Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyek a legszebb bibliai...

Melyek a legszebb bibliai idézetek?

Figyelt kérdés
Amelyek megérintenek, és amelyeket teljes egészében átérzel, és szívesen megosztanál másokkal? Nekem nagyon tetszik a következő: "Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?!" - ez annyira telitalált, hisz minden csalódás esetén továbbéltet. :)) Tudtok ti is hasonlókat ajánlani? Köszönöm!

2013. máj. 24. 19:12
1 2 3
 21/30 titak ***** válasza:
76%

Kedves kérdező,

Ön a gyilkolászást látja az idézetemben, én az őszinteséget. Szerintem NINCS SZEBB DOLOG AZ IGAZMONDÁSNÁL.

Isten ebben az idézetben világosan kifejti véleményét, követelményeit. Velem, vagy ellenem! Lehet a dolgot szépíteni, de akkor is ....

2013. nov. 4. 16:00
 22/30 A kérdező kommentje:
Szerintem egy nagy üzenete van Istennek, hogy szeressük egymást, nem azt, hogy gyilkoljuk.
2013. nov. 4. 16:31
 23/30 anonim ***** válasza:
31%

"Szerintem egy nagy üzenete van Istennek, hogy szeressük egymást, nem azt, hogy gyilkoljuk."

A titak által idézett részben is ez volt az üzenete?

2013. nov. 4. 17:06
 24/30 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mi lehetett, de ki van ragadva az a rész a kontextusból.
2013. nov. 4. 17:53
 25/30 anonim ***** válasza:
42%

"Nem tudom, mi lehetett, de ki van ragadva az a rész a kontextusból."

Fú, ez nagyon gyengére sikeredett.

És ezekhez mit szólsz:

"Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet! " Zsolt.137,9

"Meglakol Samaria, mert daczolt az ő Istenével. Fegyver által hullanak el; csecsemőik földhöz veretnek, és terhes asszonyaik ketté vágatnak." Hós. 14,1

2013. nov. 4. 18:01
 26/30 titak ***** válasza:

"Szerintem egy nagy üzenete van Istennek, hogy szeressük egymást, nem azt, hogy gyilkoljuk."

Szerintem meg az, hogy aki ellen szegül Istennel az pusztuljon, legyen az testvér, barát vagy bárki más.

Ha Ön a nyálas ígérgetésekre kíváncsi, akkor legközelebb pontosítsa a kérdés címzettjeit.

2013. nov. 4. 18:05
 27/30 titak ***** válasza:

Egy másik kedvenc idézetem ami megérintett és szívesen megosztok másokkal:

Jelenések,22.16

Én Jézus ... Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.

Ezek szerint Jézus lenne Lucifer?

2013. nov. 4. 18:38
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

'A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre;

hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.(2Tim 1:16)'

''Kérjetek és adatik nektek;

keressetek és találtok;

zörgessetek és megnyittatik nektek.

Mert, aki kér az mind kap, aki keres az talál, és a zörgetőnek megnyittatik.(Mt7:7)

2013. nov. 13. 16:31
 29/30 Viko Barstarzz válasza:
Én azt mondom, hogy ne vitatkozzon ezen senki. Aki nem hívő az meg van győződve róla, hogy a Biblia álnok és képmutató. Aki igaz hittel és szeretettel közelíti a témát az tudja, hogy az összes itt lévő idézetnek van háttere, amit talán teológusoktól kell megkérdezni.Ezek nagyon bonyolult dolgok de tényleg ind megmagyarázható értelmezhető. Én hívő ember vagyok, de ezt nem erőltetem másra és meg tudom érteni, ha ezeket valaki kérkedve fogadja. Én Isten mellé álltam és nem azért, hogy ne nyírjon ki, hanem mert rájöttem ,hogy szeret. És azért értem meg az ilyen embereket, mert sokáig én is csak harcoltam, Isten ellen amíg rá nem jöttem, hogy mit akar üzenni. Arra is rá kellett jönnöm, hogy a Bibliában mindennek van előzménye és mindig kapcsolódik egyik dolog a másikhoz. Én azt mondom Isten a szeretet.
2014. febr. 21. 16:55
 30/30 loki543 válasza:

Zsoltárok könyve 23. rész

1.

Dávid zsoltára.

Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.

2.

Fűves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem.

3.

Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az ő nevéért.

4.

Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te veszsződ és botod, azok vigasztalnak engem.

5.

Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam.

6.

Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.

2018. júl. 16. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!