A volt hittan tanárommal kell interjut készitenem miylen kérdéseket tegyek felneki a bibliával kapcsolatban?
Talán olyasmiket,h milyen gyakran olvassa,szokott e elmélkedni rajta...
ilyesmiket
jah és ha családja van akk h h van jelen a családja életébe a vallás és a biblia
pusy: Kety
Kedves Kérdésfelvető!
Én az alábbi kérdéseket tenném fel neki:
1. Manapság sokat hallani a teremtés és evolúció témájáról. Önnek mi a véleménye, védhető-e a bibliai teremtéstörténet az evolúcióval szemben?
2. A Bibliában olvashatunk egy özönvízről. Ez világméretű özönvíz volt, vagy ez is csak egy példatörténet?
3. Az Ószövetségben nagyon sok véres csata leírását olvashatjuk. Hogyan lehetséges, hogy a szerető Isten ilyen csatákra buzdította a zsidókat?
4. Jézus Krisztus földi életét szegénységben, és alázatosságban töltötte, amikor királlyá akarták tenni azt is visszautasította. Hogyan egyeztethető össze ezzel a mai egyház nagy gazdagsága?
5. Sokat hallani keresztényektől arról, hogy ma az utolsó időkben élünk. Mi erről a véleménye, közelvalónak tartja-e Jézus Krisztus visszajövetelét, a földi történelem lezárását?
6. Mi a véleménye a halálról? Fél-e a haláltól?
7. Mit tenne Ön, ha most is elkezdenék a keresztényeket üldözni, mint annakidején? Feladná-e egzisztenciáját, vállalná-e akár a mártírhalált a hitéért?
Hirtelen ennyi jutott az eszembe...
Remélem tudtam segíteni!
Üdvözlettel: Péter
Bibliaház Gödöllő
3.
-Miért lett keresztény? Szívből vagy mert jó "munkahely"?
-Az életében Jézus áll-e az első helyen?
-Mennyi időnként imádkozik?
-Hányszor olvasta ki a bibliát?
-Érti-e az evangélium lényegét?
-Hiszi-e a Szent Lélek eljövetelét, amit Jézus ígért?
-Hallotta-e és hiszi-e, hogy ma is van nyelveken szólás?
-Hallotta-e, hogy halálból támadnak fel emberek pásztorok, misszionáriusok "által"? Azt mondta Jézus, hogy aki hisz, az majd nagyobbakat is tesz, mint amiket Ő tett...
stb.
10:37-esnek jobb kérdései vannak, mint nekem 10:52-esnek, de talán még egy fontos téma:
-Hisz-e a pokolban?
-Ön szerint milyen hely lehet?
-Kik kerülnek oda?
-És a mennybe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!