Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten szerint mi volna a...

Isten szerint mi volna a helyes? Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Van egy "barátnőm" .. akit igazán nem is neveznék annak, de ebbe ne menjünk most bele, miért nem..

2 éve van barátja, azóta csalja, és engem rendszeresen beavat, persze nem mindenbe, mert van amit csak másoktól hallottam vissza. Legalább 6-7 fiúval csalta meg, mondván ő kiakarja élni magát, de a srácot nem hagyja ott... inkább hazudozik neki, pedig a srác mindent megtesz érte.

Mindez nem volt elég neki, most egy olyan fiúval kezdett ki, akivel én majdnem 1 évig jártam... most nálam is elszakadt a cérna, mert ismerem a barátját, és utálok a szemébe nézni ezzel a tudattal..

Isten mit tartana szerintetek helyesnek? Ha mindent elmondanék a barátjának, vagy ha hallgatnék?

Nem tudom mit tegyek mert aki ilyeneket tesz az úgyis előbb utóbb ráfázik, és én nem akarok igazságosztó lenni, de a hazugságban sem akarok cinkos lenni, és mindemellett zavar, hogy képes ilyet tenni velem is.. nincsenek gátlásai. Viszont nem akarok olyat tenni, amit Isten nem tartana helyesnek... és nem tudom mi ez..

Ti mit gondoltok?

2013. ápr. 17. 20:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Alapvető elvem, hogy senki ne .... bele a másik életébe, ha az senkinek sem árt.

De úgy gondolom, hogy nem szép dolog egy embert hitegetni és kihasználni. Szóval nyugodtan áruld el az igazat. De csak finoman hívd fel a figyelmét a személynek.

2013. ápr. 17. 20:36
 2/7 anonim ***** válasza:

Látod milyen helyzetbe hozott a gonosz?

Ha szólsz a fiúnak, akkor bár igazat mondtál, mégis bűnbak leszel és minden baj forrása.

Ha nem szólsz, akkor passzív tettestárs. Egyik sem jó.

Ha nem félsz tőlük, akkor szólj a fiúnak. Ha van okod a félelemre, akkor ismeretlenül Facebook-on.

2013. ápr. 17. 20:53
 3/7 Pendulum92 ***** válasza:
Én véleményem az, hogy nem a te dolgod, hagyd ki magad belőle. Lehetsz szemlélő, de nincs jogod bíráskodni felettük, így egyedül szerintem az a megoldás, ha egyik füleden be, másikon ki. Perszea tudat emészthet, de nem a te hibád ez. Én megszakítanám a kapcsolatot egy ilyen emberrel. Nincsenek is a környezetemben.
2013. ápr. 17. 21:23
 4/7 Pendulum92 ***** válasza:

"Nem tudom mit tegyek mert aki ilyeneket tesz az úgyis előbb utóbb ráfázik, és én nem akarok igazságosztó lenni, de a hazugságban sem akarok cinkos lenni"

Akkor lennél cinkos, ha mondjuk falaznál a "barátnődnek", így nem vagy az. Nem a te hibád, hogy tudsz róla, és hogy az exeddel kezdett ki.

2013. ápr. 17. 21:26
 5/7 Pendulum92 ***** válasza:
A "barátnőd" meg úgy is megkapja a magáét majd...
2013. ápr. 17. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ne mondd el, és próbáld ezzel a csajjal minél kevésbé tartani a kapcsolatot. Megmondhatod neki, ha szóbaálltok, hogy Neked nem tetszik, amit csinál, nem helyesled (ha eddig még nem mondtad), és hogy nem szeretnél az ő kis szokásai szerint hülye helyzetekbe kerülni, úgyhogy hagyjon ki az elmeséléseiből.

Azért mondom, hogy a fiúnak ne szólj, mert ha ennyire gátlástalan a csaj, hatalmasat csattanhat az egész Rajtad. Remélhetőleg úgyis kiderül a dolog.

Egész jó ötletnek tartom, hogy ismeretlenül írj neki fb-on, de csak akkor, ha ezer százalékig titokban tudod tartani a kilétedet és valami bizonyítékot is fel tudsz hozni.

2013. ápr. 17. 21:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Legyél olyan mint a jó só és kezd el szépen irritálni azt a rib#ncot. Te csupán igazat szólsz azzal, ha mindent elmondasz a barátjának ezt pedig a Biblia nem tiltja tudtommal.
2013. ápr. 17. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!