Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha megkéne neveznetek 2-3,...

Ha megkéne neveznetek 2-3, számotokra veszélyes, furcsa, vagy elidegenítő vallást, tehát amik taszítanak benneteket, melyeket neveznétek meg?

Figyelt kérdés
És leírnátok választásotok okát is? Köszönöm.

2013. ápr. 11. 08:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
22%

Van egy előttem válaszoló, aki a kereszténységet és a zsidó vallást tartja a legveszélyesebbnek. Nos én nem értek vele egyet.

1: A zsidó vallás nem foglalkozik más emberek csak magukkal, nem veszélyes. Az hogy vannak háborúk, hogy el akarják foglalni más népek Jeruzsálemet, ezzel kapcsolatban igen vannak háborúk de az a város a zsidóké és joguk van megvédeni!

Tehát aki azt állítja hogy a zsidó vallás veszélyes az vagy buta és nem tud semmiről vagy pedig hazudik!

2: A kereszténységet sokan össze keverik a katolicizmussal. A katolicizmus tényleg veszélyes mert ügye sok háborút kirobbantottak már de semmi köze a kereszténységhez!

Azt nevezik kereszténynek aki Jézust követi, márpedig Jézus és a Biblia egy békés vallásról szól!

Ezzel kapcsolatban is csak azt tudom mondani, hogy aki szerint a kereszténységet veszélyesnek tartja az vagy buta és fogalma sincs a dolgokról, vagy pedig hazudik!

2013. ápr. 11. 14:54
 12/20 anonim ***** válasza:
26%
Úgy látom csak ezt tudod te is beadni normális és helytálló érvelések helyett. Szép.
2013. ápr. 11. 14:55
 13/20 anonim ***** válasza:
73%

"Ezzel kapcsolatban is csak azt tudom mondani, hogy aki szerint a kereszténységet veszélyesnek tartja az vagy buta és fogalma sincs a dolgokról, vagy pedig hazudik!"

Már ne haragudj, de aki a te véleményeddel nem ért egyet, arra nem kell figyelni vagy hazudik. Viszont ha neked nem tetszik más véleménye az oké?

Pont ezért veszélyes dolog az összes vallás. A fejed már szépen át van mosva.

u.i. az evolúció nem vallás. Nem ártott volna bejárni bioszórákra.

2013. ápr. 11. 14:59
 14/20 anonim ***** válasza:
38%

Jelenleg az iszlám jelenti a legnagyobb fenyegetést a Földre. Taszít a tanítása és az életfelfogásuk is, erőszakossága főleg.

Második szerintem is a szcientológia, ha lehet vallásnak nevezni.

A bronzérmes pedig - ami igaz csak a mi kis mikro közösségünket mérgezi - szerintem a Hit Gyülekezete. Egy politikai ideológiát közvetítenek, amire vallásos magyarázatot keresnek. Tehát ez sem igazán vallás.

2013. ápr. 11. 15:00
 15/20 anonim ***** válasza:
70%

Mi mást lehet még reagálni rá? Érvelni? A tucat baromságra, amit összeírtál?

Sürgősen kapcsold vissza magad a valós életbe, mert akkor kevesebb kellemetlen meglepetés fog érni.

2013. ápr. 11. 15:02
 16/20 anonim ***** válasza:
22%

" az evolúció nem vallás"

Ez a te világnézeted. A másik, hogy érettségizett ember vagyok, tudom mi az a biológia :)

Én mindent elmondtam de mint minden vitában ennél is az lesz a lényeg, hogy kinél van az utolsó szó.

Mivel nincs kedvem napokig vitatkozni ezért, én itt abba is hagyom, amit el akartam mondani azt elmondtam.

További szép napot!

2013. ápr. 11. 15:03
 17/20 anonim ***** válasza:
92%

1) Szcientológia és hasonló pénzbeszedés céljára készült kamu vallások.

2) Nagy vallásokon belül azok a csoportok, melyek igen csak félreértettek valamit, mert erőszakhoz folyamodnak valamely felsőbb hatalom nevében nevében. pl araboknál szokott állni a bál, vagy az íreknél azok a marhák akik képesek voltak utcai harcot vívni azon hogy katolikus, vagy protestáns. (régebi cikk, de ilyen emberekre gondolok: [link] )

Szóval nem a vallásokat akarom elítélni egy kalap alá véve minden hívet, mint valaki, hanem azoknak kiforgatott, saját pillanatnyi politikai célokra szabott torz mását. (A koránban sincs benne, hogy menj ki a bank elé és robbants fel magad, mert megjutalmazunk érte...)

2013. ápr. 11. 15:12
 18/20 anonim ***** válasza:
51%
Én a Péter által is képviselt tudományellenes degenerációt tartom a legtaszítóbbnak.
2013. ápr. 11. 19:10
 19/20 anonim ***** válasza:
75%
A szcientológia és az iszlám vallás, és a mostani nagy anyagiasság és kivagyiság (bár utóbbi inkább társadalmi jelenség, mint teológiai; de attól még ugyanolyan veszélyes).
2013. ápr. 11. 21:13
 20/20 anonim ***** válasza:
47%

Azt kell mondanom, hogy minden vallás veszélyes.

Régen ez azért nem látszott annyira, mert az élet is éppen elég veszélyes volt - de ma már nem, így elég feltűnő, hogy mit csinálnak a vallások.

Persze a szcientológia a legveszélyesebb, meg van néhány pusztító vallás (sátánista, hasonló).

De a többi vallás is nagyon kedvez az erőszaknak.

És sajnos a butaságnak is, ami szintén veszélyes tud lenni!

Ateizmus, evolúció, pénzimádat nem vallás!

Amúgy az ateizmus nem is buzdít az erőszakra, és az ateisták alaphelyzetben békésebbek a hívők nagy többségénél.

Ez mondjuk abból is látszik, hogy itt ki pontoz le kit.

2013. ápr. 13. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!