Érdekes, hogy sokan kulázzák az evolúciót, pedig a predesztináció fanatikus hite még rosszabb dolgokba vihet bele. Nem elég, hogy bármit megtehetsz, mert úgy van jól, jön még az az elv is, hogy semmit nem kell megtenni.
Ilyen nincs. Nem vagyunk robotok. A tetteinknek következménye van. Persze vannak korlátaink és Isten felett soha nem leszünk.
Ez olyan, mintha a világ egy illúzió lenne, amit leélsz xy forgatókönyv szerint és nem változtathatsz rajta. Na ilyen nincs. Akkor Jézus és Isten is csak egy színész. És még hazugok is.
Péter egyébként jó dolgokat írt.
Persze lehet mondani, hogy ezeknek mind így kell megtörténni, a mi érdekünkben.
Hogy az élet egy lecke. Tehát Isten ismerte a lelkeket és tudta mi kell nekik az üdvösséghez. Mit kell nekik átélni.
Na de akkor mindenki üdvözülni fog? (minek ehhez élet?)
Az is, aki terrorista?
Na és akkor itt jön a logikai hiba, hogy xy léleknek meg akarja mutatni, hogy elvesztek? Miközben szabad döntést sem adott nekik? Vagy direkt kárhozatra teremtett másokat?
Ilyen nincs...
Ez a mondat nagyon tetszik: " Tehát
Isten ismerte a lelkeket és tudta
mi kell nekik az üdvösséghez. Mit
kell nekik átélni."
Közben túl vagyok két beszélgetésen a témában és a következőkkel kell egyet értsek:
Jézus véráldozatát nem szabad figyelmen kívül hagyni, az mindenkiért történt.
Isten kivétel nélkül mindenkit hív és halálig küzd az emberért.
Talán az előfordulhat, mivel gyakran vétenek fordítási hibát, ezért a Róma8 29-30 eredeti héber szövege jelentése nem teljesen ez, hanem olyasmi, ami egyes emberek eleve elrendelését írja le.
De ezt ebben az életben nem biztos, hogy megtudjuk.
"predesztináció jelen esetben nem kötelezőséget,ha nem erős motívációs lehetőséget"
Hát szerintem ha csak erős motívációs lehetőségről beszélünk az még nem predesztináció.
Megkérdeztem egy tanítót is, ő kihangsúlyozta, hogy nem eleve elrendelésről beszélünk, hanem előre ismerést jelent.
Talán ezért is lett megkeményítve a fáraó szíve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!