Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hol allitja EGYERTELM...

A Biblia hol allitja EGYERTELMUEN, hogy a bun a testi halal okozoja is, nem csak a leleke?

Figyelt kérdés
Az allatok miert halnak meg az ember buneiert?
2013. márc. 13. 16:36
1 2
 11/17 KZitus ***** válasza:

Szia!

A Biblia ezt írja a bűnről és a halálról:

1Mózes 2:16,17 "A kert minden fájáról ehetsz megelégedésig. De ami a jó és a rossz tudásának fáját illeti, ARRÓL NE EGYÉL, mert azon a napon, amelyen eszel róla, BIZONY MEGHALSZ"

(2Péter 3:8-ban az van,hogy "Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan mint ezer esztendő és ezer esztendő, mint egy nap".)

Tehát Ádám, még "az nap", ezer éven belül (930 évesen) meghalt. Erről így ír a Biblia: "Ádámnak pedig így szólt:'mivel hallgattál feleséged szavára és ettél a fáról, amelyről az parancsoltam:'arról ne egyél'...arcod verítékével eszed kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert por vagy és a porba térsz vissza." 1Mózes 3:17,19

Mielőtt meghalt az első emberpár, Isten megengedte, hogy gyermekeik szülessenek. A Róma 5:12,17,19 azt írja "egy ember (Ádám) által jött be a világba a bűn, és a bűn által a halál, s így a halál minden emberre átterjedt mivel mindnyájan vétkeztek.. az egy ember vétsége folytán a halál királyként uralkodott... az egy ember engedetlensége által sokan bűnösökké lettek."

Nincsen összefüggés az ember és az állat halála között. Isten soha nem helyezte az állatok elé az örök élet kilátását. Az embernek megadta a jogot, hogy uralkodjon az állatok fölött. (De arra nem kapott jogot az ember, hogy brutálisan bánjon az állatokkal, sőt azt írja a Példabeszédek 12:10, "Az igazságos törődik háziállatának lelkével")

2013. márc. 14. 16:59
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel csak az a baj, hogy Ádám és Éva nem létezett.
2013. márc. 14. 20:29
 13/17 anonim ***** válasza:

Róm 7:5 Mert mikor a testben voltunk, a bűnök indulatai a törvény által dolgoztak a mi tagjainkban, hogy gyümölcsözzenek a halálnak;

Róm 7:22 Mert gyönyörködöm az Isten törvényében a belső ember szerint;

Róm 7:23 De látok egy másik törvényt az én tagjaimban, mely ellenkezik az elmém törvényével, és engem rabul ad a bűn törvényének, mely van az én tagjaimban.

Róm 7:24 Óh én nyomorult ember! Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?

Róm 7:25 Hálát adok Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által. Azért jóllehet én az elmémmel az Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének szolgálok.

2013. márc. 14. 20:37
 14/17 A kérdező kommentje:
Tehat akkor a Biblia szerint az allatok a bunbeeses elott is meghaltak?
2013. márc. 14. 20:49
 15/17 anonim ***** válasza:

"De ami a jó és a rossz tudásának fáját illeti, ARRÓL NE EGYÉL, mert azon a napon, amelyen eszel róla, BIZONY MEGHALSZ"

Sokkal valószínűbb ,hogy a szellemük halt meg, különben értelmét vesztené az "Egy ember által jött be a bűn, és a bűn által a halál" ige

Hogyan jöhetett be Ádám által a halál ha már előtte évmilliárdokkal is meghaltak állatok?

Nem mondja az ige, hogy csak az emberi halál jött be Ádámmal.

Továbbá:Róma 8,21: Azzal a reménységgel, hogy maga a teremtett világ is megszabadul a rothadandóság rabságától az Isten fiai dicsőségének szabadságára.

22. Mert tudjuk, hogy az egész teremtett világ egyetemben fohászkodik és nyög mind idáig.

Az állatok halála magában foglalja a rothandóságot.Hogy teremthette volna direkt ilyenre Isten a világot, amikor nyilvánvaló az említett igéből,hogy ez szenvedés,rossz.

A teremtéskor pedig "igen jónak" nevezte alkotását.

2013. márc. 15. 09:32
 16/17 anonim ***** válasza:

Ez a tekintélyi rendről is szól.

Mert Isten a teremtett világot az ember uralma alá helyezte, vagyis a látható világnak az embert tette Istenévé, de amikor az ember elbukott, akkor a világ és minden ami benne van, a föld, a növények és az állatok is átok és pusztulás alá kerültek.

2013. márc. 16. 12:30
 17/17 Mulder614 ***** válasza:

Préd 9:5: „az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak.”

Zsolt 146:4: „Kimegy a szelleme, és ő visszatér földjébe, azon a napon elvesznek gondolatai [„tervei”, Kár., ÚRB, KNB; „szándékai”, IMIT].”

2013. márc. 16. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!