Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon lehet valaki...

Magyarországon lehet valaki online-felszentelt pap?

Figyelt kérdés
Eddig csak filmeken láttam ilyet, de érdekelne, hogy nálunk is lehet-e ezt, vagy csak a tengerentúlon megengedett.

2013. ápr. 16. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A katolikus egyházban nem, ott személyesen kell végezni a felszentelést.

A pap igét hirdethet, és kapcsolatot tarthat a hívekkel. Védheti a hitet, vitatkozhat másokkal a hitről.Magánban is internetezhet, más témákba is beleszólhat. Miseközvetítések vannak, bár a katolikus egyház csak azt ismeri el, ha személyesen vannak jelen a misén.

2013. ápr. 16. 20:49
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül a katolikus egyházra gondoltam.
2013. ápr. 16. 21:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A felszentelés szót csak katolikusokra és ortodoxokra szokták használni, ezért kaptad így az 1. választ.
2013. ápr. 16. 21:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem igazán értek a témához, csak érdeklődök. Eszem ágában sincs papi hivatást vállalni, de viccesnek találtam, amikor mondjuk Joey a Jóbarátokban, vagy Jim a Jim szerint a világban, vagy Barney az Így jártam anyátokkalban ilyen online "felszentelt" papként adta össze a barátait. Biztos van, aki szerint ez szánalmas, vagy éppen sértő, de kíváncsi vagyok, hogy lehet-e ilyet nálunk is.
2013. ápr. 16. 22:12
 5/6 Noxika2002 válasza:
100%

Szia!

Ha még aktuális a kérdésed, akkor szerintem tudok Neked segíteni!

Magyarországon nem fogadják el, ha interneten pappá avatnak.

Ettől függetlenül, ha érdekel, a Church of Spiritual Humanism egyháznál teszik meg. Felkeresed a honlapjukat [link] akkor ott kitöltöd a kérdőívet, neved, címed, e-mail címed, akkor ingyen kiküldik az általad megadott e-mailcímre az ezt bizonyító dokumentumot. Kinyomtatod és voilá, máris pappként vagy náluk nyilvántartva. De! Ne felejtsd el, hogy amit ott írnak, hogy esküvő celebrálása, gyermek keresztelés, nálunk itthon nem folytatható, mert nem elismert! Remélem tudtam segíteni!

2013. máj. 15. 08:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, soat segítettél. Bár nem örülök a válasznak, de legalább már tisztán látok. Köszönöm, még egyszer!
2013. máj. 16. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!