Most fogok menni gyonni és azt kérdezném meg h ti hogyan szoktátok meggyóni azt h maszturbáltam=kivertem)?
Mondd, hogy "parázna testi örömöknek" hódoltál.
- Vagy valami ilyesmit -
Ez sok minden lehet, így talán nem olyan kellemetlen neked.
Szerintem még maga a pap is szokott néha-néha könnyíteni magán, ha már nagyon teli van a puttonya. Meg fogja érteni.
Nem ide tartozik, de el kell mesélnem. A múltkor jártam egy templomban, ahol volt egy hangszigetelt gyónófülke, hogy a hangosan beszélők titkai ne hallatszanak ki. Bizonyára néhányszor már megtörtént, hogy valaki ordítva gyónta meg, hogy este, a paplan alatt.... izé
"A gyónás csak kifogás; nem leszel tőle jobb ember. Az igazi megbánást kontroll követi. Vagyis, ha tényleg bánnád, akkor nem csinálnád többé."
A szentgyónás végén van egy ima, ami így hangzik: "Teljes szívemből bánom minden bűnömet, mert azokkal a Jóistent megbántottam. Erősen fogadom, hogy Isten segítségével a jóra törekszem és a bűnt elkerülöm!"
Tehát amit írtál és a gyónás nem zárja ki egymást, sőt ha nincs benne a gyónóban a változás szándéka, akkor az egy érvénytelen, nem igazi gyónás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!