Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik ez a vers?

Melyik ez a vers?

Figyelt kérdés
Pontosan nem tudom a szövegét, de az egyik istentiszteleten idézett a lelkész egy versből. A gyülekezet honlapjára mindig felszokták tenni az igehirdetéseket, de amióta elment a beosztott segédlelkész, azóta szinte nem is frissítik. Valami olyasmi van benne, hogy: van hatalmad elfordulni az Istentől, de arra nincs hatalmad, hogy ő forduljon el tőled ; van hatalmad megtagadni az Istent ; meg ilyenek, és sorolja, hogy "mire van hatalmad". Már próbáltam mindenhogy keresni, de nem találtam rá.

2013. máj. 13. 20:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Leírás alapján valamelyik zsoltár lehet az, de én se találom.
2013. máj. 13. 22:59
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Prédikátor könyve 9:11-12

"Éld életedet a te feleségeddel, akit szeretsz, a te hiábavaló életednek minden napjaiban, amelyeket Isten adott néked a nap alatt, a te hiábavalóságodnak minden napjaiban; mert ez a te részed a te életedben és a te munkádban, mellyel munkálkodsz a nap alatt.

Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed; mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcseség nincs a Seolban, ahová menendő vagy."

Üdv. Péter

2013. máj. 13. 23:13
 3/5 anonim ***** válasza:

a hatalommal kapcsolatban ezt találtam:

(János 10:17, 18) . . .. 18 Senki sem vette el tőlem, hanem a magam kezdeményezéséből adom oda. Van hatalmam odaadni, és van hatalmam visszakapni. Az erre vonatkozó parancsolatot az Atyámtól kaptam.”

Ezt Jézus mondta.

Meg ezt is

(János 19:10, 11) . . .” 11 Jézus így válaszolt neki: „Semmi hatalmad sem volna felettem, ha nem adatott volna meg neked felülről. Ezért nagyobb bűne van annak, aki engem átadott neked.”

Talán tudtam segíteni.

Katy Weaver

2013. máj. 13. 23:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezek közül sajnos egy sem az. Valamilyen Eszter írta, ha jól emlékszem, és szerintem nem bibliai idézet, hanem rendes vers. Eléggé érdekes vezetékneve van az írónak, azért nem tudom.
2013. máj. 14. 17:18
 5/5 A kérdező kommentje:

Közben sikerült megtalálnom:

Túrmezei Erzsébet

TE ÉS AZ ISTEN

Hatalmad van elereszteni Istent,

de arra nincs, hogy ő is eleresszen.

Hatalmadban van gyűlölni az Istent,

de nem tilthatod meg, hogy Ő szeressen.

Jézus Krisztus ellen szabadon dönthetsz.

Ő a Golgotán döntött temelletted.

Igét, egyházat messze elkerülhetsz:

ige, egyház mindig téged keresnek.

Magad választhatod az utat, célt is,

vezetésének mégse vethetsz gátat.

Tagadhatod hatalmát is, létét is:

nem vethetsz gátat Isten uralmának.

2013. máj. 14. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!