máté 18,6-10
Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.
Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat."
"Vigyázzatok, hogy egyet se vessetek meg e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy angyalaik mindenkor látják a mennyben az én mennyei Atyám arcát."
*
a gyermekek, az ő angyalaik látják az én Atyám arcát
- ezen érdemes meditálni.
5-ösnek!
Ezt írod:
"Nem, ez megbocsáthatatlan. Jézus, aki az őt kínzóiért is megbocsátást kért az Atyától - "nem tudják, mit cselekszenek" - ezt nagyon határozottan közli: a gyermeket bántó, megbotránkoztatónak nincs kegyelem!
Övék, a gyermekeké az Isten országa. Nincs bocsánat!
Máté 18,6-10
Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.
Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat."
"Vigyázzatok, hogy egyet se vessetek meg e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy angyalaik mindenkor látják a mennyben az én mennyei Atyám arcát."
*
a gyermekek, az ő angyalaik látják az én Atyám arcát
- ezen érdemes meditálni."
Ez az igerész nem erről szól, csak figyelmesen olvasd el! Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, AKIK HISZNEK BENNEM,!
Tehát aki bukását, elbotlását okozza egyetlen Jézusban hívő tanítványnak (hitben kiskorúnak), annak annyi! Így a tévtanítók, vagy híres neves nagy "pásztorok"-nak jaj, ha az erdőbe viszik a kezdő hívőket!
Botránkozás, megbotránkozik, csapdába esik: a görög szkandalidzomai szó pontos jelentése: csapdába esik (konkrétan olyan típusú csapdára utal, amely meghajlított ághoz rögzített, elrejtett hurokból vagy hálóból áll, s az ág felcsapódása által ejti foglyul áldozatát a hurokban vagy hálóban). Átvitt értelemben azonban az Újszövetség két értelemben is használja: 1) valaki valakit bűnre csábít, bűnbe visz (akár hitének megtörése, akár a kívánság felgerjesztése, kísértés által). 2) Jézusban is megbotránkoztak egyesek: ez arra utal, hogy nem sikerült hitre jutniuk benne, hanem elutasították őt, mivel nem sikerült felismerniük benne a Messiást, vagy mást vártak tőle, mint amit ő nyújtott. Az ilyen esetekben Jézus messiási volta mintegy "csapdává lett" a hozzá rosszul közelítők számára (Mt 11:6, 13:54–57, 15:12–14; Lk 2:34; Róm 9:32–33 stb.).
9 eric: arról IS szól! a gyermekekről és a benne hívőkről- a gyermekek hisznek benne - hiszen angyalaik látják az ATYA ARCÁT - vagyis (mivel még kibontakozóban az értelme ,még nem érkezett teljesen le az Atyától az angyalaik! gyönyörű ez - eredendő vallásos állapot, még nem tanult)
(ha nem válunk ilyenekké...)
az előzmény:
Mt18.1-10
Abban az időben történt, hogy odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: „Ki a legnagyobb a mennyek országában?” Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában.
Aki befogad egy ilyen GYEREKET a nevemben, engem fogad be.
De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik HISZNEK bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék.
ez egyértelműen megbocsáthatatlan
(igen, ha tiszta szívből megbánja- de hol az a tiszta szív)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!