A keresztény vallás szerint bűn a maszturbáció?
1értelműen bűn és punktumm.
és nem azért mert valaki azt mondta. v mert az 1ház azt mondta. hanem mert az ÉLŐ ISTEN mondta.
és kedves kommentelő, itt felettem:D minke éppen az különböztet meg az állatoktól, h tudunk uralkodni a vágyainkon, szal engem ne hasonlíts 1 állathoz. köcce :D
bűn, mert az is a paráznaság 1ik formája.
öncélú vagy, csak magadra gondolsz, mikor azt csinálod. semmi értelme.
Szia!
Biblia olvasó keresztyén vagyok, de a Bibliában nem találtam kifejezetten olyat, hogy bűn.
Pontosabban: csak az az 1Mózes-beli ige, ami van,
De gondoljunk bele, Az az Isten, aki ennyi mindent tett a világért, és hatalma van a halálon, miért lenne inkább mérges? Mert semmibe veszed a parancsát, ami a te javad szolgálja ( gondoljunk egy olyan apára aki féltőn szereti a gyermekét) vagy mert maszturbálsz?
A maszturbáció önmagában nem lehet ÍGY elítélendő.
DE! ha egy picit belegondolunk, akkor milyen képek, gondolatok vannak a fejedben közben? Nem hiszem, hogy a lelki épülésed szolgálja. Ráadásul, ha feltételezzük, hogy Isten mindent lát, akkor azokkal a gondolatokkal, képekkel a fejedben, amik maszturbáció alatt ott vannak, nem biztos, hogy utána oda mernél állni Elé... Tehát ilyen formán nekünk árt. Mondhatjuk(?) hogy elválaszt Istentől. És ha belegondolunk mi a bűn? Nem-e az, ami elválaszt Tőle? (Ézsaiás 59.2)
ezzel nem azt mondom, hogy ne csináljuk, hanem:
"Minden szabad" egy keresztyén embernek, "de nem minden használ"... ( 1 kor. 10.23)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!