Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény fiatalok Ti éreztét...

Keresztény fiatalok Ti éreztétek már azt, h teljesen kiábrándultatok a viágból, vagy épp fordítva teljesen magával ragadott?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem,mert ismerek olyat akit magával ragadott a világi élet,mert ezt izgalmasnak találta(bulik,párkapcsolat)de aztán kiábrándult belőle,mert rá jött,h az e világi élet lelki nyomorba dönti....

És most azt érzi,hogy itt nincs tovább meg kell térnie ugyanakkor naygon vonza még a világ Őt(bulik,párkapcsolat)

Ti voltatok már ilyen helyzetben? Mesélnétek erről röviden? Kort,egyházat esetleg nemet írhattok!

Lehet nagy segítség,köszönöm! :)

2013. ápr. 19. 23:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én akkor jöttem rá, hogy nincs Isten, amikor láttam a nagymamáat meghalni. Agyvérzést kapott (mellette rákja volt), az utolsó két nap borzalmas volt. Azt senkinek nem kívánom.

Nem az izgalom miatt, hanem a rémisztő valóság miatt. Akkor 15 voltam.

2013. ápr. 20. 09:21
 12/14 anonim ***** válasza:

Részvétem. Láttál ár embert aki nem hallt meg? Ezért haragszol istenhez, hogy magához szólította?

Lehet, hogy fájdalmak közt, de sokan kínlódnak éveken át.

2013. ápr. 20. 09:30
 13/14 anonim válasza:
100%
Szia, én most 17 vagyok(lány) nekem pont fordítva volt, 14éves koromtól bulikba fiúkba és hamis barátságokba öltem az energiám, nem tartom magam hülye embernek, mert ez tudatosan csináltam sajnos(tudtam, hogy vagy "menő" leszek vagy egy nulla) 16évesen már kiégtem, elmentem bulizni és nem éreztem jól magam ezért csak még többet és többet piáltam, aztán anyukámmal elmentem a gyülekezetükbe és rájöttem, hogy valójában nekem mindig is erre volt szükségem, ezt próbáltam kárpótolni a sok bulival a lázadással az éjszakázásokkal volt 3 barátom is, de most ha visszagondolok egyikük sem lenne jó férj, apa, Istenhez fordultam ezekkel a bűnökkel és levette rólam ezeket, azóta Pálfordulatot vett az életem, megszakítottam akapcsolatot a kétszínű emberekkel az életemből akik elfordultak tőlem amikor valami bántott és lelkileg padlón voltam és máshová fordítottam a figyelmem.:) A Te pédádra pedig a mi gyülinkbe van olyan pásztor akinek a fia ismeri a Bibliai tanítást mégis belement világi kapcsolatokba elment bulizni szórakozni a te esetedhez hasonlóan azt hitte jobb lesz neki, de szerencsére nagyon hamar rá is jött, hogy a világi életben nincsenek emberek akik melletted állnak és nyújtják a kezüket ha bajban vagy. Viszont annak ellenére, hogy keresztény valaki szerintem nem azt jelenti, hogy nem ihat meg egy pohár bort a barátaival a dunaperton, csak tudni kell hol a helye és hová tartozik. Remélem tudtam valami bíztatót mondani és nyúgodtan írhatsz privátba vagy kommentbe ha szeretnél még valamit.:)
2013. máj. 6. 00:02
 14/14 anonim ***** válasza:

21 L

Nekem is nagyon nehéz ez a helyzet, főleg, hogy lemondtam már a világról egyszer mikor megtértem. Abbahagytam (fokozatosan) a bulizást, a 'pasizást' (mert ugye a párkapcsolat és az igaz szerelem nem rossz dolog sőt, de nem akkor, ha bulikban ismeretlenekkel smárolsz,stb.) a füvezést, stb. Bár bizonyos dolgokról a mai napig nem tudtam. De a régi életemet hátrahagytam az biztos.

És nálam az volt a baj, hogy reméltem cserébe valami mást.

Rendes keresztény barátokat, hamár a régit elhagytam, valami vigaszt, az állandó magány helyett, értékes szabadidős programokat, stb. és nem kaptam meg csak ideig óráig. És ekkor eltöprengtem, és egyre jobban kezdtem visszafordulni a világ felé, mivel nem volt mit csinálnom, 'élni' akartam, élményeket, szépséget, barátságot, szerelmet...amit egyébként simán megkaphattam volna. De nagyon sok 'üzenetet' kaptam Istentől (meggyőződésem), hogy ne adjam fel, hogy érdemes kitartani mellette és nem a világot választani. És megint kezdtem úgy gondolni, hogy igaza van, mert régen sem éreztem magam boldognak, mikor össze vissza buliztam, stb..csak ideig óráig, volt, hogy egyáltalán nem is..csak azért csináltam, hogy ne unatkozzak, és, mert úgy tűnt, hogy a többiek boldogak, és hogy ők csinálják jól, én meg valamit rosszul,mert nem élvezem.

Nagyon aktuális ez most nálam, és én úgy érzem, hogy megéri Isten mellett döntenem, bár még nem ért véget a harcom önmagammal.

2013. júl. 9. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!