Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tanítják a vallások...

Miért tanítják a vallások hogy Jézus Decemberben született, ha már bebizonyították hogy tavasszal született?

Figyelt kérdés
2013. márc. 23. 12:23
1 2
 11/14 sztrecskó ***** válasza:
A vallások nem tanítják ezt. Csak ekkor ünnepelik.
2013. márc. 23. 21:02
 12/14 anonim ***** válasza:
Valamit félreérthettél, azt tanítják a vallások hogy Debrecenben született és nem decemberben. Én így tudom.
2013. márc. 24. 05:30
 13/14 Molnár Sándorné ***** válasza:

T.Kérdező!

Igaz, hogy a Biblia nem irja meg mikor született Jézus. De kiszámitható. Ugyanis a pásztorok még kintt voltak a mezőn a nyájakkal, mikor megjelent az angyal, és bejelentette Jézus születését.

TEhát semmiképp sem született decemberben. Ősz idő táján született.

Hogy miért rakták december 24-re, erre is megvan a válasz.

Mikor Nagy Konstantin császár államvallássá tette a kereszténységet, ugy döntöttek, hogy a rómaiak által ünnepelt "Saturnália - napforduló - ünnephez" csatolják Jézus születésének ünnepét. Mivel a Saturnália ünnepe december 24.-e volt, igy ez lett Jézus születésének az ünnepe is. Konstantin igy tett eleget mind a rómaiaknak, mind a keresztényeknek.

Tehát Jézus születésének semmi köze a december 24.-éhez.

De van még egy fontos dolog. Ha Jézus születése nagyon fontos lett volna, akkor a Biblia biztosan közölte volna a pontos dátumot. De azzal, hogy Jézus megszületett, még nem történt meg az, aminek meg kellett történnie.

Ugyanis Ádám is tökéletes volt, mégis elbukott. Jézus is tökéletes testben született meg ide a földre, de megtörténhetett volna, hogy Ő is elbukik a próbán, mivel a halállal nézett szembe.

De Ő kitartott a haláláig, igy beteljesitve Isten akaratát. Ezért van a Bibliában az, hogy a "haláláról" kell megemlékeznünk és nem a születéséről. Mert a halálával váltott meg minket a büntől és a haláltól.

Nem tudom, érted-e amit irtam. Ha kérdésed van, szivesen válaszolok. Üdv:Judit! /Csak akkor irj privátba/

2013. márc. 24. 09:19
 14/14 anonim ***** válasza:
Meg még azért is tették télre a születését, mert akkor kevesebb dolguk volt az embereknek és volt idejük ünnepelni.
2013. aug. 11. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!