Vallásosak, ezt Isten megbocsátja?
Szóval ha azt mondom: "Atya-gatya!", akkor nem a Szent lelket kárhoztatom, hanem az Atyát, de ő meg különálló... izé!
Amúgy az, hogy szent, ez annyira gyerekes. Pl: Szent István, talán az egyik legkegyetlenebb királyunk volt, hisz még Koppányt is lovakkal tépette szét. Nem egyszerűen lefejezte, vagy leszúrta, hanem egy ilyen morbid módon ölette meg. Szó szerint széttépette. Vazulnak meg ólmot öntetett a fülébe meg a szemébe. Tuti, hogy élvezte ezeket, hisz ha nem, akkor nem így tette volna. A kereszténység vallássá tételével kapott egy rangot, mely nem istentől, hanem egy embertől van.
Ezentúl Boldognak, vagy Szentnek nevezem már magam!
Ui: ti is csak így szólíthattok! :P
Csináljunk egyenleget!
Első eset: még a másik lukat is odatartod a pedofilnak, te összetörsz végleg, gyakorlatilag halott leszel, önmagad rommá vált kiadása, és a pedó plusz egy kőkemény bűnnel a nyakában indul a vigaszdíjért.
Második eset: hazudsz egyet, tudatában vagy, bűnnek érzed, és igen, bűn, még ha kicsi is. Mész tovább, Istennek hála bevette a tökfej, és így egyelőre nem lesz még egy marhanagy bűn a rovásán.
Döntsd el magad, hogy belefér-e egy kis kreativitás, miközben egyértelmű, hogy enélkül se vagy szent.
"a másik lukat is odatartod a pedofilnak"
Ez jó. XD Egyébként a hazugságot én nem úgy képzelem el bűnként, hogy valaki figyel, és jól megbünteti (megbosszulja) a füllentésemet. Hanem úgy, hogy a hazugság természetellenes (volt eredetileg), hiszen az agynak nem az lenne a feladata, hogy meghasonuljon önmagával. (Mert szerintem a tudatalatti nem ismer hazugságot, csavarokat, rafinériát, csak kerek-perec, amit "hall", tehát, ha látom, hogy az ég kék, de kimondom akár másnak, akár magamnak, hogy az ég zöld, akkor ezt az agyunk egy bizonyos része érti, de a mélyebb rétegek már nem tudják befogadni, hogy két állítás is van, ami nem fér meg egymással.) Tehát olyan életszerűtlen a hazugság, olyan információ az agynak, mint ami a gyomrodnak egy romlott kaja. Nem oda való, nem tudja feldolgozni, tehát feleslegesen terheljük vele, és ez okozhat gondot, ha túl sok ilyen történik, a gyomor tönkremegy, elfárad, lelassul, ha sokat használjuk olyanra, amire nem való. Nem arra lett teremtve vagy kialakulva (kinek hogy tetszik), hogy romlott kaja feldolgozásával bajlódjon. De néha megesik. Szerintem valahogy így működhet a szellem is, hogy megvan a saját dolga, feladatok, ingerek, amik neki valók, viszont egy csomó nem neki való baromsággal is leterheljük, ezért "bűn". (Bűn = valami rossz következménnyel jár.) Szerintem nullára redukálni nem nagyon lehet a mai világban ezeket a leterheléseket, pl az említett példában sem, ahol nagy a tét, de csökkenteni lehetne azért bizonyos dolgok kiiktatásával. (Pl. kisebb hazugságok elkerülése, TV és egyéb "szellemi mérgek" kiiktatása az életből. :D)
Valójában csak az igazság létezik, minden más csak illúzió. Ebben az illúzióvilágban könnyű elhinni, hogy létezik hazugság, és innen bentről csak annyi látszik belőle, hogy beláthatatlan bonyodalmakhoz vezethet. Más szóval rengeteg kacifántos sztorit teremt.
Persze a hazugság szó kicsit túl pontos ehhez, a tévedés és bármiféle igazság el-nem-fogadása pontosan ugyanez a mechanizmus: gazdagítja a bonyodalmat. Mintha a suliban a kalandozó figyelműek tankönyve egyre hosszabb lenne, míg bikából el nem kezdik lapátolni magukba a leckéket.
Kedves kérdező!
Egyébként semmi bántó és egyéb szándék nélkül kérdem tőled: miért írsz ki ilyen kérdést? :D
Mármint ezek szerint te is tudod, hogy mekkora marhaság az egész. Tulajdon képen semmire nem jó csak arra, hogy egy-két ember jót röhögjön rajta...másra nem igen tudom elképzelni. Tényleg csak érdekel :)
Mert nekem pl megint a tucat kérdések egyikének tűnik így elsőre amik mindenféle marhasággal próbálják aláásni a hitet és a vallásosokat....de cáfolj meg kérlek :)
Tehát csak ez érdekelne :) Nos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!