Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy emberen hogyan vehetem...

Egy emberen hogyan vehetem észre hogy zsidó-e?

Figyelt kérdés
Nem a külső vonásokra gondolok.

2013. márc. 9. 16:00
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire ismered?

Hogyha nem vallásos akkor nem nagyon lehet felismerni.

A vallásosabb zsidók nem esznek sertéshúst ,nem esznek egyszerre tejterméket hússal , szombaton nem utaznak, van még pár hasonló szokásuk.

2013. márc. 9. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
kínáld meg disznóhússal
2013. márc. 9. 19:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Közülük is, mint más népekből, mindenféle van. Sokat nem lehet észrevenni. Van vallásos, meg világi, pénzéhes, meg átlagos. D mivel a hitük miatt sokkal épeszübben éli a legtöbb a családi életét, ezért jóval áldottabbak, módosabbak, nem cseszik el a vagyonukat, mint sok "pogány" akik saját fejük, nem rég bevált Isteni, etikai szabályok szerint élnek. Már a java, mert van köztük is, aki erre is to...jik.
2013. márc. 9. 22:46
 4/10 A kérdező kommentje:
Ismerek egy vallásos zsidót,utazik szombaton,és disznó húst is eszik.
2013. márc. 10. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
A fejedben egy hang megszólal, hogy ez Istentől van, örvendj! Legyetek mindannyian belül zsidók és ne külsőségben. Akinek van füle a hallásra ezt érti...
2013. márc. 11. 21:23
 6/10 anonim ***** válasza:
13%

Utolsó hozzászólónak elég csak pár sort írnia és máris látszik, hogy zsidó. Nem tud magyaruln sem csak töri, de tanulja, mert azt hiszi Magyarország az új otthona.

Egyébként a kérdésre válaszolva:

Ha valami hasonlóságot vélsz felfedezni az alább lévő linken található fényképek és a célszemély között, erős a gyanú, hogy az embered zsidó... :(

[link]

2013. márc. 12. 06:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha nem vallasos, akkor sehogysem.
2013. márc. 15. 05:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Kedves 6-os válaszoló, annyi fényképet mutattál, hogy nincs olyan ismerősöm, aki ne hasonlítana valamelyikre :)
2013. márc. 15. 23:35
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha kepek, akkor vedd a hires zsidokat:

[link]

2013. márc. 16. 06:17
 10/10 anonim ***** válasza:

szerintem észre lehet venni azt valakinek az arcán is, mert ugye a szem a lélek tükre stb...

nem akarok antiszemita, rasszista, stb... lenni. de én azt vettem észre rajtuk, először külsőleg nem is, később már igen, valaki mondta is magáról hogy az. nekem az a tapasztalatom velük, hogy elkunyizzák ami kell nekik, nem egyszer vissza éltek vele, hogy jószívű vagyok, vagyunk és nem vagyunk irigyek. utána már el is várják hogy adjak nekik. de vissza semmit sem adnak maguktól, ha kérek esetleg, úgy se nagyon akarnak adni. egyiknek meg is mondtam kulturáltan, hogy ez is nem kóser. meg vonta a vállát és elment. mondom lol. semmi pluszt nem akarok hozzá tenni a történethez. mindenki döntse el magában a tanulságot.

2013. márc. 17. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!