Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehovai tanúi! Ha egy "hitehag...

Jehovai tanúi! Ha egy "hitehagyott" rekedne a hóban, segítenél neki? Beszélnél vele?

Figyelt kérdés
Vagy a kiközösítés ténye miatt ezt nem teheted meg?
2013. márc. 15. 17:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Ha a Sátán lenne ott törött szárnyakkal, akkor is segíteni kellene neki egy kereszténynek. Gondolom ezzel sokan egyet fognak érteni és sokan nem.

Azzal már kevesebben, ha azt mondom, hogy egy rabló, gyilkos, pedofil, önző terroristát is meg kell menteni, aki biztos hogy utána megerőszakolna és megölne téged és a családodat is és felgyújtana néhány könyvtárat, bölcsödét, labort stb....

Úgy gondolom, hogy azért mert valaki más, nem ok még rá, hogy ne szeressük, ne segítsük őt (ha nem káros).

A legelején írtakon viszont érdemes elgondolkodni.

Vajon kell nekünk segíteni egy gonosz lénynek?

Meg kell őt menteni, levegőnek kell venni vagy elpusztítani?

A kérdésedre a válasz pedig, hogy Jehova tanúinak is segíteni kell a pogányoknak Jézus szerint. De szolgálni nem kötelesek őket.

2013. márc. 15. 18:02
 2/21 anonim ***** válasza:

Adna neki egy Bibliát.

Nem régen két jól öltözött fiatalember csöngetett be.

Megkérdezték, hogy egyetértek-e azzal, hogy nagyon sok embernek szüksége lenne segítségre. Igent mondtam, és rákérdeztem, hogy milyen célból és kiknek gyűjtenek?

A válasz: Nem adományt gyűjtenek, hanem a Bibliát akarják minden rászorulóval megismertetni.

Amikor megkérdeztem, hogy a Biblia bemagolása g hogyan segít azoknak, akiknek nincs tüzelője, nem tudják a rezsit fizetni, hó végén alig van mit enni a gyerekeiknek, vagy ápolásra szoruló betegek, azt válaszolták, hogy a Biblia tanulmányozása erősíti a Jehovába vetett hitet és megnyugvást ad.

Ezután nagyon gyorsan eltűntek,

2013. márc. 15. 18:08
 3/21 anonim ***** válasza:
47%

Igen, az lenne a helyes, ha az emberek támogatnák egymást.

A gond csak mindig azokkal van, akik visszaélnek ezzel.

2013. márc. 15. 18:11
 4/21 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat!

Bár azt nem mondanám hogy közelebb lenne a válasz.

2013. márc. 15. 18:13
 5/21 eric_one ***** válasza:
70%
Ha az őrtorony tanúi esetleg nem, akkor a Belügyminisztérium igen. Vagy nem kaptál sms-t?
2013. márc. 15. 18:39
 6/21 A kérdező kommentje:
De igen kaptam. :))))
2013. márc. 15. 18:44
 7/21 lsandor ***** válasza:
38%
Igen segítenénk neki, attól még embertársunk. A legszükségesebbet beszélnénk is vele, de csak annyit, amennyi ebben az adott vészhelyzetben szükséges. De kedves kérdező nem csak kötekedni akarsz?
2013. márc. 16. 08:05
 8/21 anonim ***** válasza:

" A

legszükségesebbet

beszélnénk is vele, de csak

annyit, amennyi ebben az

adott vészhelyzetben

szükséges. "

Tudod, a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny. Borzalmas emberek vagytok, a vallás rákosodása. Talán majd az Úristen megbocsájtja, hogy csak ennyi eszetek volt az életben. Agymosott, kihasznált emberek, nem is tudjátok, mennyire szemben álltok azzal, amit Jézus tanított. Senkit sem szerettek magatokon kívül.

2013. márc. 16. 10:17
 9/21 lsandor ***** válasza:

Több szempontból sincs igazad. Minden embertársunkat szeretjük, törődünk a jólétükkel ezért is keressük fel őket rendszeresen. Nem vagyunk agymosottak, én sem vagyok az csöppet sem. Ha nem tetszik neked a kiközösítés elrendezése, akkor nem velünk, hanem Isten eljárásmódjával van bajod.

1Korintusz 5: 11-13

Köszöntem

2013. márc. 16. 10:56
 10/21 eric_one ***** válasza:

Isandor!

Az 1Korintus 5. 11-13-ig messze nem arról szól, ott arról van szó idézem Pál szavait:

"11. Azt írtam nektek, hogy ne vállaljatok közösséget az olyan emberrel, aki

magát Krisztusban a testvéreteknek mondja, de mégis szexuális bűnökben él,

vagy a pénz a mindene, vagy bálványokat imád, vagy káromkodik, vagy

részeges, vagy csaló. Az ilyennel még csak ne is egyetek együtt!"

Lehet hogy a ti őrtorony tévfordításotokban ez nem így van írva, de akkor használd wc papírnak azt... mert arra való....

Pál így folytatja:

"13Mert nem az én dolgom, hogy ítéletet mondjak azokról, akik a gyülekezeten

kívül élnek. Ti is csak azok felett bíráskodhattok, akik a gyülekezethez

tartoznak."

Tehát akik hívőknek mondják magukat és a gyülekezetben forgolódnak, közben nyilvánvaló bűnökben élnek azokat kerüld, még csak ne is köszöntsd őket.

Akik viszont Isten ismeret nélkül valók azok felett ne bíráskodjál!

A hátamon feláll a szőr attól a szellemiségtől ami árad az őrtorony társulatból, teljesen antikrisztusi, teljesen sátáni, így nem csoda hogy a tagok ilyen szellemi vaksággal vannak megverve.

2013. márc. 16. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!