Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Most fogok menni gyonni és...

Berti12 kérdése:

Most fogok menni gyonni és azt kérdezném meg h ti hogyan szoktátok meggyóni azt h maszturbáltam=kivertem)?

Figyelt kérdés
lécci segitsetek

2013. márc. 26. 07:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Mondd, hogy "parázna testi örömöknek" hódoltál.

- Vagy valami ilyesmit -

Ez sok minden lehet, így talán nem olyan kellemetlen neked.

2013. márc. 26. 13:12
 12/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. márc. 26. 13:47
 13/20 tetris ***** válasza:
40%

Szerintem még maga a pap is szokott néha-néha könnyíteni magán, ha már nagyon teli van a puttonya. Meg fogja érteni.

Nem ide tartozik, de el kell mesélnem. A múltkor jártam egy templomban, ahol volt egy hangszigetelt gyónófülke, hogy a hangosan beszélők titkai ne hallatszanak ki. Bizonyára néhányszor már megtörtént, hogy valaki ordítva gyónta meg, hogy este, a paplan alatt.... izé

2013. márc. 26. 14:38
 14/20 mayan125 ***** válasza:
66%
Ha úgy gondolod hogy vétkezel ezzel, akkor egész egyszerűen ne csináld. A gyónás csak kifogás; nem leszel tőle jobb ember. Az igazi megbánást kontroll követi. Vagyis, ha tényleg bánnád, akkor nem csinálnád többé.
2013. márc. 27. 08:38
 15/20 mayan125 ***** válasza:
88%
Ja, és ezzel együtt én nem állítom, hogy biztosan bűn lenne(csak magánvélemény). Egyszerűen csak a gyónás felemás koncepciójára próbáltam rávilágítani. Nem gyónni kell, hanem jól cselekedni. És akkor nem lesz mit meggyónni.
2013. márc. 27. 08:41
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"A gyónás csak kifogás; nem leszel tőle jobb ember. Az igazi megbánást kontroll követi. Vagyis, ha tényleg bánnád, akkor nem csinálnád többé."

A szentgyónás végén van egy ima, ami így hangzik: "Teljes szívemből bánom minden bűnömet, mert azokkal a Jóistent megbántottam. Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem és a bűnt elkerülöm!"

Tehát amit írtál és a gyónás nem zárja ki egymást, sőt ha nincs benne a gyónóban a változás szándéka, akkor az egy érvénytelen, nem igazi gyónás.

2013. márc. 27. 09:40
 17/20 mayan125 ***** válasza:
Egyetértek,én is ugyanerről beszéltem, még ha máshogyan is fejeztem ki. A gyónás akkor 'ér' valamit, ha tiszta szívből teszik. Önmagában egy ima elmondása nem jelent semmit, ha azok csak szavak, és közben nem jelent semmit. Gépiesen elmondom és azt hiszem hogy minden el lett törölve. Biztos vagyok benne, hogy ez nem így működik. Továbbra is úgy gondolom, hogy elsősorban a jóra kell törekedni nem pedig a megbánásra.
2013. márc. 27. 10:28
 18/20 anonim ***** válasza:
17A test ugyanis a lélek ellen tusakodik, a lélek meg a test ellen. Ellentétben állnak egymással, s így nem azt teszitek, amit szeretnétek. 18Vezessen benneteket a lélek, akkor nem vagytok alávetve a törvénynek. 19A test cselekedetei nyilvánvalók: kicsapongás, tisztátalanság, fajtalanság, 20bálványimádás, babonaság, ellenségeskedés, viszálykodás, vetélkedés, harag, veszekedés, szakadás, pártoskodás, irigykedés, 21gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Mint már előbb mondtam, most ismét kijelentem: Akik ilyeneket művelnek, nem öröklik Isten országát. 22A Lélek gyümölcse viszont: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, 23jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Ezek ellen nincs törvény. 24Akik Krisztus Jézushoz tartoznak, keresztre feszítették testüket szenvedélyeikkel és kívánságaikkal együtt. 25Ha a Lélek szerint élünk, viselkedjünk is a Léleknek megfelelően. 26Ne törtessünk kihívóan s egymásra irigykedve hiú dicsőség után.
2013. márc. 27. 10:47
 19/20 A kérdező kommentje:
köszönöm sok mindenben igazatok van
2013. márc. 27. 19:03
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de a gyónás egy szentség, ami által megtisztulunk, tehát bizony hogy jobb emberek leszünk általa!
2013. márc. 28. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!