Vallásosak, ezt Isten megbocsátja?
Előttem lévőnek:
most nem tudom pontosan, hogy a "ne tégy hamis tanúságot" és a "ne hazudj" ugyanazt jelenti-e, de most ne is menjünk ebbe bele, viszont igazad lehet, a "ne szeress ..." (bármi rosszat tenni: hazudni, gyilkolni stb) állja meg a helyét, mert ha isten látja lelkünket, akkor látnia kell az indokokat, és a bűn elkövetése közben bennünk lezajló érzéseket, és kell, hogy legyen különbség egy élvezettel hazudó, és egy kényszerből hazudó között, aki szíve szerint egy hazugság mentes világban élne, és fáj is neki, hogy ez nem lehetséges, és csak úgymond kényszerítve van. Nem kibúvót vagy mentséget akarok ezzel keresni. Csak szerintem tényleg lehet különbség a kettő közt. Az már az ember lelkiismeretére van bízva, hogy csak kibúvónak használja ezt, vagy igazán nincs már választása, és azért hazudik. Újabb kérdés: ha valaki tettekben nem bűnös, sose hazudik, de szereti a hazugságot, és szívesen hazudna, az vajon milyen elbírálás alá esne? :) Szándék és tett... végülis mindkettő biztos számít, és az lenne a tiszta, ha a kettő szinkronban lenne mindig. De nincs.
Kedves Bandiahegyről!
Bár nem reagáltál, de azért remélem, kielégítő volt a válaszom, és tisztázódtak a félreértések...
Hamis tanúbizonyság: akárhogy is nézem, a támadód félrevezetése nem tanúság... Vagy ha mégis annak tekintem, akkor kétely is fellebbezés... :)
" ha valaki tettekben nem
bűnös, sose hazudik, de szereti a
hazugságot, és szívesen hazudna, az vajon
milyen elbírálás alá esne?"
Ő a nagy hazug, akinek még önmagát is be kell csapnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!