Ha megkéne neveznetek 2-3, számotokra veszélyes, furcsa, vagy elidegenítő vallást, tehát amik taszítanak benneteket, melyeket neveznétek meg?
Van egy előttem válaszoló, aki a kereszténységet és a zsidó vallást tartja a legveszélyesebbnek. Nos én nem értek vele egyet.
1: A zsidó vallás nem foglalkozik más emberek csak magukkal, nem veszélyes. Az hogy vannak háborúk, hogy el akarják foglalni más népek Jeruzsálemet, ezzel kapcsolatban igen vannak háborúk de az a város a zsidóké és joguk van megvédeni!
Tehát aki azt állítja hogy a zsidó vallás veszélyes az vagy buta és nem tud semmiről vagy pedig hazudik!
2: A kereszténységet sokan össze keverik a katolicizmussal. A katolicizmus tényleg veszélyes mert ügye sok háborút kirobbantottak már de semmi köze a kereszténységhez!
Azt nevezik kereszténynek aki Jézust követi, márpedig Jézus és a Biblia egy békés vallásról szól!
Ezzel kapcsolatban is csak azt tudom mondani, hogy aki szerint a kereszténységet veszélyesnek tartja az vagy buta és fogalma sincs a dolgokról, vagy pedig hazudik!
"Ezzel kapcsolatban is csak azt tudom mondani, hogy aki szerint a kereszténységet veszélyesnek tartja az vagy buta és fogalma sincs a dolgokról, vagy pedig hazudik!"
Már ne haragudj, de aki a te véleményeddel nem ért egyet, arra nem kell figyelni vagy hazudik. Viszont ha neked nem tetszik más véleménye az oké?
Pont ezért veszélyes dolog az összes vallás. A fejed már szépen át van mosva.
u.i. az evolúció nem vallás. Nem ártott volna bejárni bioszórákra.
Jelenleg az iszlám jelenti a legnagyobb fenyegetést a Földre. Taszít a tanítása és az életfelfogásuk is, erőszakossága főleg.
Második szerintem is a szcientológia, ha lehet vallásnak nevezni.
A bronzérmes pedig - ami igaz csak a mi kis mikro közösségünket mérgezi - szerintem a Hit Gyülekezete. Egy politikai ideológiát közvetítenek, amire vallásos magyarázatot keresnek. Tehát ez sem igazán vallás.
Mi mást lehet még reagálni rá? Érvelni? A tucat baromságra, amit összeírtál?
Sürgősen kapcsold vissza magad a valós életbe, mert akkor kevesebb kellemetlen meglepetés fog érni.
" az evolúció nem vallás"
Ez a te világnézeted. A másik, hogy érettségizett ember vagyok, tudom mi az a biológia :)
Én mindent elmondtam de mint minden vitában ennél is az lesz a lényeg, hogy kinél van az utolsó szó.
Mivel nincs kedvem napokig vitatkozni ezért, én itt abba is hagyom, amit el akartam mondani azt elmondtam.
További szép napot!
1) Szcientológia és hasonló pénzbeszedés céljára készült kamu vallások.
2) Nagy vallásokon belül azok a csoportok, melyek igen csak félreértettek valamit, mert erőszakhoz folyamodnak valamely felsőbb hatalom nevében nevében. pl araboknál szokott állni a bál, vagy az íreknél azok a marhák akik képesek voltak utcai harcot vívni azon hogy katolikus, vagy protestáns. (régebi cikk, de ilyen emberekre gondolok: [link] )
Szóval nem a vallásokat akarom elítélni egy kalap alá véve minden hívet, mint valaki, hanem azoknak kiforgatott, saját pillanatnyi politikai célokra szabott torz mását. (A koránban sincs benne, hogy menj ki a bank elé és robbants fel magad, mert megjutalmazunk érte...)
Azt kell mondanom, hogy minden vallás veszélyes.
Régen ez azért nem látszott annyira, mert az élet is éppen elég veszélyes volt - de ma már nem, így elég feltűnő, hogy mit csinálnak a vallások.
Persze a szcientológia a legveszélyesebb, meg van néhány pusztító vallás (sátánista, hasonló).
De a többi vallás is nagyon kedvez az erőszaknak.
És sajnos a butaságnak is, ami szintén veszélyes tud lenni!
Ateizmus, evolúció, pénzimádat nem vallás!
Amúgy az ateizmus nem is buzdít az erőszakra, és az ateisták alaphelyzetben békésebbek a hívők nagy többségénél.
Ez mondjuk abból is látszik, hogy itt ki pontoz le kit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!