Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanú, tudtátok, hogy...

Jehova tanú, tudtátok, hogy Istent (Jehovát) is lehet bálványként imádni?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 18. 10:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
61%

A VÉRKÉRDÉS a válasz erre: "megölne egy babát Jehováért".

Ha Jehova Tanúi a gyermekük életét csak azon az áron tudnák megmenteni, hogy a gyermek vérátömlesztést kapjon, akkor Jehova Tanúi nem kívánnák megmenteni a gyermek életét. Ezt sokan fanatizmusnak tekintik.

2013. ápr. 18. 20:15
 12/19 anonim ***** válasza:

Ráadásul semmi bibliai alapja nincs ennek, a végső érvek már csak az " én így gondolom, tehát ez a helyes" szintűek ,röhej...

Pl itt alaposan elbuktak:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..

2013. ápr. 19. 15:20
 13/19 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező!

"Ha Isten megjelenne és azt mondaná, hogy mészárolj, mit tennél és miért?"

Valószínűleg orvoshoz mennék, mert ez teljesen ellent mondana minden addigi ismeretemnek, feltételezném, hogy velem van a baj.

Szerintem mindenki úgy gondolja, hogy az ő vallása az igaz, különben minek volna benne?

Persze, én sem és más testvérem sem tökéletes.

Lehet, hogy bizonyos dolgokat rosszul tudunk, vagy túl hevesen védünk egy álláspontot - mert fontosnak tartjuk.

Vagy csak rossz napom volt, vagy ... - emberek vagyunk mi is.

Szerintem a gonosz, rossz emberekkel semmi tenni valónk nincsen, mert majd Isten a maga akarata szerint tesz velük azt amit akar, pl.: Saul - Pál

A vérkérdéssel kapcsolatban: nekem is volt már több műtétem, de az orvos soha nem mondta, hogy ha vért adna akkor biztosan életbe maradnák.

Valószínűleg ők is tudták, hogy csak emberek és garantálni az életemet nem tudják, max a túlélési % javítani.

Nem fogadtam el és mégis élek.

Rosszul döntöttem?

Szerintem nem.

2013. ápr. 19. 17:39
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

"Ráadásul semmi bibliai alapja nincs ennek, a

végső érvek már csak az " én így gondolom,

tehát ez a helyes" szintűek ,röhej..." Dehogy nincs alapja, van, méghozzá Bibliai és ha olyan okos vagy, akkor cáfold meg itt ezt, itt már egyszer kitárgyaltuk a témát: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4.. "Pl itt alaposan elbuktak:" Nincs ott semmiféle elbukás a részünkről, nyugodtan nézze meg mindenki.

2013. ápr. 19. 18:38
 15/19 anonim ***** válasza:

eloszor is!!

mi az hogy "jehova"??noo csak mert olyan nincsen,es soha nem is volt!!

volt-van-(es lesz orokke)-olyan hogy,;-Y.H.V.H.-a heber es arami kiejetesek szerint-(ezek a legkorabbiak!!)-= Ehye Ahye Ehye=Vagyok Aki Van!!

mint ahogy a "tizparancsolat" elso parancsai is kimondja,;-

-ANI ANOKHI=EN vagyok az UR az Atyaid I.-stene!Elotted nincs mas Isten mint az UR!!

2013. ápr. 22. 09:38
 16/19 anonim ***** válasza:

"mi az hogy "jehova"??noo csak mert olyan

nincsen,es soha nem is volt!!" Sajnos ezzel is mellégfogtál, ugyanis ezt nem mi találtuk ki, a Jehova a magyarban leggyakrabban használt neve a JHWH tetragrammnak, a pontos kiejtést nem tudja senki sem, úgyhogy ebbe kár volt belekötnöd, az a lényeg, hogy használjuk.

2013. ápr. 23. 15:16
 17/19 anonim ***** válasza:

Bocsánat, ez így helyesebb "leggyakrabban használt

Fordítása a JHWH tetragrammnak"

2013. ápr. 23. 15:18
 18/19 anonim ***** válasza:

Istvan!

tevedsz!a YHVH tetragramm-nak a jekenteset az UR a sinain a har Horeb-re felmeno Moishe Rabbenu-nak kinyilatkozta,igy "EHYE AHYE EHYE"=Vagyok Aki Van!!

vagyis az UR kozolte Moishe-val a tetragramm jelenteset,miutan Moishe Rabbenu megkerdzete -"ki vagy Te Uram hogy kit imadjunk?"

2013. ápr. 23. 23:29
 19/19 anonim ***** válasza:
Isten fontosabb mint Isten... x'D
2018. máj. 24. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!