Hogyan mérték (és kik) az első két napot?
Isten a Biblia és egyéb írások szerint a harmadik napon teremtette az égitesteket...
De akkor hogyan számoljuk az első két napot?
És ki, vagy kik és honnan tudják, hogy az Úr mikor mit teremtett?
És még nem is voltak égitestek, de azt mondta "legyen világosság - és lett"
De akkor is még a semmi volt, de akkor mit világított meg, és főleg mivel??
Vagy hogy van ez?
Megj.: Az egésznek semmi tudományos alapja, illetve Isten elmondta az embernek, hogy hogyan teremtette a világot?
"De bizonyiték erre az is, amikor Ádámnak azt mondta, hogy amely napon eszik a tiltott fa gyümölcséből, azon a napon meghal. Hogyan halhatott meg Ádám azon a napon, hiszen sok gyermeke született."
Talán a szelleme halt meg....
Ez is mondja az ige:
"Egy ember által jött be a bűn, és a bűn által a halál"
Hogyan jöhetett be Ádám által a halál ha már előtte évmilliárdokkal is meghaltak állatok?
Köszönöm az értelmes válaszokat!
Szó nincs arról, hogy ne hinném el, amit a Szentírás tartalmaz, csupán arra célzok, hogy akadnak érdekes, megmagyarázhatatlan dolgok is benne.
A vallás egyébként sok helyen valóban nem fér össze a tudománnyal, és akadnak ellentmondások is...
"Szó nincs arról, hogy ne hinném el, amit a Szentírás tartalmaz..."
Ez volt a kulcs mondat az egészben! Azért akartok hinni, mert nem tudjátok elképzelni, hogy élünk és meghalunk. szeretnétek, ha több is lenne, de belül tudjátok, hogy nincs túlvilág. Mint már többször írtam:
Régen azt mondták, hogy a lelkünk az égbe távozik, de aztán rájöttek, hogy ott csak az űr van.
Amúgy is, minek kellene túlvilág, ha egy végtelen univerzumban bárhová elpaterolhatná egy lakatlan bolygóra a lelkünket. Ez egy mese, melyet a szüleitek is az ő szüleiktől hallottak (papok segítségével persze, vallástól függetlenül).
A csirkének ha elvágják a nyakát, akkor sincs több. Megdöglik és kész. A polinéz kannibál törzseknél is ennyi volt. Megölték egymást megették és kész. Nincs semmiféle lélek.
Először is:
"Az okos így szól: Nincs isten!"
Én is írtam egy idézetet, meg te is.
Amúgy ne keresd az idézetet, mert magamat idéztem; de ennyi erővel bármiből idézhetek, ami épp a te ellentétes elméletedről szól. ENNYI! X)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!