Miért bántják, (támadják) Jehova Tanúit annyi sokan?
Elvárják, hogy őket mindenki értse meg viszont ez már fordtva nem működik. Nem tudják elviselni, ha valaki másképp értelmez akár csak egy mondatot is a bibliából, ha pedig valakinek más hite van, az magával a kárhozattal ér fel.
Azt szajkózzák keresztények, viszont a történelemben sehol nem találni egyetlen betűt sem róluk, nem is csoda hisz 1931 ben találták ki ezt a nevet annak az úgymond "vallásnak" amit az 1800 as években egy posztókereskedő talált ki!
Hihetetlen dolgokat állítanak a bibliával kapcsolatban:
1914 ben Jézus legyőzte a sátánt és átvette az uralmat a menyországban(mintha valaha is a sátán uralkodott volna ott) és ezt első kézből tudják. Valszeg jehova leszólt nekik az égből :)
Csakis 144 000 ember mehet szerintük a halál után a menyországba, a többi a földön marad. Szerintem ez diszkrimináció, de ezt ők nem tudják valahogy megérteni.
Ők nem Jézus feltámadását ünneplik, hanem a halála napját. (azaz nem húsvétkor ünnepelnek hanem előtte)
Most ennyi jut eszembe hirtelen a biblia értelmezésükről.
Továbbá agresszívek azokkal szemben akik nem úgy gondolják a dolgokat a vallásról mint ők. Hihetetlenül szemtelenek, ha nem hozzájuk szól a kérdés akkor is odapofátlankodnak. A bibliát nem egyszer átírták már. Mikor szembesíted ezzel őket a már módosított bibliájukat villogtatják. Képtelenek az érvek elfogadására, akkor is ha az már égbe kiáltóan nyilvánvaló. Vagy értetlenkednek, vagy szó nélkül eltűnnek.
Egyetlen önálló gondolatuk sincs semmiről, ha kérdezed őket csakis a bibliájukból másolgatnak be részleteket. Megjegyzem azokat is helytelenül, mert csak kis részeket ragadnak ki és így az a rész teljesen mást jelent mint az egész. Pl van egy ilyen vicc is: Béla bátyám, (mondja a riporter) milyen az anyagi helyzete mostanság?
Jó.
Rendben értem, de nem lehetne kicsit bővebben?
Nem jó.
Ugye, nem mindegy. A jehovisták ennek pedig nagy barátai, csak kiragadni egy részletet és azzal érvelni. Nem egyszer rajtakaptam már őket ezen és mikor írtam nekik, hogy jó lenne az előtte lévő sort is elolvasni, akkor csak hebegtek habogtak. Képtelenek érvelni is. Természetesen megértem, hisz az ember csak azt tudja megvédeni amit meg is ért, viszont ők csak bemásolgatnak részeket a bibliából a teljesség igénye nélkül és mikor az ember kérdez valamit már csak pislognak mint hal a szatyorban. Asszem röviden ennyi elég.
Szerintem azért bántják sokan a jt szervezetet mert nem tartják tiszteletben az életet. Minden embert bűnösnek nyilvánítanak születésüktől kezdve, ezzel megsértik a szent lelket. Az Isten a saját lelkéből adott az embernek, ami nem lehet bűnös, legfeljebb az ember lehet eltévelyedett.
Tehát az Isten a Van. Nem változik, nem szól bele az emberek dolgába, nem erőszakol semmit a teremtményeire. Viszont a szentlélek ereje által meg is tud térni a tévelygéseiből.
Ami még majdnem lemaradt, nem a jehova nevű istenről írtam.
Szerinted aki nem ért egyet a jt társulattal az mind rosszindulatú?
Rossz szándékról nincs szó.
Kedves KZitus! Az emberek többsége nem gyűlölködik ezt csak te gondolod, vagy a szervezeted? Nem tudom.
Minden esetre gondold át a kérdésed, mert megbántasz sokakat.
Kedves előttem szóló. Szó sincs róla. Például te egész normálisan válaszoltál. De akik hazugságokat állítanak, csak lejáratás céljából, azok nem hiszem, hogy olyan jóindulatúak.
Pl. "mert megérdemlik", "babonások", "eretnekek".
Na, erre céloztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!