Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten ugye nem bocsát meg a...

Isten ugye nem bocsát meg a gyerekmolesztáló "apának"? Nem nevezném annak hanem nyomdafestéket nem tűrő szavakkal jellemezném .

Figyelt kérdés
Aki azt írná, hogy igen, az tutira nem ment át ezeken a dolgokon.
2013. máj. 26. 17:56
1 2 3
 1/26 nagylzs ***** válasza:

Nem bocsát meg neki, de nem is haragszik rá. Nem Isten büntet, hanem az élet igazságossága. Egy gyermekmolesztáló apa is elnyeri méltó "büntetését" - ami valójában nem büntetés, hanem az általa okozott rossz semmissé tétele egy hasonló rossz elszenvedése, vagy önkéntes jótett által.

De ez hitkérdés. Talán a hitből akarsz meríteni támogatást? Remélem nem történt veled, vagy ismerősöddel ilyesmi. De ha mégis, akkor talán földhöz közelibb segítséget is kereshetnél, ha van rá lehetőséged.

2013. máj. 26. 18:03
 2/26 anonim ***** válasza:

Van egy rossz hírem, megbocsát neki, ha megbánja a bűneit. Viszont neked nem bocsájtja meg a bűneidet, ha te nem bocsátasz meg ennek az embernek.

Szóval szerintem te fogsz rosszabbul kijönni ebből, ő üdvözül, te meg mész az ördögnek és az ő angyalainak elkészített örök tűzre. Ilyen az élet, nem én írom szabályokat.

2013. máj. 26. 18:22
 3/26 anonim ***** válasza:
29%
Nekem meg van egy semleges hírem: mindenki ugyanott végzi, azaz eltűnik a semmibe. Nincs halál utáni élet, ahogy Mikulás sem...
2013. máj. 26. 18:25
 4/26 anonim ***** válasza:
#3 Persze reménykedni lehet, bárcsak így lenne, ahogy mondod, de sajnos nem te írod a szabályokat. A Mikulást is mindig utáltam, soha nem hozott semmi hasznosat, szóval nem bánnám, nem azért mondom, de sajnos nincs mit tenni.
2013. máj. 26. 18:30
 5/26 anonim ***** válasza:

Nem, ez megbocsáthatatlan. Jézus, aki az őt kínzóiért is megbocsátást kért az Atyától - "nem tudják, mit cselekszenek" - ezt nagyon határozottan közli: a gyermeket bántó, megbotránkoztatónak nincs kegyelem!

Övék, a gyermekeké az Isten országa. Nincs bocsánat!

e résznél egyértelmű:

Máté 18,6-10

Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.

Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat."

"Vigyázzatok, hogy egyet se vessetek meg e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy angyalaik mindenkor látják a mennyben az én mennyei Atyám arcát."

*

a gyermekek, az ő angyalaik látják az én Atyám arcát

- ezen érdemes meditálni.

2013. máj. 26. 18:40
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Isten mindenkinek megbocsát, aki teljes szívéből megbánja bűneit. A katolikus hit szerint a nagy, úgynevezett halálos bűnök csak szentgyónás útján nyerhetnek bocsánatot.
2013. máj. 26. 18:51
 7/26 anonim ***** válasza:
Ezt mi nem tudhatjuk.
2013. máj. 26. 19:01
 8/26 anonim ***** válasza:
Te átmentél ezen kedves kérdező?
2013. máj. 26. 19:06
 9/26 eric_one ***** válasza:
68%

5-ösnek!

Ezt írod:

"Nem, ez megbocsáthatatlan. Jézus, aki az őt kínzóiért is megbocsátást kért az Atyától - "nem tudják, mit cselekszenek" - ezt nagyon határozottan közli: a gyermeket bántó, megbotránkoztatónak nincs kegyelem!

Övék, a gyermekeké az Isten országa. Nincs bocsánat!

Máté 18,6-10

Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakába, és a tenger mélyébe vetik.

Jaj a világnak a botránkozások miatt! Mert szükséges, hogy botránkozások történjenek, de jaj annak az embernek, aki megbotránkoztat."

"Vigyázzatok, hogy egyet se vessetek meg e kicsinyek közül, mert mondom nektek, hogy angyalaik mindenkor látják a mennyben az én mennyei Atyám arcát."

*

a gyermekek, az ő angyalaik látják az én Atyám arcát

- ezen érdemes meditálni."

Ez az igerész nem erről szól, csak figyelmesen olvasd el! Aki pedig megbotránkoztat egyet e kicsinyek közül, AKIK HISZNEK BENNEM,!

Tehát aki bukását, elbotlását okozza egyetlen Jézusban hívő tanítványnak (hitben kiskorúnak), annak annyi! Így a tévtanítók, vagy híres neves nagy "pásztorok"-nak jaj, ha az erdőbe viszik a kezdő hívőket!

Botránkozás, megbotránkozik, csapdába esik: a görög szkandalidzomai szó pontos jelentése: csapdába esik (konkrétan olyan típusú csapdára utal, amely meghajlított ághoz rögzített, elrejtett hurokból vagy hálóból áll, s az ág felcsapódása által ejti foglyul áldozatát a hurokban vagy hálóban). Átvitt értelemben azonban az Újszövetség két értelemben is használja: 1) valaki valakit bűnre csábít, bűnbe visz (akár hitének megtörése, akár a kívánság felgerjesztése, kísértés által). 2) Jézusban is megbotránkoztak egyesek: ez arra utal, hogy nem sikerült hitre jutniuk benne, hanem elutasították őt, mivel nem sikerült felismerniük benne a Messiást, vagy mást vártak tőle, mint amit ő nyújtott. Az ilyen esetekben Jézus messiási volta mintegy "csapdává lett" a hozzá rosszul közelítők számára (Mt 11:6, 13:54–57, 15:12–14; Lk 2:34; Róm 9:32–33 stb.).

2013. máj. 26. 19:10
 10/26 anonim ***** válasza:

9 eric: arról IS szól! a gyermekekről és a benne hívőkről- a gyermekek hisznek benne - hiszen angyalaik látják az ATYA ARCÁT - vagyis (mivel még kibontakozóban az értelme ,még nem érkezett teljesen le az Atyától az angyalaik! gyönyörű ez - eredendő vallásos állapot, még nem tanult)

(ha nem válunk ilyenekké...)

az előzmény:

Mt18.1-10

Abban az időben történt, hogy odamentek Jézushoz a tanítványok és megkérdezték tőle: „Ki a legnagyobb a mennyek országában?” Odahívott egy gyereket, közéjük állította, s azt mondta: „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a gyerek, az a legnagyobb a mennyek országában.

Aki befogad egy ilyen GYEREKET a nevemben, engem fogad be.

De aki megbotránkoztat csak egyet is ezek közül a kicsik közül, akik HISZNEK bennem, jobban járna, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tenger fenekére vetnék.

ez egyértelműen megbocsáthatatlan

(igen, ha tiszta szívből megbánja- de hol az a tiszta szív)

2013. máj. 26. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!