A Keresztények is bálványimádók?
"A kereszt, mint valójában kínzó és kivégzőeszköz, egy "faragott" kép, tárgy, melyet az imádatban legjobb esetben is "segédeszközként" használnak, akik használják."
Hasonló tárgy még a Biblia, a szemüveg amivel olvasunk vagy a templom amiben imádkozunk. Ezeket is használjuk imádkozáskor.
Ezeknek a készítése is tilos?
A kereszt az embereket arra emlékezteti hogy milyen nagy szeretete volt Jézusnak hogy képes volt őértük egy ilyen kegyetlen halállal meghalni. Az imában is segít, ha a keresztre nézek és úgy imádkozom akkor sokkal könnyebb a szórakozottságot legyőzni. A kereszt sokkolja azt aki nézi ha belegondol hogy mit néz és gondolkodásra ösztönzi. Emellett a gonosz lelkeket is folyamatosan emlékezteti hogy arra hogy hogyan lettek legyőzve, milyen áldozat árán. Ezért nem tudják elviselni a látványát és ezért használják a keresztet ördögűzéseknél.
A kereszt manapság elsősorban nem egy kivégzőeszközt jelképez hanem Krisztus győzelmét.
"Gal 6,14 - Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak."
Azt a keresztet ami a legelvetemültebb bűnözők megalázó kivégzőeszköze volt, Isten Jézus győzelmének és szeretetének jelképévé tette.
"Hasonló tárgy még a Biblia, a szemüveg amivel olvasunk vagy a templom amiben imádkozunk. Ezeket is használjuk imádkozáskor."
Folyton félremagyarázzátok, már pedig válaszoltam rá. Akinek a Biblia, mint könyv, mint tárgy ugyanolyan imádati tárgy ("segédeszköz") :), mint a kereszt, az már elég szomorú! Nem a Biblia (mint tárgy) a szent, hanem a benne lévő szellem, az isteni igazság. A Biblia (mint papírra nyomott könyv) kiválóan helyettesíthető más adathordozókon, akár virtuális formában is. Az imádatukban keresztet használók számára a kereszt pedig mindenképpen az marad, ami, náluk azt nem lehet kiváltani mással, más formájúvá, mert annak a tárgynak az adja a "jelentőségét" számukra. Valójában a bibliai szellem szerint egy "faragott képnek" minősül, melynek készítése is tilos az imádatban!!!
Ezért ne keverjük össze a dolgokat. A Bibliában Isten azt parancsolta, hogy "szellemben és igazságban" kell Őt imádni, és NEM LÁTÁSBAN. Tehát nem készíthetünk erre a célra semmit, ami hozzá hasonló, ami "rá emlékeztet" (mert különben elkalandozik a hívő - ez nagyon tetszett :) ), mert ezzel megsértjük a bibliai parancsát.
"A kereszt az embereket arra emlékezteti hogy milyen nagy szeretete volt Jézusnak hogy képes volt őértük egy ilyen kegyetlen halállal meghalni."
Engem a bibliában olvasottak emlékeztetnek erre.
""Gal 6,14 - Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak.""
És még minket vádoltok azzal, hogy indokolatlanul szó szerint vesszük az Írásokat! Ugye nem a szó szerinti kivégzőeszközével "dicsekedett" Pál????
"Azt a keresztet ami a legelvetemültebb bűnözők megalázó kivégzőeszköze volt, Isten Jézus győzelmének és szeretetének jelképévé tette."
Nem. Az emberek tették azzá, nem Isten!!!! Nem fogjunk rá olyant, amihez neki semmi köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!