Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Keresztények is bálványimádók?

A Keresztények is bálványimádók?

Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy nem, de hát akkor mi célt szólgál a kereszt? Márpedig az is bálványimádat!

2013. márc. 26. 21:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"A kereszt, mint valójában kínzó és kivégzőeszköz, egy "faragott" kép, tárgy, melyet az imádatban legjobb esetben is "segédeszközként" használnak, akik használják."

Hasonló tárgy még a Biblia, a szemüveg amivel olvasunk vagy a templom amiben imádkozunk. Ezeket is használjuk imádkozáskor.

Ezeknek a készítése is tilos?

A kereszt az embereket arra emlékezteti hogy milyen nagy szeretete volt Jézusnak hogy képes volt őértük egy ilyen kegyetlen halállal meghalni. Az imában is segít, ha a keresztre nézek és úgy imádkozom akkor sokkal könnyebb a szórakozottságot legyőzni. A kereszt sokkolja azt aki nézi ha belegondol hogy mit néz és gondolkodásra ösztönzi. Emellett a gonosz lelkeket is folyamatosan emlékezteti hogy arra hogy hogyan lettek legyőzve, milyen áldozat árán. Ezért nem tudják elviselni a látványát és ezért használják a keresztet ördögűzéseknél.

A kereszt manapság elsősorban nem egy kivégzőeszközt jelképez hanem Krisztus győzelmét.

"Gal 6,14 - Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak."

Azt a keresztet ami a legelvetemültebb bűnözők megalázó kivégzőeszköze volt, Isten Jézus győzelmének és szeretetének jelképévé tette.

2013. márc. 29. 09:22
 22/25 anonim ***** válasza:
39%

"Hasonló tárgy még a Biblia, a szemüveg amivel olvasunk vagy a templom amiben imádkozunk. Ezeket is használjuk imádkozáskor."

Folyton félremagyarázzátok, már pedig válaszoltam rá. Akinek a Biblia, mint könyv, mint tárgy ugyanolyan imádati tárgy ("segédeszköz") :), mint a kereszt, az már elég szomorú! Nem a Biblia (mint tárgy) a szent, hanem a benne lévő szellem, az isteni igazság. A Biblia (mint papírra nyomott könyv) kiválóan helyettesíthető más adathordozókon, akár virtuális formában is. Az imádatukban keresztet használók számára a kereszt pedig mindenképpen az marad, ami, náluk azt nem lehet kiváltani mással, más formájúvá, mert annak a tárgynak az adja a "jelentőségét" számukra. Valójában a bibliai szellem szerint egy "faragott képnek" minősül, melynek készítése is tilos az imádatban!!!

Ezért ne keverjük össze a dolgokat. A Bibliában Isten azt parancsolta, hogy "szellemben és igazságban" kell Őt imádni, és NEM LÁTÁSBAN. Tehát nem készíthetünk erre a célra semmit, ami hozzá hasonló, ami "rá emlékeztet" (mert különben elkalandozik a hívő - ez nagyon tetszett :) ), mert ezzel megsértjük a bibliai parancsát.

"A kereszt az embereket arra emlékezteti hogy milyen nagy szeretete volt Jézusnak hogy képes volt őértük egy ilyen kegyetlen halállal meghalni."

Engem a bibliában olvasottak emlékeztetnek erre.

""Gal 6,14 - Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak.""

És még minket vádoltok azzal, hogy indokolatlanul szó szerint vesszük az Írásokat! Ugye nem a szó szerinti kivégzőeszközével "dicsekedett" Pál????

"Azt a keresztet ami a legelvetemültebb bűnözők megalázó kivégzőeszköze volt, Isten Jézus győzelmének és szeretetének jelképévé tette."

Nem. Az emberek tették azzá, nem Isten!!!! Nem fogjunk rá olyant, amihez neki semmi köze.

2013. márc. 29. 11:58
 23/25 anonim ***** válasza:
39%
Igen! (mármint bálványimádó, mint az afrikai totemek, vagy a hindu szobrocskák...)
2013. ápr. 26. 22:03
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos értelemben már Jézusból bálványt csináltak,mert túlértékelik a személyét,pedig a tanítására kellene figyelni,ami arról szól,hogy Isten bennünk van,és ennek kell megfelelni,nem pedig mások előtt hajlongani.
2013. ápr. 27. 07:02
 25/25 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam a Bibliában, hogy Istent nem szabad semmiképpen ábrázolni, mert az bálványimádás, a Kereszten Jézus van és te Istenhez imádkozol, szóval ez nekem sehogyan sem bálványimádás... És Jézus megváltotta az embereket szenvedéseivel stb ezért van a kereszt...
2013. aug. 26. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!