Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A hit gyülekezete és a nagy...

A hit gyülekezete és a nagy keresztény egyházak ugyanazt az Istent imádják?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 7. 21:19
1 2 3
 21/30 Annta ***** válasza:
78%
Szerintem a kérdező nem vitát nyitni akart. Isten egy van, de hamis istenekből van sok. A hit gyülekezete a Szentírás, a Biblia Istenét imádja. Azt, hogy a HGY és más keresztény egyházak ugyanazt az Istent imádnak, csak akkor dönthető el, ha megnézzük, a HGY-sek Istenének és más keresztény egyházak Istenének vannak e véleménykülönbségeik, esetleges nézeteltéréseik. Viccen kívül! Kedves kérdező, gondolj csak bele és nézz utána, vagy személyesen próbáld ki. Ha tényleg érdekel a téma, ez az egyetlen út, hogy választ kapj. Győződj meg róla személyesen, nézd meg!
2013. ápr. 9. 19:27
 22/30 Csutorás Zoltán válasza:
61%

Most hallom a Száváék beléptek németsanyihoz,ez a cigánybűnözők bevett szokása,meggyilkolom-meggyónom,oszt kvittek vagyunk a Jézuskával!

Nincsenek kétségeim,hogy a Nazaret-i kizavarta volna nem csak a Száváékat,mint kufárokat,a németsanyikát is,aki köztudottan Israel állam zászlajával kidekorálva tartja a "gyüliket" - többek között -pénzért-gyónáscetlik jött létre a reformáció,a többi Google...

2013. ápr. 9. 20:29
 23/30 anonim válasza:
100%
Én a hit gyülekezetéből egy valakit személyesen ismertem. Felháborított az állandó nyomulása, rábeszélése, viselkedése, hazudozásai. Remélem nem ez a jellemző. A hittel kapcsolatban az a véleményem, hogy magunk próbáljunk úgy élni, hogy legalább másoknak ne ártsunk, ha magunk környezetét tönkretettük, akkor próbáljuk magunk helyrehozni, próbáljunk úgy élni, hogy másoknak legalább ne ártsunk, és kapaszkodónkat, hitünket ne arra használjuk, hogy mások felett uralkodni akarunk, ha cselekedeteinket jó célra használjuk, nem érzünk lelkiismeret furdalást azért mert tévedtünk, s most jön a nagy mondás "Tévedni emberi dolog.", ártani már nem az.
2013. ápr. 11. 13:22
 24/30 mustafa33 ***** válasza:
51%

A leírt v álaszokból azt látom, hogy a HGY nem monoteista. Sok istenről tud és egyet tart sajátjának.

Mert elutasítják, hogy Isten egy. Még egy JT is elismeri, hogy ugyan arról az Istenről van szó, csak éppen ők tudják és használják a valódi nevét. A HGY-s ezt nem ismeri el. csak ő tudja a tutit, mert neki ezt egy showmann pásztor egy show műsorban elmondta és néhány cirkuszi erőművész telefonkönyv tépdelésel be is bizonyította a nasgycirkuszuk színpadán.

Pedig Allah(im) és Ellohim ugyan az a szó csak más kiejtéssel. Jézus Krisztus személyének isteni megítélésében pedig még más keresztény felekezetekben is van eltérés. Attól, hogy a zsidók egyáltalán nem ismerik sőt eretneknek tartják, a muszlimok prófétának de nem istennek, a keresztények sem egységesek.

A kérdés pedig az Istenről szólt, nem az imádat formájáról, és nem is a vallások további részleteiről vagy a háromságtanról.

2013. ápr. 12. 01:52
 25/30 anonim ***** válasza:
A Hit Gyülekezete tanításai a Biblia és a teljes evangéliumon alapulnak ennek fényében mondhatjuk hogy a Biblia Istenét imádják. Amennyiben az általad meg nem nevezett nagy keresztény egyházak is a Bibliát tartják Istentől jövő szent kijelentésnek és a tanításaikat arra illetve a teljes Bibliára/evangéliumra alapozzák tehát ők is a Biblia Istenét imádják akkor mondhatjuk hogy igen ugyanazt az Istent imádják.
2013. ápr. 19. 23:27
 26/30 mustafa33 ***** válasza:
És akik csak a Biblia felét, az ó szövetséget tartják Istentől eredőnek azok nem ugyan azt az Istent imádják? Ábrahám Istene nem Márk, Máté, János, Lukács, Pál, Péter Istene? Ha nem akkor miért hivatkoznak gyakran rá?
2013. ápr. 20. 00:22
 27/30 kzs ***** válasza:

@ mustafa33

Ezt írod: "A leírt v álaszokból azt látom, hogy a HGY nem monoteista. Sok istenről tud és egyet tart sajátjának.

Mert elutasítják, hogy Isten egy."

> Na ez nem igaz. A Hit Gyülekezete (továbbiakban: HGY) monoteista, és kizárólag a SzentÍrásban foglaltakat tanítja.

Hiszi és vallja a Szentháromságot, vagyis hogy Isten 3-féle képpen jelenik meg: Atya, Fiú és Szent Szellem.

És igenis vallja Isten neveit, csak nem Jehovának, hanem Jahvének hívja, és megvallásokban megszenteli az Ő nevét.

pl. Jahve Cidkénu - Istenben van az igazságom;

Jahve Nisszi - Isten mint győzelmi zászlóm: Jézus győzedelmeskedett az alvilág fejedelemségein, a pokol erőin.

Jahve Raffa - Istenben van az én gyógyulásom

stb.

-----------

Egyébként az igaz, hogy Isten valóban Márk, Máté, János, Lukács, Pál, Péter Istene.

Minthogy Ésaiásnak, Elizeusnak, Ezékielnek, Mózesnek stb. is az Istene.

Ezekkel tisztában vagyunk.

De Isten konkrétan úgy nyilatkozik magáról, mint Ábrahám, Jákob, és Izsák Istene (2Mózes 3/6; 2Mózes 3/15-16; 2Mózes 4/5) és a megvallásaink során ezeket a neveket emeljük ki.

2013. ápr. 20. 10:58
 28/30 mustafa33 ***** válasza:

A 25-ös válaszoló azt írta, akik a teljes Bibliát /evangéíliumot valják azok egy, ugyan azt az Istent imádják. Erre kérdeztem, hogy akik csak az Ó szövetséget valják azok nem ugyan azt az Istent imádják szerinte? Konkrétan azt kérdeztem, vajon szerinete a zsidók nem ugyan azt az Istent imádják, elvégre Ábrahám Istenét imádják aki az Új szövetség Istene is nemde?

Avval, hogy a HGY több istent ismer, arra utaltam, hogy nem tekintik ugyanannak az istennek JHVH-t, (vagy Ellohimot) mint Allahot, vagy bármely más egyistenhit istenét akit csak más módon imádnak más és más vallások, pedig az Isten csak egy és ugyan az, nevezzék bárhogy a különböző hitek hívei.

2013. ápr. 22. 21:17
 29/30 Andizsuzsi ***** válasza:
Én azt szeretném megkérdezni, hogy mi az, hogy a Biblia Istene? Van másnak is istene? Én katolikusként nem abban hiszek, hogy van több/sok isten, és abból az enyém az igazi, hanem abban, hogy nincs más Istenen kívül. Szerintem az apostoli hitvallás első sora ezt gyönyörűen példázza: Hiszek az EGY Istenben.
2013. ápr. 23. 03:19
 30/30 anonim ***** válasza:
ezek csak a pénzt imádják
2013. ápr. 23. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!