Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Léteznek Magyarországon...

Léteznek Magyarországon szabadban, várostól távol elő szekták, hippi közösségek?

Figyelt kérdés
Például olyanra gondolok amilyen a Martha Marcy May Marlene című filmben volt.. Szabadban külön farmon, vagy tanyán elő esetleg vándorló közösségek, hippik vagy szekták. Vagy ilyenek nincsenek M.o.-n? Ha igen, merre?
2013. máj. 5. 18:41
 1/10 anonim ***** válasza:
75%
Krisna völgy.
2013. máj. 5. 19:03
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, ott jártam régebben, de ők eléggé elkötelezettek, elég érdekes szabályok vannak arra, de nagyon érdekes kultúrájúak:)
2013. máj. 5. 19:07
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Kedves #1-es Krisna-völgy nem egy szektának a székhelye, a Krisna-tudat, vagy ahogyan még ismerik őket, a gaudiya-vaisnavizmus elismert egyház, és nemcsak Magyarországon. Csak itt nincs akkora múltja mint máshol.

És hogy válaszoljak a Kedves Kérdezőnek is én sajnos nem tudom biztosan mondani, de lehetséges, hogy vannak. Nem tartom kizáró oknak.

2013. máj. 5. 19:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Szerintem a Krisna völgy pont kimeríti a 'várostól távol élő közösséget' .

De legyen igazad ..... :D

2013. máj. 6. 09:23
 5/10 anonim ***** válasza:
Kedves első én nem arra válaszoltam, hogy várostól távol élő, hanem arra, hogy szekta. Igen, Krisna-völgy várostól távol, egy község, vagy falu tövében van, de nem szekta.
2013. máj. 6. 10:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos érdemben nem tudok hozzászólni, de szerintem biztos vannak.

Már miért ne lenne szekta a Krisna-közösség? A hinduizmus egyik szellemi irányzata, a sok-sok közül.

2013. máj. 6. 22:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Ma már szinte minden kisebb egyházból kiváló szervezeteket le szektáznak, amiről mindenkinek az emberölős, agymosásos kép ugrik be, holott egy szektának nem feltétlen(!) kell agymosásos bandának lennie...
2013. máj. 7. 06:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnos valóban így van, hogy a szekta szót pejoratív értelemben használják. De még ha pozitív szempontból is értelmezzük, a Krisna-tudat akkor sem szekta, hanem egy több ezer éves vallásnak, a vaisnavizmusnak egyik nagy ága. India lakosságának nagyrésze vaisnava (vaisnava: Visnu követője, Krisna hívő).

A hinduizmus pedig nem vallás, hanem csak egy gyűjtőnév. Erről többet lehet olvasni ebben a cikkben: [link]

Amúgy meg maga a Krisna-tudat elfogadott kisegyház M-on, ahogy már korábban is írtam.

Hare Krisna!

2013. máj. 7. 13:01
 9/10 anonim ***** válasza:

nem hiszem, hogy "vallási" alapú lenne, bár közös ideológia valóban kell hozzá, de léteznek ökofalvak, ha ez "hippi közösségnek" nevezhető, lényegükben önfenntartó, környezetbarát falvak, lehető legmesszebb a civilizációtól (környezetszennyező tényezők).

[link]

[link]

2013. máj. 7. 15:40
 10/10 anonim válasza:
Szia, Balaton közelében, ha jól tudom Salföld mellett van egy Hippifalu.
2023. márc. 15. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!