Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen érveket hoznál fel a...

Selender kérdése:

Milyen érveket hoznál fel a Korán mellett, mely bizonyítja isteni eredetét?

Figyelt kérdés
Nem vitát akarok kezdeni, csupán kíváncsi vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. máj. 3. 16:45
1 2
 11/14 ms91 ***** válasza:
Látod Frank.N.Stein, már csak ezért is jó megvizsgálni az iszlámot, mert más képet mutat az egész,ha nem a vallás ellenzőin, hanem a hívőin keresztül ismered meg. Én is csak azt adtam tovább, amit megtudtam erről a vallásról. Ezt a a hozzászólást már csak azért is címzem neked, mert már cseréltünk gondolatot más kérdéseknél. És ezt minden rossz indulat nélkül mondom, érdemes több nézőpontot megismerni, mert aki "csak egy vallást ismer, az nem ismer egyet sem" (nem tudom, hogy honnan van az idézet, csak emlékszek rá egy könyvből).
2013. máj. 4. 00:45
 12/14 anonim ***** válasza:

ms91, ajánlom figyelmedbe az alábbi videót:

http://www.youtube.com/watch?v=fgsrnmzxEUY

2013. máj. 4. 09:18
 13/14 anonim ***** válasza:
ms91, ne haragudj meg kélek, de amit leírtál a hitemet erősítette tovább. Nem akarok vitát kezdeni,mert mindenki hite magára tartozik, de ez az enyémet csak még stabilabbá tette.
2013. máj. 4. 09:25
 14/14 anonim ***** válasza:
67%

Első! Ez tényleg hiterősítő. Nem nagyon érted az írásokat, ugye? Sajnos vannak sokan, kik a hitük, vallásuk alapjait youtube-ról és internetről merítik.

Zsolt 25,5 Vezess engem a te igazságodban és taníts engem, mert te vagy az én szabadító Istenem, mindennap várlak téged.

"Prófétát támasztok nekik testvéreik köréből, mint téged, neki adom ajkára szavaimat, s ő mindent tudtukra ad, amit parancsolok neki"

Az itt szereplő אָח ('áḥ), azaz testvér, atyjafia szó az egy törzsből való testvért jelenti. Szó nincs arról, amit próbálsz belemagyarázni.

"de ha megfigyeled a szöveget arról beszél, hogy Isten prófétát támaszt a zsidók testvérei közül, az arabok pedig a zsidók testvérei (Ábrahám elsőszülött fia, Izmael az arabok ősatyja). Vagyis itt olyan prófétáról van szó, aki nem zsidó, hanem arab."

Nem zavar, hogy Mózes idejében nem beszélhetünk arab testvériségről és Izmaelről? Tehát testvér, Mózes népét takar.

"A vers arról is beszél, hogy Isten ennek a prófétának szájára adja szavait. A Koránt, ha megfigyeled, nem elbeszélés, mint a Biblia, hanem Isten ténylegesen beszél. Mohamed ajkára adta szavait."

A Biblia nem elbeszélés, illetve nem csak az. Ami megkülönbözteti az összes könyvet tőle, hogy több száz próféciát tartalmaz, még a mi korunkra vonatkozóan. Csak egy példa, Jeruzsálemben az utolsó napig nem lesz béke. Isten ha szól, akkor prófétál. Ha embert használ arra, hogy beszédét megjelenítse, prófétát alkalmaz. A Korán egy kicsike próféciát sem tartalmaz. A Korán egy rossz Tóramagyarázat. Éppen olyan teológiai könyv, mint a Talmud, mondjuk azt nem olvastam, de mindenesetre tudtommal pusztán egy tóramagyarázat, amit utólag szentesítettek. A Korán azt mondja, hogy az ember áldozza fel magát Istennek, a keresztények Istene, a zsidók Istene azt mondja, hogy az egyszülött fiát áldozza fel az emberért, hogy mindaz, aki hisz őbenne, örök élete legyen.

Jánosnak tett kérdések ne tévesszenek meg, mert a zsidók, a farizeusok és írástudók teljesen félreértették és belemagyarázták az írásokat, hogy fogalmuk sem volt sokszor az egészről. Éppen így vannak ma is, mindazok, akik azt hiszik magukról, hogy mekkora tudással rendelkeznek, pont ők azok, akik nem látnak és nem hallanak semmit.

Mind az áldozati rendszer, mind az ünneprendszer dátumra pontosan (!) mind a próféták Jézusról szóltak, és nem Mohamedről, nem a Mormon egyházról, nem a keresztény vallásokról, nem az Iszlámról, nem a Jehova Tanúikról szólnak, hanem Jézusról, a Krisztusról, a mi Urunkról és királyunkról. És mindaz a rossz Bibliamagyarázat, amit ilyen esetben mondasz, csak megerősíti a hitünket, és világossá válik, hogy más vallás milyen betoldásokkal érvel, és milyen hamis magyarázataik vannak. Nem rossz a szándékuk, biztos, csak hamis.

2013. máj. 4. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!