Miért logikátlan, ha vallást szeretnék 'váltani'?
Református vagyok. Evangélikus gimibe járok (természetesen református hittanra járok), ez a 4. évem ebben a gimnáziumban. Minden hétfőn evangélikus istentiszteleten veszek részt (ugyan úgy, mint az egész iskola). Áprilisban elmentem az evangélikus ifjúsági gyülekezetbe, mert az egyik istentiszteleten felhívta a figyelmet erre egy lelkész. Azóta egy alkalmat sem hagynék ki (de ez mellékes), vasárnaponként az evangélikus templomba járok istentiszteletre (önszántamból). Lényegében ebben a felekezetben találtam az Úrra. Tudom, nem sok különbség van a két felekezet között.
Viszont egy ismerősöm legutóbb azt mondta, nem érti miért akarok átmenni az evangélikusokhoz. Mivel anya hittantanár (református), jobban belelátok, hogy mit művelnek az ottani emberek. Elmondtam ezt az ismerősömnek (nem mentem bele annyira a részletekbe). Mondta, hogy ez nem indok, mert az evangélikus egyházon belül is történtek dolgok (ezekről is tudok, mert az esperes mondott egy-két dolgot).
Erről beszélgettünk ma is. Mondta az ismerősöm, hogy nem rossz szándékból mondja, de nem érti, mert a két egyháznak szinte egyforma a teológiája (ő evangélikus volt, de most orientálódik a katolikus egyház felé, szerinte ez, amit ő csinál logikus, de amit én, nem). Neki nem elég indok az, hogy evangélikus 'körökben' jutottam hitre. Félt, nem akarja, hogy csalódjak ebben az egyházban is.
Neki van igaza?!
KEDVES KÉRDEZŐ.
Egyáltalán nem logikátlan mivel a Te életed és Te döntesz a sorsod felől. Ezt csak úgy tudod megtenni ha meg vizsgálsz
különböző vallásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!